Busbus21 Buraya Doğum hikayemi yazacağım günü merakla aynı zamanda da Doğum korkusuyla bekliyordum çok zamanım olsa da sonunda o gün çok erken gelip kapıya çattı, iyiki iyiki anne oldum diyorum :) benim miniğim 18.09.2019 tarihinde dünyaya gelmek istedi halbuki daha 32+6 haftalıktık. sabah 8 gibi kalktım her zaman ki kutsal görevim olan lavaboya gidip geldim tekrar uyudum saat 10 buçuk gibi ıslanmış bir şekilde uyandım dedim heralde altıma yaptım çünkü suyum için çok erken ne sancı var ne başka bir belirti yataktan kalktım hemen kalkar kalkmaz ıslanmam devam etti baktım sıcak bir su akıyor bende eşime dedim ‘suyum geldi kalk ne uyuyorsun’ ama söylediğime de inanmıyorum neyse eşim bi hışınla kalktı beni karşısında görünce ‘yok ya sen altına kaçırmışsın gel seni yıkayalım’ dedi ben hala şoktayım tabi ‘yok ıslandım sıcak su geliyor’ dedim eşim kalktı bende lavaboya gittim tekrar hala suyum geliyor ben o an inandım artık suyumun geldiğini ama o çaresizliğim hayatımda ilkti sadece dua edebildim şimdi doğmasın çok küçük diyebildim doğumum olana kadar. Neyse hemen giyindim bebeğin hareketlenmesini hissetmek için bir çikolata yedim oğlum sağolsun ‘ben burdayım artık geliyorum anne’ der gibi tekmeledi beni o an rahatladı içim neyse saat 11 di artık hastanedeydim doktorum izinliydi yoktu mecbur başka doktor muayenesi oldum ama Allah razı olsun çok ilgilendi hemşireler yine öyle sayelerinde sakinleştim biraz yoksa panik ağlamaklı halimle doğmaması için vajinal muayene istemiyordum ama suyum hala geliyordu ve artık oldum muayene ‘suyu gelmiş ultrason da bakalım durumu nasıl diye ama küçük haftası ve suyu kalmamış acil zorunlu sezeryan’ dedi doktorumuz ve ultrasonda da 1780 gram görünen oğluşumun suyu kalmamış tamamen, hemen yatış yapılıp nts bağlandı kalp atışları çok iyidi fakat sancım 50 lerde ve hissizdim çikolata yediğim için saat 2 buçukta alalım dediler ve bekledik saatimiz geldi tabi eşim hazırlıksız olduğumuz için ablamla bana birşeyler almaya gitmişti ‘eşimi görmeden gitmem’ dedim beni götüren görevlilere ve asansör kapısında bekledik geldi gözüm yaşlı gittim herkes yanımdaydı çok şükür ailem, eşim, eşimin ailesi ve arkadaşlarım hepsi toplamıştı bir saat içinde, o kadar gururlu ve şanslı hissettim ki kendimi bana en büyük tesellileri olmuştu Yanımda olmaları, ameliyat soğuk ve ürkütücü anesteziden spinal istedim panik ataklı olduğum için ameliyat başlamadan anestezi doktor bana ‘seni genel yapalım sen daha başlamadan böyleysen ameliyat esnasını düşünemiyorum’ dedi korktum ya görmeden bebeğimi götürselerdi dayanamazdım kendi kendime teselli ettim ‘ben anneyim artık ve oğlun için sakinleş Büşra ‘ hemşirelerin desteğiyle sakinledim hemşireler sürekli benle konuştu iğnem vuruldu ama hiç hissetmedim inanınki ben iğne yapmak için pamukla sürülen o oksijen suyuna tepki veririm öyle canı tatlıyım fakat iğne vurulunca o kadar acısız ki kıbıldamadım bile yani sezeryanı zorunlu olanlara diyeceğim o ki korkmayın Allah bir şekilde yardım ediyor. Ameliyat başlamıştı artık oğluma yaklaşıyordum adım adım ama korkum ve paniğim devam etti tamamen piskolojik Ağrı sızı yok his yok sadece birilerinin konuşmasına ihtiyacım vardı onu da yaptılar hissettiğim tek şey sarsmalar ve dokunmaları çok şükür saat 14:40 böyle