Gizemmali71 thesummerofkatya o yapan doktordan doktora degisiyo bence ben ilk muaynemi oldum zorlandim hatta tutacak bişey aradım sedyeye dayandım ama kalıcı bı acısı ağrısı yok o anlık oluyo
Hamilebiranne thesummerofkatya bende ultrasondan vajinal muayene olmuştum ilk kez parmakla baktı 30.haftamda kasılmalarım ve lekelenmem olduğu için burada ki bir çok yorum beni etkiledi tek parmakla baktı acıdığını söyledim böyle anlamadım 2 parmakla bakmam gerek dedim ve baktı canım çok yandı hocam lütfen daha fazla bakmayın dedim peki sen böyle nasıl normal Doğum yapacaksın dedi ultrasondan bakmam lazım hiç birşey anlamadım dedi ultrasondan baktı aynı tepkiyi göstermedim buradaki yorumları aldırış etme gerçekten ben okuduğuma pişman oldum ve tamamen psikolojik bir ağrı yaşadım o an vajinal ultrasonlada aynı aşrıyı yaşardım gerçekten ağrısaydı tamamen psikolojik...
Seda_123 Selvim34 Aynen hale hanıma gidiyorum canım arkadaşımda öyle dedi zaten nazik davranıyor diye 😁
Hazelkrnz thesummerofkatya vajinal ultrasonla çatı muanesi bir değil ki.Bende hepsini yaptırdım ama acı eşıgım yuksek olduğundan yada 1 günde 8 kere olduğundan çok ağrımıştı bacaklarıma kadar vurmuştu ağrısı
thesummerofkatya Hazelkrnz Ben de onu sormuştum zaten. Daha önce vajinal ultrason, muayene ve smear testi yaptırmıştım. Bir tedavi geçmişim olduğu için. Aynı şey olup olmadığını öğrenmek için açtım postu, ilk mesajımda da yazıyor zaten 😉 teşekkür ederim.
Sinemksk thesummerofkatya ya çatı muayenesi olamayanlar nasıl doğum yapacaklar acaba yok be canm ne acısı
1meleek thesummerofkatya ben 36. Haftamda karnımda ağrı sebebiyle gitmiştim o zamana kadar hiç alttan muayene olmamıştım ebe muayene edelim açılman var mı dedi ilk kez olacağımı söylediğim halde çok hor davrandı ve çok canım yandı. Ama bakan kişiye göre değişiyor bence çünkü bi çok kişi acımadığını söylüyo, birazda acı anlayışına bağlı tabi benim canım çok yanmıştı ama ebeden kaynaklandığını düşünüyorum
Merve3 Mlssa naail normal el elini mi sokuyor ne yani bende daha olmadim ama hic bir bilgim yok bu konuda
Mlssa Merve3 Evet elle muayene ediyor parmakla yani ama acılı bir durum değil kısa sürüyor kendinizi kasmazsanız hiçbir şey anlamazsınız😊
Merve3 Mlssa vajinal ultrason oldum daha once ama bu cati muanesi hkkinda hic bilgim yok 37haftalik olmak uzereyim elle muane ediorsa nasil bu kadar aci oluyorki acaba merak ettim simdi
Mlssa Merve3 Acı olmuyor canım bazıları sanırım kendini çok kasıyor okuduklarından dolayı bilinçaltı 🤷🏻♀️
LeylaCan thesummerofkatya bugun 4.kez çatı muayenesi oldum doktor bebeğin kafasını hissettiğini söyledi ve ben vajinismus hastasıydım. Doktor emaresi kalmamış dedi. Bence en önemli etken karşındaki doktora ne kadar güvendiğin ve kendini kasmayıp doktor kontrol ederken nefes vermek
asli_kerem İstemsiz muayeneye başladığında kendini kasacaksın orda farkında ol meselenin poponu serbest bırak ve nefes alıp ver. Yani demem o ki doktor içerdeyken kendini kasarsan canın yanar tabiki ama öbür türlü hakikaten hiç sıkıntı yok 👍🏻
Mehsu Senayerva bunu duyduğuma çok sevindim Allah razı olsun öyle yorumlar okuyorum ki korkmamak elde değil bu yazdığınızı okuduğumda çok sevindim 🌺