Bir doğum hikayesi de benden gelsin o zaman 😊 20 yaşımda evlendim, doğal olarak hemen çocuk istemedim eşime de sorarak hap ile korunma kararı aldık. Yaşım küçük olduğu için istemiyordum hemen ama bi anda gelen bi karar ile 6 ay sonra korunmayı bıraktık. Doktor kontrolüne gittim ve bana 1 sene denemem gerektiğini söyledi. Biz de öyle yaptık ama bu zaman içinde hiçbir şey olmadı. Sonrasında berden bilebilirdim ki çok uzun bir yola gireceğimi.. yıllar geçti ama hala anne olamamıştım. Doktorlar açıklanamayan infertilite diyordu. Ne eşimde ne de bende hiçbir sıkıntı yoktu ama olmuyordu. Bizde 22-23 yaşlarımda tedavi sürecine başladık. 3 kez aşılama yapıldı ama olmadı. Sonrasında tüp bebek yaptırmaya karar verdik. İlk tüp bebek transferimin yapıldığı gün eve gelirken trafik kazası geçirdik. Birine çarpmıştık ve ben şoka girmiştim. Bişey olacağı varsa da olmazdı artık.. Aradan geçen 12 günün sonunda sonucu almaya gittik malesef negatifti 🙁 Eşimin doktorun yanında ağlamasını asla unutamıycam. Sonrasında biraz dinlenme süreci ama bizim dinlenme sürecimiz biraz uzun oldu hazır hissetmiyorduk kendimizi. Yaklaşık 4 sene.. bu arada eltimin hamile haberi geldi çok sevindim onun adına ama bunu kendime alıştırmam biraz zor oldu. İkinci tüp bebek deneyimimizi farklı bir yerde yapalım dedik çünkü dr. dan memnun değildik. Ne yapabileceğimiz konusunda bizi hiç yönlendirmedi hatta doktoru göremedik bile. Neyse başka bir yerde yaptık tam bir rezaletti.. meğer o klinikte bu doktorunmuş🙂 sonuç yine negatif.. ama bu sefer hazırlıklıydık.. ilki kada etkilenmedik. Biz yine dinlenme sürecini uzattıktan sonra tavsiye üzerine bi doktora gittik. Bu kadar pozitif ve ilgili doktor görmedim daha önce. Bana ameliyat önerdi tüplere, rahime ve yumurtalıklara bakıcaktı. Artık kendimi bırakmıştım bu doktora ne derse o🙂 oldum ameliyatı çıktıktan sonra bana 1 sene içinde kendiliğimden hamile kalabileceğimi söyledi ve ben 1.5 ay sonra düşük yaparken öğrendim hamile olduğumu 😢 travma yaşadım resmen 1 ay kendime gelemedim. Yıllarca uğraş ve kaybet 😢 nasip dedik.. demek ki olabiliyormuş ama hayırlısı böyleymiş dedik ve toparladık. Aradan 1.5-2 sene geçtikten sonra ameliyatımı yapan doktorla tüp bebek tedavisine devam etme kararı aldık. Toplanan yumurtalara pgt yapıldı ve 4 sağlıklı embriyonun 2 si transfer edildi. 10 gün sonra öğrendim ki hamileyim 🙏🏻🙏🏻 Çok şükür ki geçte olsa 32 yaşında anneliği tattırdı bana rabbim. 🙏🏻 Şuan 3 yaşında bi oğlum var. 2 tanr dondurulmuş embriyom vardı onları transfer ettirmeye karar verdiğimizde normal yolla hamile olduğumu öğrendim süprizzzzz 🤗🤗🤗 şuan 25+4 hamileyim ve Allah nasip ederse bir de kızım olucak😊 işte böyle benim hikayem de.. Allah tan en büyük dileğim anne olmak isteyen herkese aratmadan hayırlısıyla nasip etsin inşallah.. (biraz uzun oldu umarım sıkmamışımdır🤗)