Tgba_14 Merhaba hanımlar ben 25+3 haftalık hamileyim bugün doktorum rahim ağzı boyumun kısa olduğunu ve erken doğum riskim olduğunu söyledi ciğer geliştirici iğne verdi bende ister istemez kafama taktım bu durumu yaşayanlarınız var mı??
Superfreshlerim Tgba_14 canım çok ayakta kalmamaya çalış bol bol dinlen, erken doğumda rahim ağzı uzunluğu bir yere kadar belirleyici oluyormuş. Benim p. Tesi detaylım vardı hemen onu sordum normal, risk grubunda değilsin fakat o da bi yere kadar belirleyici dedi
Bserappp Tgba_14 26. Haftam da bana da söylediler bende ciğer geliştirici vuruldum ve ilaç kullandım 1 hafta sonra gittiğim de risk sınırının üstünde çıktı ölçüm şuan 29+5 teyim inşallah sonuna kadar gidebiliriz gezmiyorum çok ayakta durmuyorum ev işi Yok sadece yemek hazırlayıp yiyorum onun dışında wc
35ebruada Tgba_14 Canım benimde öyleydi ama bol bol dinlenince düzelen bir durum evet erken Doğum riskin ortadan kalkmıyor ama bu demek değil ki hemen doğacak içini ferah tut doktorum bana neler neler dedi haftalarca ama hala doğurmadım 35+3 oldum bile ciğer geliştirici önemli aksatma vurul ve bol bol dinlen yat bu çok önemli sana Progestan neden vermedi genelde muhakkak veriliyor ama ciddi derecede risk görmemiştir belki de korkma ve dinlen ☺️
Tgba_14 Kelebegimmm ne kadar olduğunu söylemedi doktorum normalde alttan bi bakmam lazım ama şu an ağrın sancın kanaman yok onun için bakmıyorum dedi dikkatli ol ağrın sancın kanaman olursa hemen gel dedi
Tgba_14 Superfreshlerim Ben çok panik yaptım ciğer geliştirici iğne verdi şimdi değil 2 hafta sonra yaptır dedi eşimde başımda değil bu haftalarda erken doğum olursa bebeğime bişey olursa diye çok moralim bozuk
Superfreshlerim Tgba_14 çok haklısın panik yapmakta benimde ikiz gebelik o yüzden çok panikliyorum, progestan verdi mi ya da başka ilaç? Hiç ayakta kalma yemek tuvalet harici yatıyorum ben, burada daha önce yazan arkadaşlarda var istirahatle uzamış onlarınki
Tgba_14 35ebruada progestan vermedi 4 doz ciğer geliştiricinin yanında adalat diye bi hap verdi Rahim kaslarını gevşetmesi için çok fazla kasılman olmaması için dedi
esra1907 Tgba_14 canım ben neler yaşadım sürekli yatmak zorunda kaldım rahim ağızı kısalığı yüzünden 31+4 de erken Doğumu önlemek için 1 gece hastanede yattım çok şükür 5 Eylül de yani 39+2 de zorunlu sezeryan ile doğum yaptım. İçini ferah tut hep dinlen. Ciğer geliştirici de vuruldu 3 doz
Tgba_14 esra1907 39. Haftayı falan görme ihtimali var yani ? Doktorum bana öyle konuşunca ben 30. Haftayı falan nasıl görcem diye baya kötü oldum
35ebruada Tgba_14 Anlıyorum , bol bol dinlenin değişen bir durum çünkü içiniz rahat olsun dikkat etmeniz ve günlük hareketliliğiniz çok önemli mümkün olduğunca yatın
Duygutop Tgba_14 benım arkadasım yakın cevrem den okadar cok ınsan var kı bırak 39 hafta 42 haftada zorla doğum yapanlar var moral çok önemli güzel düşünün güzel olsun inanın bütün kalbınızle gerisi allahın takdırı.
Tgba_14 Ozican doktorum ölçüm yapmadı sanırım ultrasonda gördüğü kadarıyla kısa dedi benimde sormak hiç aklıma gelmedi açıkcası
Ozican Tgba_14 özel hastane mı? Bir devlete gidin derim ben.Devlet bırakmıyo hastane de tedavi ediyor
Tgba_14 esra1907 Anladım çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız inşallah bizde siz gibi 39. Haftaları falan görebiliriz ALLAHın izniyle 😊
Tgba_14 35ebruada Çok teşekkür ederim gerçekten buraya yazınca içim biraz olsun rahatladı inşallah zamanında sağ salim kavuşuruz bebeklerimize tavsiyelerinizi mutlaka dinliycem 😊
Tgba_14 Superfreshlerim progestan vermedi adalat diye bi hap verdi sadece ama herkes progestan demiş bi doktoruma sorucam dediğiniz gibi dinlenerek bu durum hafifleyebiliyomuş gerekmedikçe kalkmıcam inşallah son haftalara kadar sorunsuz bi şekilde gidebiliriz. Sizde sorunsuz sıkıntısız bebeklerinize kavuşursunuz inşallah ❤️