R_abia Eveettt o meşhur cümleyle başlayacağım. "Bende doğurdum!"😁 Doğurdum ve yeniden doğdum gerçekten. Böyle bir güzel duygu olamaz tarifi olamaz gerçekten denildiği gibiymiş hep merak ederdim bende öyle diyebilcekmiyim öyle bir duygu mu gerçekten diye 🙈😁 Fazlası var eksiği yok o cümlenin 😁 Duygular tarif edilemiyor. İnsanın içi içine sığmıyor. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah ❤️ Neyse doğum hikayeme geçeyim 😌 Benim 23. Haftada farkedilen rahim ağzı yetmezliğinden serklaj dikişim vardı ve buyüzden erken doğum riskim başlamıştı. En zor günler de diyebilirim... Burdaki çoğu serklajlı beni görmüştür her serklaj veya rahim ağzı yetmezliği postunun altında 🙈😁 Hep yaşadıklarımı yazdım umut olmaya çalıştım umarım olabilmişimdir ☺️ 23. Haftada serklaj dikişim atıldı. Kısalık,açılma ve hunileşme vardı.2 gün hastanede kaldım. Sonrasında eve çıktım ve doğuma kadar yatmam gerektiğini sadece lavobaya kalkabilceğimi söyledi doktorum. Çünkü riskliydi.. ve bizde daha fazla riske atamazdık.Çok korktum. Ne yapcağım ? Nasıl geçicek? Beni neler bekliyor ? Düşündüm durdum. Baktım düşünmekle bişey olmuyor anca kendimi yıpratıyorum toparlamam lazım dedim. Başladım yatmaya 😁 Öyle böyle derken 37. Haftaya geldim.(Tabi böyle yazması kolaymış ama okadar kolay geçmedi 😂) 36. Haftada bel karın kasık ağrılarım başlamıştı. Artık normal karşılıyodum. Yavaştanda ayaklanmıştım önceki kadar yatmıyordum oturuyodum evin içinde geziyordum. 37+1 de pazar günü kahvaltı yaparken karnıma acayip ağrılar girdi ağrıdan kahvaltı yapamadım. Neyse dedim kalktım dolandım biraz geçti bir süre sonra. Bebek hareketlerini fazla hissetmemiştim öğlen 2 falandı saat tam anlamıyla bir hareketi olmamıştı. İster istemez içime bir sıkıntı düştü. Ne yaptım ettiysem yok Ogün toplasam 5 6 kere oynadı. Birde kuvvetli bi hıçkırması oldu. Son haftalar doktorum olabilir demişti oyüzden dua ettim ogün yattım öyle. Gece ağrılarım oldu gene belim çok ağrıyordu ama uzun bir aradan sonra ayaklandığım için olduğunu düşündüm. Sabah oldu gene kahvaltıda pek bişey yiyemedim. İyi değildim hiç farklı bişey vardı çözemediğim. Kalktım duşa girdim çıktım biraz uzandım kızımın hareketlerini hissedeyim diye gene yok tabi oynamadı. Hani hareket edicek gibi ama kasılıp kalıyordu. Kasılmayı biliyordum ama işte doğuma dair olabilceğini yormamıştım bunların 🤦♀️ Eşimi aradım hemen hem sancım var hemde hareketlerini hissetmiyorum kasılıyor bir acile gidelim dedim. Duruma göre doktoruma haber verecektim. Gittik acilden giriş yaptım. Kan idrar ve nst istedi doktor. Nsteye girdim ufak sancı hissediyordum ben ama nstede düzenli sancılarım çıktı. İmza atıp çıktım. Doktorumu aradım gel hemen dedi. Eve geçtim hazırlandık. Çantaları aldık çıktık. Hastaneye gittik nstye girdim. Hiç sancı çıkmadı 🙄 Doktorum sancı yok dedi 😁 Dedim valla benim çok sancım var ve bebek çok kasılıyor. Tamam hadi gel bi bakalım dedi. Çatala çıktım. Doktor bi baktı 5 cm açılman dedi. Serklaj dikişimin yarısı patlamış 😐 Ufak bi kısım kalmış dikişi tutan. Onuda kesemedi çok arkada dedi böyle olmayacak doğumhaneye alalım seni dedi. Beni bir ağlama tuttu tabi. Gene neye uğradığımı şaşırdım 😐 neyse korku heyecan karışık duygularla çıktık doğumhaneye girdim. Beni hazırladılar. Doktorum geldi biraz zor oldu ama dikişi kestiler. Normalde böyle olmuyormuş ama benim dikişin yarısı gittiği için doktor baya uğraştı. Ondan sonra suyum gelmeye başladı. Sancılarım artmaya başladı. Odaya alındım. Nstye bağladılar. Suni sancı vermeye başladılar az dozda ama yatarken çekmek çok sıkıcı ve zor oluyordu. Nst bitene kadar bekledim sancı gelince nefes alıp verdim bukadar sancıyla 15 20 dakka içinde 8 cm e ulaşmıştı açılmam. Tahmin etmiştim zaten sancılar sıklaşmıştı ama gerçekten