Smge_ Merhabalar, 10 haftalık gebeyim..Yaklaşık 15 gündür sabah akşam 100 mg progestan kullanıyorum vajinal yoldan. Yine de ara ara kahverengi lekelenmelerim oluyo akıntı şeklinde. Siz kullandınız mı, faydasını gördünüz mü?
SelinFidan Smge_ vajinal yoldan değil ama ağızdan günde iki defa 22-33 haftalar arası kullanmak zorunda kaldım, riskli serklajlı gebelik olduğum için, rahim duvarını kalınlaştıran ve bebeğin tutunmasına destek olan bir ilaç .
Casnu Smge_ bende 7 haftalıkken kahverengı lekelenmem oldu sonra kırmızı ya döndü progestan 200 mg vajınal tablet verdı doktorum gece gunduz yerlestrıp 15 dk uzanmamı ıstedı leke azalarak devam ettı ve bıttı ama doktorum ılac bıtene kadar devam etmemı istedi.Şuanda hersey yolunda bebeğim gayet ıyı 12 hafta olduk cok sukur lekelenme benı cok korkutmustu vagınal kullanım daha etkılıdır.
Esma2934 Smge_ bende ilk haftalarimda sürekli kanamam oldugu icin vajinal olarak kullaniyordum ayrica her haftada dpktora gidiyordum kendisi cagiriyor zaten haftaya gel diye doktor kanaman bi pedi dolduracak kadar fazla degilse benim cagirdigim zaman gel diyordu eger cok fazla olursa bekleme gel derdi az kanaman oldugunda yapabilecekleri hic birsey yok progestan verip yolluyorlar zaten
Ask_H Smge_ cnm ben 5ve 6 hafta hep leke ara ara azda olsa kanama şeklindeydi ben günde 3 defa 200 mglık kullandm haftada birde pruloton vuruldm çok şükür 6. Haftanın sonuna doğru geçti bu pazarda son kez pruloton vurulmamı ve progestanı 2 ye indirmeni söyledi... geçer canım
Mormenekse İğnesini kullanıyorum bugün ağrım la birlikte pembemsi lekelik oldu sabah gidicem ama sabah edemiyorum korkmayada basladım
tumerseyma Canım ben 200 mg olanını kullanıyorum ama yatmadan hemen önce içiyorum. Rahim içi kanamam gözüküyordu miktarında azalma olmuştu en son ki kontrolümde.
Mormenekse tumerseyma benim tüp bebek tedavisi kese için gittim görülmedi bi hafta sonra bakalım dedi ama eve geldim 3 saat sonra pembe lekelenmem oldu oksapar ve progeston iğne aspirin kullanıyorum ilk defa ama nedir bilemedim akşamdan beri araştırıyorum
0biranne Mormenekse canım dr sor ama lekelenme olduğu dönemde kan sulandıran ilacı kesti benim doktorum eciprin kullanıyordum eger pihtilasma sorunun yoksa kesmen gerekebilir mutlaka dr ulasip sor kullanmadan
ecemm222 Mormenekse Bende tüp bebek tedavisi görerek gebelik sağlandı canim içini ferah tut bendede oldu düzenli olarak ilaçlarını kullan yemene içmene çok dikkat et bol bol su tüket yatak istrati yaparak toparliyorum kendini rahiminde şuan genişleme oluyor o sebepten olabilir demişti doktorum içini ferah tut duanlarini eksik etme🤲
0biranne Ben hem agiz hem vajinal hemde ignesini kullandim 14. Haftama kadar düşük tehlikem vardı tüp bebek ti benimde istirahat edersen ve düzenli alırsan faydası olur mutlaka elinden başka bisey gelmez çünkü allah yardımcınız olsun
Mormenekse 0biranne amin insallah tüp bebek benim 9 unda transferim oldu 19 unda idralde çıktı 20 sinde kan testi yaptım 10. Gün de beta hcgm 50 cıktı 3 gün sonra 23 ünde tekrarladım 400 çıktı bugünde gittiğik ama kese göremedik muayneden sonrada lekelenmem oldu normalmi acaba
0biranne Mormenekse bence istirahat moduna gec ayaklarin havada kalsın lekelenmen gecene kadar wc haricinde kalkma keseni gorene kadar sabırlı ol inşallah herşey güzel olur senin icin
ecemm222 Mormenekse Canim kese için beta değerin 500 üstü olunca gözüküyor demişti doktorum erken olabilir,meraklanma inşallah sağlıkli bir sekilde goreceksin
Mormenekse Esma2934 0biranne evet direk aradım sabah gidicem insallah iyi haber alırım ben hani kese görmeden böyle bişey olunca korktum açıkcası
Mormenekse 0biranne öyle yapıyorum o kanamayı gördükten sonra yatakdan çıkmadım korkudan sadece tuvalet için kalkıyorum
0biranne Mormenekse inşallah hiç bir sorun olmayacak canım bol bol dua edin allahın izni ile guzel haberler alırsın inşallah 🤲
Ask_H ecemm222 canım kese 3000 lerde falan görünüor karından 1500 de falan da vajinal görünüor 500 de görünmez daha kese
ecemm222 Ask_H İnan canim 5000 yazacagima 500 de kalmışım düzeltmeyide biliyorum iyi ki yazdin yanlış birşey söylemiş olacaktım teşekkür ederim:)