Merveonay Merhaba kızlar 39+4 te doğumum gerçekleşti çok şükür detaylara inecek olursak 17/09/2019 salı tarihinde normal kontrol için doktoruma gittim ve çatı muayenem yapıldı. Çatı yapım dar olduğu için ve bebeğim göbekli olduğu için doktorum sezaryenı önerdi normal olursa omzumun takılma ihtimali olduğunu ve denemek istersem genede deneyebileceğimizi söyledi ama ben riskleri düşününce bebeğimi tehlikeye atmamak adıma kabul etmedim ve 19/09/2019 perşembe gününe ameliyat günü aldık fakat gel gelelim benim aceleci oğlum o günü beklemedi salı günü gece yatağa uzandım tam içim geçmişken karnıma giren bi ağrı ile gözümü açtım ve o anda suyum geldi ve yataktan fırladım su geliyo dedikleri zaman ya hepsi birden gelir Yada azıcık azıcık gibi düşünürken 😀 bildiğin hareket ettikçe ve yoğun yoğun geliyordu ve bebeğimin bezini kullandım hastaneyi arayıp Bilgi verdik ve eşyalarımızı alıp yola koyulduk. Hastaneye acilden giriş yaptık ve hemen nst bağlandım 10 dakika kadar ve ultrason muayenesinden sonra bekleyecek zamanımızın olmadığını hemen ameliyata gireceğimizi söyledi doktorum üzerimi değiştim hafif makyajımı yaptım o sırada fotoğrafçımız geldi ve ameliyat haneye doğru sedye ile yola çıktık 😀 ameliyat haneye girdiğimde saat gece 03:15 ti ve 03:18 de belimden iğneyi vurdular yatırdılar ve 03:28 de oğlum tepemden ortalığı yıka yıka bana bakıyordu 😀 ve ameliyathaneden çıktığımda saat tam 03:45ti yani yarım saat bile sürmemişti neredeyse iğneyi soracak olursanız acısı popodan vurulan iğne ile aynı hissiyatı soracak olursanız 😀 her yapılan işlemi hissediyorsunuz kesim gerdirme bebeğin çıkışı karnı uygulanan bası ama acı sıfır ameliyattan 8 saat sonra ayaklandım ve yürüdüm size tavsiyem ne kadar çok yürürseniz o kadar çabuk toparlanırsınız ve yanında günde 4 litre su tavsiyemdir. Şuan evdeyiz ve sağlıklarımızda gayet iyi kendim yatıp oturup kalkıyorum ve kuzumu kucağımda oturarak emziriyorum biraz ağrım var yok desem yalan olur ama dayanılmayacak kadar değil merak ettiğiniz varsa cevaplayabilirim 😍❤️☺️
KeremKayra Merveonay öncelikle hayırlı sağlıklı bir evlat olsun insallah,size de geçmiş olsun. Merak ettiğim bebeğinizin kilosu ve bahsedildiği kadar göbekli mi doğdu gerçekten?
Betul3535 Merveonay gözünüz aydın sağlıkla büyüsün ilk kalkıştan çok korkuyorum kendimizi neye hazırlamalıyız çok korkuttular beni
Fatiheren_61 Merveonay bende bundan korkuyorum ekim 19 diye sez.günü aldık ama erken gelecek diye korkuyorum 🙃
Pembepanjur Merveonay Allah anali babali buyutsun. Super moral veren bir yazi olmus . Allah razi olsun gercekten super motive edici. Insallah bende spinal sezeryan denilen seyden boyle kurtulurum . Ve darisi tum dileyenlerin basina 🧿🧿🧿🙏🙏🤲🤲
Merveonay Betul3535 canım hiç korkacak bişey yok bende korkuyordum ama o an sende birin önce kalkıp bebeğine bakmak istiyorsun o yüzden gözün görmüyor acıyormu dersen hayır bi ilk kalkarken dikiş yerin sızlıyor ama emin ol ah vah öldüm demiyorsun zaten hastanede kaldığın sürece çok iyi ağrı kesiciler yapıyorlar hem kalçadan hemde damar yolundan o yüzden en son düşünüp kafana yakacağın şey bile olmasın zor değil ✋🏻
Buseersoy Merveonay bu kilo zorlamaz ki doğmadan önce en son kaç dediler bende korkuyorum sezaryan olma ihtimali var 3780dedi ama eksisi varsa boşuna sezaryan olmuş olurum ya
Merveonay Fatiheren_61 benim 3 günüm vardı günümün dolmasına ama o gün ben çatı muayenesi yaptırdım sanırım o tetikledi 🙄
Merveonay Buseersoy ultrasonda son hafta 3.470 çıktı ama benim çatımın dar olması kararı vermemizdeki etken oldu bebeğin başı kesi ile çıksa bile omuz takılma riski vardı ve buda kol çıkık ve kırık riski oksijensiz kalma ve doğumda bu noktaya geldikten sonra sezaryene dönüş olmayacağı için benim çok çok zorlanmam anlamına gelecekti bende bu noktada riske atmak istemedim açıkcası doktorumda buna taraftar oldu ve kurtulduk gitti ☺️ Önemli olan doğumu ne şekilde yaptığın değil bak emin ol sağlıklıda kucağına almak şuna doğum yapalı 3 gün dolu dolu olmadı ama ben evimdeyim oturdum kahve içiyorum bol bol yürüyüş bol bol su çabucak toparlarsın
Merveonay Yasemin_koltuk emin olun ki korkulacak hiç bir tarafı yok ben ameliyatta yukarıdaki led lambalardan ameliyatımı bile izledim 😀 dikiş atılırken kat kat hep gördüm ve ben şeker yükleme testinde damar yolu ayarlarken bile tansiyonu düşüp gözetim altına alınan bir insanım siz düşünün ama inanın ki korkulacak bişey yok saçımı düzelttim makyajımı yaptım sedyeyle düştüm yola yarım saat içinde miniğim yanımdaydı korkulacak hiçbirşsy yok inanın birde ben perşembe diye beklerken salı gece apar topar gittiğim halde panik olmadım