Bende saygi konusunda sorunlar yasadigimizi dusunuyorum. Ters cevap vermek, duz cevap vermek degil bence mevzu. Mevzu gruslerini sygili bir sekilde dile getrmemek. Gercekcilik adi altinda acimasizlik ve saldiri, soft bakiyorum adi altinda ki kabalikta cok hos degildir. Dengeyi tutturmak onemli. Kndimizin farkina da varmaliyiz gercekten syledgimiz seymiyiz yanii. Kimse kmseyle ayni dusuncede olmak zorunda degil evet dogru ama herkes birbirine saygi duymak zorunda. Kendimizi ifade ederken de bazi seylerin sinirini bilmeliyiz. Byuk bir islam Aliminin svdgim bir sozu vardir "her soyledigin dogru olsun lakin her dogruyu sylemekte dogru degildir" der. Bu cok etkiler beni bazen dogrulari dahi soyleyecek olsak bile frenlemeliyiz kndimizi dogru yrde dogru soz sylenirse tesirli olur yanlis yerdeki dogru soz konuyu saptirir. Mesela tam konuyu bilemiyorum tabi ama "sizin batil inanclariniz, uydurmalariniz" flan gibi kelimelerde ego kokan benlik gosteren uslubun getirisi olarak algilanip daha da cirkin bir hale sokabilir durumu diye dusunuyorum. Oyle bile olsa yanii safsata dedigimiz sey bile olsa saldiri olarak ya da kucumsenerek bunun farkina varilmasi beklenemez. Herkes ayni kararlilikla savunur inandigini ve inanmadigini boyle dusunmek zorundayiz. Kaynak sorarak, guvenilirlik konusularak, yumusak bir dille ifade edilip karsi tarafinda gozunun acilmasi saglanabilir belki. İslamda kavlileyn (yumusak) dildir unutmamak lazim. Bir atesistle bile konussak sert dille uzlasamayiz degil mi, inanclar uslubu degistirmemeli kelimeleri degistirmelidir. Herkesin anladgi tek dil sefkattir guzel sozlerle kndimizi ifade etmeliyiz. Bence karsit cevapta verecek olsak bunu saldirmadan sylemeliyiz. Sen sylesin! sen bylesin! senin uydurmam! senn safsatan! sizin gibiler! Gibi syler hos degil bence. Daha ziyade ben oyle oldgunu dusunmuyorum kaynak olarakta byle okumustum buna istinaden byle dvraniyorum ya da benim.kisiligim byle getiriyor gibi kndimizi ifade eden sygili sozler kiskirtmasiz diologlar olusturr bence onem vermemiz gerekn usluptur sizin yzdiklarniza da kismen katildgim dgrudur ama uzunca ifade ettim kndimi cunku hr sylediginize direk katilamadim sahsi dusuncem bu.