[silindi] ftscebeci71 Birde o kadar yalan mana var ki Google , hep işine geldiği gibi anlam yazdılar. Bende sevdiğim ve düşündüğüm bi çok isimden vazgeçtim manasından dolayı. İsmin manasını taşır insan buna inanırım. O yüzden anlamını taşıyacağı bir isim vereceğim kızıma😍
ftscebeci71 [silindi] Evet öyle googleye de güven olmuyor ne dediği belirsiz çünkü bende anlamlı birşey bakıcamm 🥰😇
[silindi] citoss Elif Kur’an’da geçsede bi manası yoktur. Elif lam mim bunların bir manası yok. Manası olan bir isim koymak daha hayırlıdır yavrum.
[silindi] dvran22 işte kuzum yanlış manalardan bitanesi daha. Evet Asel’in anlamı doğru. Fakat zümra isminin anlamı o yazıldığı gibi değil. Zümra Arapçadaki zümreden gelir. Zümre topluluk cemaat anlamına gelir. Biliyor musun en sevdiğim isimdir Zümra, bende kızım için istedim bu ismi. Ama özel bir manası yok diye vazgeçmiştim. Fakat bu ismi koymak sakıncalı değil.
dvran22 [silindi] teşekkür ederim canım az önce bi arkadaşta linkini atmıştı aslında anlamı farklı yerden geliyormuş ben bilmiyordum
Didi6 Cansump90 Yok canım. Ecren, Ecre, Ecrin hepsi saçma. Bir tek Ecir şeklinde koyunca karşılık, müfakat anlamına gelir. Ecrin şeklinde koyunca "karşılığı" anlamına geliyor, saçma yani.
Didi6 dvran22 Zümra isminin anlamı da yanlış biliniyor canım. http://bebegimeisim.blogspot.com/2018/01/zumra-isminin-gercek-anlam-ne-kotu.html?m=1
dvran22 Didi6 canım çok teşekkür ederim ben araştırmama rağmen böyle bi yazı bulmamıştım Kızımin doğmasına az bi süre varken bunu öğrenmem çok iyi oldu Bu ismi koymayacağım bende
ynale İsmin anlamının güzel olması, kolay ve anlaşılabilir olması yeterlidir. İsminde Kur'an da geçmesi gerekmez çünkü geçtiğini sandığınız bir çok isim Kur'an da şuan yazdığınız ve okuduğunuz gibi yazmaz, okunmaz. istisnalar hariç YASİN vb.
Megmeg ynale size katılıyorum hatta yasin ismininde bir manası yoktur.. mukatta harflerindendir ve yaygın görüşe göre arapçada seslenme ünlemi olarak kullanılır.. yani bizdeki “hey, hişt vs.” Gibi...
Kumru_ ftscebeci71 Bi kızım olursa adını Hafsa , Meryem veya Züleyha koyarım 😍Oğlum olacak adı Ömer Asaf olacak insallah
momof3 mamyhall Ben de çok etkilenmiştim.Bir kızım var adı Serra tekrar kızım olursa adını Hifa koymak istiyordum ama eşim ve çevremdeki kimse beğenmedi 🙁
35ebruada ftscebeci71 Ben ecrin ada koyucam. Ve ecrin anlamı Allah’ın Lütfü hediyesi anlamına geliyor neden vazgeçtiniz ki
FatmaNur8RavzaNur ftscebeci71 Ecrin Allah on verdiği armağan tarzı bir şey demek diye biliyorum çok güzel bir isim ✨
Asd92 ftscebeci71 Babasının incisi demek. Peygamberimiz in biricik kızlarından biri. Çok güzel bir isim umarım ikna olur eşiniz