Sema_6161 Arkadaslar hamilelikle birlikte triot cikmasi ilac baslamistim acaba hamilelik sonuna kadarmi kullaniliyo doktor bi kullan bakalim demisti simdi baska doktora gittim o bana hamilelik boyunca dedi ama
Ozlmslm Sema_6161 benim troidim yavaş çalışıyo yani hipotroidi hamileliğim ve devamında her zaman kullanıyorum. Eğer hamilryseniz sakın troid ilacınızı bırakmayın doktorunuz nasıl diyorsa öyle kullanın ve her ay baktırmanızı tavsiye ederim
turkancakar Sema_6161 benimde ilk 4 ayımda çok fazla yükseldi son 2 aydır normal seviyelerde ve herhangi bir ilaç kullanmadım hamileliğin başlarında böyle sorunlar ola biliyo muhtemelen kısa sürelidir ama her ay muhakkak ölçümünü yaptır
hamis_19 Sema_6161 bende de ayni sorun var kuzum 5 aylik hamileyim 5 aydir kullanıyorum hamilelikten dolayı olmus dedi doktor ilac veriyor. Her ay kan verip kontrole gidiyorum dahiliye doktoruna gozetim altinda tutuyorum her ay tahlile bakiyor.
ynale hamileliğin ilk 3 ayında tiroid hormonu yüksek beta hcg hormonu sebebiyle baskılanır. bu normaldir. 3 aydan sonra genelde düzelir, takip edilmesi gerekir. ayrıca t3 ve t4 ünde takip edilmesi gerekir. 3 aydan sonra beta hcg düşmeye başladığı için tiroid normal seviyeye yükselir. Diğer taraftan tiroid artışı durumu, bu kesinlikle takip ve ilaç gerektirir. hamilelik öncesinde bir tiroid bozukluğunuz yoksa hamilelik sebebiyledir genelde. gebelikten sonra düzelecektir fakat kontrol ettirmeniz gerekir. çünkü hamilelik sonra tiroid hormonu bozulup ömür boyu ilaç içmek durumunda olan çok kişi var. en çok bu hormon bozulur çünkü.
Sbl_U İlk gebeliğim de çıkmıştı onda kullanmaya başladım ikinci gebeliğim hala kullanıyorum sadece ay da bir yda 2 ayda bir ölçtürüp dozunu ayarlıyor doktor sürekli kullanmak lazım yani canım☺️