Rabia2019 Benim doğum hikayem pek iç açıcı değil ama çok öğretici oldu, 38+1 8 eylül gecesi adet sancısı gibi aralıklarla sancım vardı hafif hafif pek dikkate almadım hafif olduğu için, gece saat ilerledikçe sancım uyutmamaya başladı ama ben 5 dakikaya düşene kadar bekleyeyim dedim doktorum öyle söylemişti çünkü, ertesi sabaha kadar uyuyamadım sabah kahvaltımı ettim saat 11 di ve hala sancım devam ediyordu, doktorum o hafta izinliydi ve ona sancım olduğunu söyledim beni başka bir doktora yönlendirdi, eşimi aradım işten çıkıp geldi hazırlanıp doktora gittik beni nst ye bağladı ve tansiyonuma baktı, nst ni hiç beğenmedim tansiyonun da yüksek dedi tansiyonum 14/9 du ve gebelik tansiyonum yoktu normalde, tatlı bir şeyler yedim tekrar nst ve tansiyonuma baktı ve yine güzel değil biz bugün yatışını yapalım dedi o kadar şok oldum ki hiç beklemiyordum o gün doğum yapmayı, eve gittik hastane çantamı aldım duş aldım çıktık evden hastaneye gittiğimde suni sancı vereceklerdi ama nst yine kötü çıktı riske atamayız sezaryene alacağız hemen dediler hiç istemiyordum ama söz konusu bebeğinin sağlığı olunca insan hiç bir şeyi görmüyor, beni hazırladılar ameliyathaneye götürdüler bebeğimin ağlama sesini duyduğum anı hiç bir şeye değişmem ♥️ Bence kesinlikle uyutulmayı istemeyin o anı kaçırmayın kızlar🙏🏻 Doktorumun 2900 dediği bebek 2300 doğdu minnacıktı öyle güzel ki 😍 sonra beni odaya çıkardılar bebeğimi getirdiler 2 gün yatış verdiler, ertesi gün bebeğimi emzirirken bir anda morardı anneme söyledim çocuk doktorunu çağırdık hemen bebeğimi kucağımdan alıp koşa koşa götürdü o an neler hissettiğimi anlatamam size onu bir daha göremeyeceğim sandım😔 sonra doktor gelip bebeğimin kalp hastası olduğunu kalbinde sorun olduğunu yoğun bakıma alacaklarını söyledi dünya başıma yıkıldı allah kimseye yaşatmasın, sonra başka bir çocuk doktoru bakmış bebeğime ve bebekte hiç bir sıkıntı yok dedi emzirirken süt genzine kaçmış o yüzden morarmış bebeği vereceğiz dedi bana dünyaları verdi resmen, sonra bebeğimden kan aldılar ve kanında yüksek enfeksiyon çıktı, bebeği küveze alacaklarını antibiyotik tedavisi başlatacaklarını söylediler getirdiler bebeğimi emzirdim alıp götürdüler, üzüntüden vücudum zayıf düştü ertesi gün çıkış verdiler ama bebeğini orada bırakıp hastaneden eli boş çıkmak o kadar ağır ki allah kimseye yaşatmasın, bebeğime süt sağıp götürdüm her gün, çıkış yaptıktan 2 gün sonra doktora muayeneye gittim başım çok ağrıdığı için ve tansiyonum 16/10 çıktı doktorum hemen yarış yaptı, gebelik zehirlenmesi çıktı ve bir sürü serum yedim, spiral sezaryenin sebep olduğu baş ağrısı ve tansiyon birbirini tetikliyor tansiyonum iyice yükseltiyordu, 2 gün yattıktan sonra ilaçlarla taburcu oldum, bebeğim 10 gün sonunda küvezden çıktı çok şükür 🙏🏻 Aslında herkese normal gelebilecek bir şey doğumdan sonra bebeğinle çıkmak ama bunu yaşayamayınca bebeğini alıp çıkmanın nasıl büyük bir nimet olduğunu anlıyorsun. Ben doktoruma kendimde enfeksiyon olduğundan şüphelendiğini söylemiştim ama bana tahlil bile yapmadan sende enfeksiyon yok defi, tansiyon takibimi yapmadı gebelik zehirlenmesi olduğumu anlamadı bebekte gerileme olduğunu farketmedi. Çok zor bir hafta geçirdim psikolojik olarak çöktüm Ama çok şükür meleğim şimdi kucağımda uyuyor 😍😍 kızlar size tavsiyem bebeğiniz doğduktan sonra hemen bir çocuk doktoruna götürüp kan tahlili yaptırın çünkü hastanede yaptıkları kan tahlilinde bebeğin enfeksiyonu olup olmadığına bakmıyorlar ve enfeksiyon farkedilmezse sonuçları daha kötü olabiliyor. Doğum yapalı tam 2 hafta oldu toplamda 16 kilo almıştım 14 kilosu gitti bile kafanıza takmayın kiloları 🙏🏻 Sormak istediğiniz şeyler varsa cevaplayabilirim allah hepinize sağlıklı hayırlı doğumlar nasib etsin 🙏🏻♥️♥️
Mtbessim Öncelikle Rabbim bebeğinizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hayırlı olsun Hangi hastanede doğum yaptınız acaba ?
Ozlembjk Gözünüz aydin cok şükür kötü günleri atlatmışsın rabbim birdaha yasatmasin ben ozel hastaneleri bu yüzden sevmiyorum kontrol icingidin ama dogum icin gitmeyin valla arastirma hastaneleri bu konuda daha iyi biraz kalabaliklar ama bebegin incik cincik herseyine bakiyorlar benim 2.hamileligimde tansiyon sorunum vardi devamli takip ettiler baktilarki düşmüyor kizimi 36.haftada aldilar hemen ama özel hastaneler öyle degil tahlil yapmak bile zor geliyor ama okadar parayida aliyorlar
Rabia2019 Ozlembjk valla doğum Doktorumdan çok memnun kaldım ama benim doğumumu kendi doktorum yaptırmadı iyi ki de yaptırmamış doğumumu yaptıran Doktorumu daha çok sevdim benimle çok ilgilendi