Mehsu Kızlar kahvaltıdan önce euthyox ve kan ilacını almak durumundayım aralarında kaçar saat olması gerekiyor yani euthyrox içip ne kadar sonra üzerine kan ilacını içiyorsunuz?
A_S_K Mehsu aralarına 4 saat koymalısın en az. Ben bazen erken uyanamıyorum eutroxu içemiyorum. Öğlen yemek yemeden önce içiyorum zaten aç oluyorum yine. Kan ilacını da akşam yemeğinden önce alıyorum. Ya da yemeklerden 2 saat sonra da içebilirsin:)
Emine7 Mehsu ben de kullanıyorum iki ilacı da ama dahiliye doktoru euthyrox daha önemli dedi onu sabah aç karnına al dedi diğerini de bh ilacı aldiktan 3 4 saat sonra alıyorum. Kan ilacı günde iki jere olduğu için ikincisini de uyumadan önce içiyorum canım
Bsra_28 Bana doktorum sabah ezanında iç demişti onu kan ilacında kahvaltıdan yarım saat önce alıyorum
Mehsu kimsebilmesindiye aslında ikisi bir içmek çok iyi bi durum sabahları zor oluyor aralarında en fazla yarım saat sığdırabiliyorum
Meinwunder kimsebilmesindiye hadi ya benimki özellikle ikisini bir içmemelisin diye uyardı. Hepsi ayrı kafada doktorların 😔
Emine7 Meinwunder benim kadın doğumcum da beraber alabilirsin dedi ama dahiliyeci bunu daha iyi anlar diye ben onun dediğini yapıyorum. Perşembe günü kan vercem bakalim kan değerlerim yükseldiyse dahiliyecinin söylediği gibi devam ederim
Mehsu Emine7 inşallah yükselmemiştir canım bu ilaçlar ve doktorlar aklımızı çok karıştırıyor 🤦♀️🤷♀️
Meinwunder Emine7 hem dahiliye hem kadin doktorum önermedi ayni anda. Tiroid her zaman tek icilince daha etkili dedi. Belki oluyordur ama etkisi azaliyordur. Ondan kimisi olur kimisi olmaz diyor olabilir.
Hira06 Arkadaşlar 15 Yıldır tiroit hastasıyım sürekli doktor kontrolündeyim hepsi aynı şeyi söylüyor kan ilacı ve tiroit ilacı aynı anda içilmez ikisinin içindeki maddelerin birbirine karşı duyarlılığı olduğu için emilimini azaltıyorlar fayda görmek istiyorsanız sabah aç karna tiroit ilacı için öğlen açlığı akşam açlığı ya da gece de olabilir kan ilacı için..
begumseker Oroferon depo draje kan ilacıyla tiroit ilacı kullanıyorum ben de. Kan ilacının prospektüsünde içinde levotiroksin içeren ilaçlarla kullanımında arada en az 2 saat olması gerektiği yazıyor. Eşim İşe gitmeden tiroit ilacımı veriyor. Sonra uyanınca kan ilacını içiyorum rahat oluyor bu şekilde.