dayanilmayacak gibi değil. Öyle olsa kimse normal doğum yapamazdı, ikinciye üçüncüye cesaret edemezdi 😁 oyüzden bitecek bi acı olduğunu düşünüyoruz bide bakıyoruzki doğurmuşuz😂neyse 8 cm olduktan sonrası biraz zor geçti açılma tamamlanmak bilmedi 😁 toplamda yaklaşık 3 saatte 10 cm açılma olmuştu. Doğumhaneye geçtik. Ikınma 1 2 defa da olmadı ben beceremedim 🤦♀️😁 6 7 ıkınmada hopp göğsümdeydi prensesim. Gerçekten aynı denildiği gibi o çıkış anında bir rahatlama var bütün ağrı sızı herşey gidiyor çok güzel bi an gerçekten 🤗 16.09.2019 ❤️ 18.50 de benim yeniden dünyam doğdu 🥰 Zorlu bir hamilelik geçirdim ama şuan okadar şükrediyorumki iyiki vermiş Rabbim nasip etmiş çok başka bir duygu. Kızıma baktıkça ağlamak istiyorum okadar güzelki kıyamıyorum 😍 Darısı hepinizin başına inşallah hayırlı doğumlar diliyorum sizlere de ❤️ Serklajlı arkadaşlarıma umut olmuşumdur umarım. Kolay geçmiyor biliyorum ama sonunu düşünün hep bu mücadelenin somundaki güzelliğe gerçekten değiyor.Pes etmeyin 💪🏻👍🏻 Ben buralardan ayrılamayacağım 🙈😁 sizlerinde doğum hikayelerini görmek istiyorum inşallah bu süreçte burda birbirimizi tanımadan destek olduk, moral olduk 💪🏻 Çok uzun oldu kusura bakmayın. Hakkınızı helal edin. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah hepiniz 🤲🏻 Merak ettikleriniz varsa fırsat buldukça cevaplayabilirim 😍🤗
Sahreyldrm R_abia kuzumm öyle güzel anlatmışsin ki çok duygulandım Rabbim bağışlasın kızınızı darısı bize olsun inşallah 💕 annelik bambaşka kelimeler yetmez anlatmaya güle güle buyutun inşallah 😘💕
Superfreshlerim R_abia çok sevindim sizin adınıza, Allah sağlıklı uzun ömürler versin minik prensese size de şifalar versin biran önce iyileşsin dikişleriniz☺️Bencede buradan ayrılmayın bize pozitif enerji ve umut veriyorsunuz, inşallah o haftaları görebilirim🥰
Mervednr R_abia yaa senin hikayeni de okudum tanıdığım herkes doğurdu resmen. Rahim ağzı kısalığı vardı orda görmüştüm. Rabbim sağlıklı ömür versin size bağışlasın. Sanada geçmiş olsun canım 😊 darısı bana olsun 39+1 beklemedeyiz önce gelmesin diye uğraştık şimde de gelsin diye uğraşıyoruz. Bir avazda kurtulmak nasip olsun bizlerede inşallah 🥰 bol bol öp kokla yavrunu
Hacer_ikiz_gebe R_abia bi kısmını biliyodum hikayenin ama şimdi yine büyük heyecanla okudum hepsini ne güzel yaa o günü görmeyi bende iple çekiyorum bebeğinde sende sağlıkla kurtuldunuz ne güzel Allah analı babalı büyütmek nasip etsin. ❤️
R_abia Superfreshlerim inşallah sende göreceksin. Dua ve sabırla. Sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallahh 🥰
Ecmelinannesi Hayırlı olsun inşallah darısı başımıza bende çok korkuyorum doğumdan ama kaçış yok bi sekil yasiycaz ☺️
R_abia Ecmelinannesi Korkma. Elbette kolay değil. Candan can çıkıyor. Ama dayanılmayacak gibi değil. Her sancıda bitecek kızımı kucağıma alacağım az kaldı hep böyle dedim. Sonuçta o sancınında bir sonu var. Rabbim kolaylığını versin inşallah 🤲🏻 Hayırlı doğumlar diliyorum 🥰
R_abia Mervednr çok teşekkür ederim güzel dileklerin için 🥰 bende öyle diyodum önce gelmesin diye uğraştık sonradan bide gelmiyormuş 🤦♀️😁 Olsun sağlıklı olsunda elbette kucağına alacaksın Allah'ın izniyle. Ama insan sabırsızlanıyor haklısın tabi neyseki az bi zamanın kalmış genede ☺️ Sanada hayırlı doğumlar inşallah 😊
R_abia Hacer_ikiz_gebe evet parça parça biraz bahsetmiştim 🙈😁Dualarım sizlerle 🤗 Bu zor süreci güzel bişekilde tamamlayıp sağlıkla kucağına alırsın inşallah sabırla 😊
Superfreshlerim Hacer_ikiz_gebe inşallah sağlıkla kucaklarımıza alırız, size önlem amaçlı mı serklaj yapıldı kısalık mı vardı?
Hacer_ikiz_gebe Superfreshlerim açılma vardı rahim agzında o yüzden dikiş atıldı kısalma ne demek bilmiyom valla doktor bu şekilde söyledi benimde ilk oldugu için bilmiyorum pek öğreniyorum işte