Arkadaşlar ben ikili test yaptırmadım haftasını kaçırdım yaaa çok önemli miydi acaba 🙁(((

Hira kaç haftalıksın canım. Önemli elbette ama kesin bir zamanının olduğunu bilmiyorum🙏🏼

• Hira bunu yanıtladı.

Ben yaptırmadım istemedim çoğu yaptıranda zaten bebeğime sorunlu dediker ağlıyorum ne yapıcam diyor. Bi sorun çıksa tedavisi yok zaten aldırma gibi bi düşüncen yoksa da ben gereksiz görüyorum

3lu ve 4luyu kacirma o zaman 2li bencede onemliydi bende kacirdim 4lu yapildi sonuc suan down sendormlu olma riskimz var 2li yapilmis olsaydi kesin konusablrdk dedi doktrm Allah buyuk bekliyoruz bisde boyle

Kivanclimerve down sendorumu yüzde 99 konulan kardeşim şuanda sapa sağlam ayakta ve doktorunuza sorun down sendromlu denilen çocuga ne tedavisi yapılıyormuş ? Bi tedavisi yok eğer bu çocugu dünyaya getirmek istemiyorum dersen aldırman için bi test siz tekrar aralştırın

Hira canım bende de aynısı olmustu ikili test in daha önemli olması erken dönemde teşhis edilmesi ama doktorumun ultrason u 4 boyutlu ydı ense kalınlığı burun kemiği gayet iyi dedi bide gelişi mi de iyi dedş bende 3 lü test yaptir dim bide bu testler risk olup olmadiğini söylüyor kesin sonuc vermiyo down sendromlu denilen 36 hamilenin sadece 1 inde doğru çıkıyomıs insallah bebeklerimizi sağlıklı ni sekilde kucağimiza aliriz

Kivanclimerve bende ıkılıyı yaptırmadım üçlüyü yaptırdım ve bana da rısk var dedı anlamıyorum yani herkese yaa gördüğüm herkese üclü rısklı dıyolar.. gerçekten ınsanın dengesını bozuyorlar ben alt üst olmustum detaylıya gırdım hıc bı şey yok dedı. Allah nasıp ederse ikinci Çocuğumda sadece ikiliyi yaptırıcam ve başka bi test yaptırmıcam.. ikili için kötü bı şey duymadım ama bu sonraki testler hep sorunlu çıkıyor.. ayrıca bu benım ılk gebelıgım devlete gıdıyorum hıc bı şey bılmıyorum sonuçta ınsan bı der ki kardesım 11 14 de ıkılı tarama yapılıyo sende su haftanda gel yapalım dıye yok yani hıc bı şey soylemıyolar 14 de gıttım geç kalmışsın dedı sız söylemezseniz geç kalırız tabı dedım.. Allah yardım etsın valla bize başka bı şey demıyorum😒😒

Nidanurfirat Sadece down sendorumundan bahsetmiyoruz oyle bile olsa tedavisi olmasada yogun bakimi yada kuvezi olan bir hastanede dogum yapmasini gerekitren durumlar olabilir bunlari nasil bu kadar onemsemeden konusabliyorsnz..ben yaptrmadm gerek yok diyebilmenizde ayri bi olay

Zagrozunannesi evet benim araştırdığım kadarıyla en güveniliri 2li testmiş ki o bile %85 fln diyorlar. Üçlü ve dörtlünün güvenirliği daha azmış ondan hep hatalı çıkmış olabilir. Ben ikiliyi yaptırcam ama riskli çıkarsada hemen kendimi üzmicem detaylı ultrason yaptırcam

Epelinkiran aynen öyle ayrıca bı doktorda da kalmayın ıcınız ferahlasın dıye ıkıncı bı doktora da gıdın ya da bı sağlık ocağına onlarda bı baksınlar bazı doktorlar baştan savma yapıyorlar ınsanı sınır edıyolar 😒

Zagrozunannesi benim bi arkadaşıma yüksek ihtimal down sendromu dediler kız kahroldu günlerce sonra detayşı yaptırdı şuan sapasağlam çocuğu maşallah. Ondan çok güvenmiyorum bu testlere sadece risk varmı diye bakmak için yaptırcam sonucu beni etkilemicek kendimi hazırladım

Bende yaptirmadım ve gerek duymadım down sendromu riski olsa bi tedavisi olmadıgı belli bisey sadece detaylıya girmek istiyorum dedim onuda eger kalbinde yada herhangi biyerinde sorun varsa dogum esnasında ona göre hazırlık yapılsın diye istedim sizde detaylıya girebilirsiniz kacırdıysanız

Ben ikili tarama testini geçen hafta yapturdım bugün sonuçlarımı göste dim çok şükür herşey normal dendi tabi he şey Allahtan Rabbim hepimize sağlıklı bebişler nasip etsşn şimdi detaylı ultrason gününü bekliyorum bende devlet hastanesine gidiyorum doktorum çok ilgili sağolsun biraz insanlık meselesi umarım karşımıza hep iyi niyetli ilgili doktorlar öıkar

Ve tarafımda çoğu kişiye diyen sendromlu olabilir dendi hepsi gayet sağlıklı he şey Allahtan hep hayırlısını dileyip dualarımızı eksik etmeyelim