Ceylanceylan Merhaba kızlar bu da bizim prensesimle kavuşma hikayemiz azıcık uzun olacak her detayı yazıcam. ☺️ 23.08 normal Doğum için tarih vermişti doktorumuz lakin bu tarihten önce nst de sancım çıkmıyordu. 24.08 Cumartesi rutin kontrole gittik doktorumuz bebişin gelmeye niyeti olmadığını, kanala girmediğini söyledi ve günü dolduğu için Pazartesi suni sancı ile Doğumu başlatmayı teklif etti. Bende öncesinde artık kasılmalarım çoğaldığı için ve hamilelik bitsin psikolojisiyle ( biliyorum saçma bi psikoloji ama elimde değildi) sezeryanla alınsın diye ısrar etmiştim ama doktorumuz normal doğumcu kabul etmedi ( iyiki etmemiş). Korkuyordum suni sancıdan çevremdekiler suni sancının daha kötü olduğunu söylüyorlardı tabi ne kadar doğru bilemem. Pazar günü artık hamileliğimin son günüydü bol bol bebişimizin karnımdaki son gününün videolarını çektik Eşimle. Sonra alışverişe gittik misafirliğe gittik gezmeye gittik. Eve geldik temizlik yaptık annemle. Ütü yaptım. Pazartesi Doğum var evi komple temiz bırakmaya ve iş bırakmamaya niyetliyim ki Doğumdan sonra birkaç gün iş yapmama derdindeyim. Derken akşam belimden ağrı vurmaya başladı. Büyük tuvaketim gelir gibi. Çok yorulmuştum bütün gün hiç oturmadım nerdeyse. (Zaten son üç haftaya kadar çalışmıştım evde iş çıkışı kendi işimi kendim yaptım ama ağır kaldırma işlerine girmedim tabi misal çamaşırları makinadan çıkarıp balkona eşim götürüyordu bazen o aşıyordu onun işi olduğunda da ben asıyordum.) Yorgunluktan sanıyorum uzandım hafifledi kalktım yemek Yedik. Hala adet sancısı gibi sancı var. Ara ara geliyo. Duş aldım rahatlattı, biraz okudum yürüyorum ama durmuyorum hiç. İçimde bi korku. Normal adet ağrıslrına dayanamayan ben Doğuma nasıl dayanacaktım! Doğum çantalarımızı gözden geçirirken alttan ılık bişey geldiğini hissettim hala oturmuyorum ama yürüyüş yapıyorum evin içinde. Tuvalete gittim kanla birlikte akıntı su gibi birşey. Gece 23.30 gibi eşimin yanına gittim ve ona söyledim bi kontrole gidelim dedik ve hastane çok yakın çantaları falan almadan gittik. Nst De sancı çıkmaya başladı. Gece doktorumuzdan da yatış yapın kontrol altında tutalım talebi geldi ve yatış yapıldı eşimle birlikte gece hastane de hem uyuduk hem nst de bebişin kalp atışlarını dinledik. Sabah altıbuöukta alt muayenesinde hiç açılma yoktu. Anneme meryem ana otunu suya koymasını söyledim ben suyu öncesinde okuyup şişeye koymuştum. Sancılarım sıklaşmıştı ama. Odada Yürüyüş yaptım tam iki saat boyunca ve her ağrı geldiğinde squat yaptım yatağa tutunarak. Sekiz buçukta ebe tekrar baktı 2 cm ye yakın açılma varmış. Yürüyüşe ve Squata devam dedi. Saat ona kadar yine yürüdüm yine squat yaptım ayaklarımda derman kalmadı kan ter içinde kaldım. sancılar beş dk da üç sancı nöbeti şeklinde sıklaştı. Ama dayanamıyorum artık. Saat on da sıcak su tuttu Ablam banyoda belime çok iyi geldi. Ebe tekrar alttsn muayene etti açıklığın yaklaşık dört cm ye ulaştığını söyledi. Bu arada her alt muayenesinden Sonra deli gibi ağlıyorum nedendir bilmem. Dedim dayanamıyorum artık epidural yapılsın. İğne yapıldı sonrasında istifra ettim bi rahatlama ama sancıları hala hissediyorum tamamen hissizlik diye bişey yokmuş zaten. Uzandım yatağa kalkıp yürümeye ve squata devam etmem lazım ki açılma hızlansın ama uykum geldi uyumuşum oniki gibi