Rebelgirl Arkadaşlar hamilelikte kan uyuşmazlığı olanlar ne gibi bir yol izledi. Kontrol için İlk kanınızı ne zaman verdiniz? İğne hangi durumlarda olunur? Bilgilendirebilirmsinz?
Berkos Rebelgirl Biz 12 haftalığız . Dün biraz kahve lekelenmem oldu doktorum bugün uyuşmazlık iğnemizi vurdu her ihtimale karşı
sevdicek Rebelgirl canım bana en son 30. Haftada test yapıldı negatif cıktı. Ilk gebelikte kanama vs olmadıkça iğne vurmuyoruz dedi doktorum. Bunu 2 doktor söyledi bu arada. Çocuk dogduktan sonra eğer babanın kanını taşıyorsa bana 24 saat içinde iğne yapmaları gerekiyor eğer benim kan grubumsa bebek iğne vurmuyorlar. Şu an sen indirekt coombs yani uyuşmazlık testlerini yaptır her ihtimale karşı herhangi bi uyuşmazlık başladiysa iğne vururlar ama genelde ilk gebelikte sorun olmuyor sadece doğumdan sonra bebekle kan grubunuz tutmuyorsa iğne olacaksın bu kadar.
GulinMert Rebelgirl kanama olmaz ise 28. Haftaya kadar hiç bir şey yapılmıyor. 28. Hafta bir test yapılıyor bebeğin kan grubuna bakılıyor ona göre iğne yapılıyor. Bana verilen bilgi bu şekilde
Rebelgirl sevdicek şuan 22 haftalık hiç lekelenmem olmadı bu zamana kadAr doktorum kan testi istedi negatif çıktı 28.hafta tekrarlıcakmıs testi ama sanırım 28. Hafta iğne her ihtimale kArsı olucam ole dedi. Bu arada ilk gebeliğim ama panik oldum işte bebegimin saglıgını dusunuyorum o etkilenmesin de..
fadimeozbas @Rebelgirl İlk gebeliğimde lekelenmem geldi ve doktor lekelenmeden hemen sonra 48 saat içinde iğne vurulman lazım dedi vurdu
Burcu77 Rebelgirl bizde 28. haftada kan uyusmazligi oldugu icin test yapıldi kan aldilar diger gun aşi yapildi canim ozel hastanede yatis yapildi gosterildim o sekilde sadece 20 tl e aşi olmus oldum normalde 300 e yakinmis fiyatı bilgin olsun
Burcu77 Rebelgirl benimde 28. haftada negatifti ama asi yapildi yinede negatif cikmasi antikor olusturmamis demek oluyor vucudumuz asiyi yapan ebe oyle anlatti😊
Burcu77 Rebelgirl olmaz Allah in izniyle benimde arada kafami kurcaliyordu zaten testinde negatifmis icini ferah tut😻