hulya_1919 vücut un korunma sonrası temizlenmesi için 6-12 aya ihtiyaçı var.18 ay üstü üreme problemi olarak dr larca kabul görüyor ve sperm morfoloji ve amh (Adetin 2-3. Günü kan )yumurta kalite ve oranına bakıyorlar. Lakin bu iki test de zaten sigortalarca karşılanmadığı için embriyoloji, üroloji (sperm) , Ve Özel lablerde yapılabilir. İkisi de 450tl civarı. Ben misal önce kendim dr a gittim 2 ay takip ettik bi sürü yumurtam vardı (1 senedir korunmuyorduk) sonra eşime morfoloji testi yapıldı ve sonucları aşırı elektronik sigara kullanımı sebebi ile iyi çıkmadı. Problem Şu ki bi süre çocuk da istemiyordu çünkü önceki evliliğinden bi kızı vardı. Ona bitkisel içerikli ilaç verdiler 4 ay onu kullandı. Sonra benim adet düzenim bozuldu ve dr gittim. 5 ayda yumurtalıklarımdan biri çalışmayı bırakmış diğeri de 2-4 yumurta yapıyordu. Amh ise pre menepoz gösteriyorsu ki beni babaannem büyüttüğü için annemin de erken menepoz olduğunu bilmiyordum bile. Tabi bana büyük tranva 2.5 yıldır bi şekilde kendiNi koruyan eşime de artık dr . Yumurta rezervi bitmek üzere artık hemen başlamamız gerek tüp bebeğe dediler. eşim kıbrısa gşdelim erkek olsun diye tutturdu. Zaten ortalama her ay 2 yumurtam var olasılık %50 yani
Alleklinik Arzu &Serkan Aydoğdu ile Altunizade acıbademde toplama ve transfer gercekleşti (embriyoloji kliniği başarı oranları çok yüksek)
2 yumurta çıktı o sürede eşim likit elektronikten iqos a geçti ve spermi de ortalamanın üstünde geldi. 2 embriyo elde ettik biri sperm kalitesizliği sebebi ile 4. Gün den sonra gelişmedi. Kalan 1 embriyo yu da transfer ettik ☺️ Çok şükür 32 haftalığız.
Not: drlarım 1985-1990 yılları arasında yapılan aşılardan ve Wifi kaynaklı infertilite ye sebeb olan bi etken olabileceğini söylüyor. Çokça benzer ani yumurta kayıpları ve sperm problemleri bu yaş grubunda geliyormuş.