Tekrsr açıklık kontrolü yaptı açılma dört cm de kalmış hareket etmediğimden iğnenin etkisi geçer gibi oldu tekrar iğne yaptılar yürümeye çalıştım kolarıma girdiler ama tutmasalar yere yığılıyordum yürüyemedim. Ayaklarımı hissetmiyorum. Bi yandan nst bağlı. Ablamla kardeşim odayı süslüyorlar bi taraftan da onlara laf yetiştiriyorum. Sonradan Ayaklarımı hissetmeye başladım az yürüdüm ama mayıştım tekrar yattım. Yürümeyi bıraktım. Saat iki gibi tekrar alt muayenesinde ebe bebeğin başını düzeltme işlemi yaptı canım çok yandı uzunda sürdü işlem yanı o birkaç dk bana saat gibi geldi aslında. doğumhane den koridorlara taşmış sesim en çok dayanamadığım buydu Doğuma dair. Sancılarda bile hiç bağırmadım ama bu işleme dayanamadım. Annemler eşim dılardan duymuşlar sesimi.! Sonra saat beşten önce geldi ebe kontrole açılma var mı bakalım dedi bi baktı Doğum başlamış dedi ebe şaşırdı açılma bir anda hızlandı diye. Geceye anca bekliyorduk dediler. Bende şaşırdım sonuçta yerimden kalkamıyordum artık. bana yine bi ağlama yine bi korku geldi. canım eşim canım kardeşlerim her ağlamamda teselli ediyorlar. Doğum fotoğrafçımızı aradık acil çağırdık. O sırada doğımhaneye aldılar beni eşimde girecekti Doğuma girmedi artık, Bana ıkınmamı söylüyor ebe ıkınamıyorım. Olmuyor. Bu Arada iğnenin etkisi geçti ama ıkınabilmem için iğneyi sonra yapıcaz dedi. canım nasıl yanıyo bir kaç ıkınmadan sonra daha ağır dozda iğne yapılacağını söyledi ebe. Doktor gelene kadar altı yedi ıkınma yaptım. İğne yapıldı. Doktorum geldi o devam etti ıkın dedi son bir ıkındım ve bir rahatlama içimden çıkışını hissettim. 26.08 saat 17.10 Dünyalar benim oldu. Ve yine ağlıyorum. Prensesimde ağlıyor. öptüm kokladım sustu. Sonra tekrsr başladı ağlamaya. Hazırlamaya götürdüler. Benimde dikitlerim yapılıyor. Kaç dikişim var bilmiyorum. Ama doktor ve ebe doğumumun güzel geçtiğini hiç zorlsnmsdığımı açılmanın sonradan hızlı geliştiğini söylediler. Hazırlıklarımız bitince ana kız beraber çıktık prensesim kucağımda. Dışarda bizimkiler meraktan çatlamış. Bebişin sesini duyunca. Odaya geçtik fotoğraf çekilmeye devam. Sonra hemen emzirdim. Ve ben yine istifra ettim iğnelerin etkisi. Sonra uyudu. Zayıf bi bebekti zaten 2850 doğdu kızım. Akşam olunca iğnenin etkisi geçince fitil verdiler makattan Doğumdan sonra her altı saatte bir yaklaşık on beş gün kullandım çünkü dikişlerim ağrıyordu. Tavsiyelerim mümkünse hamileliğinizi aktif geçirin yatmayın. Dinlenin ama bütün gün yatmayın. Sancılar başlayınca yürüyüş ve çömelme hareketi yapın. Ilık su tutun ve Doğum çantanıza banyo havlusu koymayı unutmayın ve yedek terlik alın banyo da ıslanıyor haliyle terlik. kızlar ben iki çift normal, bide süslü lohusa terliğimi koymuştum. Çok yürüyüş yapınca ayaklarım rahatsız oldu sevmedi o terlikleri evden balkon terliğimi getirttim onda rahat ettim sonrasında bütün gün onunla durdum hastanede. Birde biberonu mutlaka temizleyip yanınıza alın süt hemen gelmiyor aç kalmasın bebişiniz. Allah kimseyi bu yolda eğlendirmesin. Zorlandırmasın. Bebişlerinizi sağ Salim kucağınıza alın inşallah. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Mr1517 Ceylanceylan Uzunda olsa bıkmadan keyif alarak okudum, elinin emeğine sağlık 🙏🏻 Rabbim sağlıkla analı babalı evladını büyütmeyi nasip etsin canım darısı başıma inşallah ❤️🙏🏻