bi sıcaklık bi rahatlama geldi ‘oğlum geldi’ diye bağırdım hemşire de ‘nasıl anladın daha saniyesi olmadı dedi’ cevap veremedim hıçkırıklara boğuldum hemşire örtünün üstünden bana gösterdi bir Damla suyu yüzüme geldi ve an ki hali herşeyimi unutturdu bana göstermeleri saniyelik sürdü hemen götürdüler küveze çok küçük diye 49 cm 2040 doğdu fakat küçük diye emme refleksi zayıf ve enfeksiyon riski yüksek hala göremedim oğlumu nasipse 14:30 da görücem uzaktan sadece o da 😏 ameliyat bitti kucağım boş gözüm yaşlı odama geldim odama süsler alınmış süslenmiş sevindirdi ama buruktu bir kere yüreğim. Çok uzun oldu hakkınızı helal edin ama merak eden anneler için detayladım biraz ve son olarak sezeryan olacaklara uyarılarım var ✅ Bol bol su, kahve, çay ve kayısı suyu için anestezi sonrasi baş ağrısı ve gaz için çok iyi geldi bende burdan öğrenmiştim bunu ve hemşirelerim de yine tembihlediler. Bende hiç baş ağrısı olmadı çok şükür. ✅ Uyuşukluğunuz geçer geçmez zorla da olsa ağrınız da olsa kalkın bende olmadı fakat olanlar olsa da kalksın gaz sancısını bu yüzden sıfır çektim bir saat içinde gazım da çıktı bol bol yürüyüş ve karın masajı yapın kendinize iyi gelecektir. ✅ Sadece çorba içtim serumlar sayesinde de tok kaldım ve sabahına tuvalete de çıktım hep sıvı tüketin. Doktorlarım bu kadar çabuk toplanmama şaşırdılar ve yinede bir gece daha kal bebeğin burada zaten dediler ve şuan yanım boş hastane yatağımda yine buruklu yazıyorum bunları. Dua edin Buğra Hızır’ım için teyzeler iyileşip gelelim eve bir an önce Rabbim tüm evlatlarımıza şifa versin tez vakitte annelerine kavuştursun inşallah. Merak ettikleriniz varsa yazın severek cevaplarım. 😘🥰😍🤗
Seyma123 Busbus21 Rabbim sağlıkla sıhhatle tez vakitte kavuşmayı nasip etsin InşAllah canım benim bizde bugün 33+3 su azalması sebebiyle zorunlu sezeryan olucaz dualarınıza ihtiyacımız var bizleri de unutmayın
Sghslove Busbus21 sağ salim kucağına al ve sağlıkla büyüt inşallah canım benim Rabbim bebeklerimizi korusun 🙏🏻😌🥰
sebnemrah Busbus21 Ay aglaya aglaya okudum Allah evladini sana bağıslasin insallah ❤❤🌼 bu son ayri kalisiniz olsun 🙆❤
Bsra_28 Gözünüz aydın olsun Allah analı babalı sağlıklı büyütmek nasip etsin. Hayırlısıyla tez zamanda sağlıkla kucağınıza alıp evinize dönersiniz inşallah 😊
Konul_Nilay Mr1517 gözünüz aydın.bende 20 eylül 34+00 kızıma kavuştum.2150 qram doğdu.zamanında ciyeraçıcı oldum 2 ke.ondan küveze girmedi şükür
Haree Gözünüz aydın olsun inşallah biran önce yavrunla yanyana olursun...Allah ikinize de sağlık sıhhat versin😊
Cilek_kentli Rabbim analı babalı büyütsün sağlıcakla kucağınıza alacağınız günü de görürsünüz insaAllah 🤲
Gk12 Hayırlı olsun💕 Tez zamanda kucağınıza alıp evinizde olmayı Rabbim nasip etsin. Benimde oğlum olacak biz de adını Kadir Buğra koyacağız inşaAllah 💙
Prensimi-bekliyorum Allah bir an önce sağlıklı bir şekilde sana kavuştursun yavrunu. Ben neden her hikayeyi ağlayarak okuyorum :( bende 28 haftalık gebeyim. Doğumdan çok korkuyorum inşallah bende yazarım bir gün buraya Doğum hikayemi. Günler yaklaştıkça heyecan korku merak herşey basıyor 😂 duygularım darmadağın değişik hayat yeni başlıyor sanırım bundan önce yaşamamışım sanki. Allahım herkese Doğumun en kolayını nasip etsin yavrularımızı sağsalim büyütelim ❤️❤️❤️🙏🙏🙏🙏