198932 Selamlar canım anne adayları 😊 5aylik hamileyim ve son bir aydır hemoroid oldum doktoruma söyledim fakat ilaç vermedi lifli beslen vs dedi.benim durumunda olan var mı,ne gibi çözümler buldular acaba.son günlerde beni çok rahatsız etmeye başladı ve her geçen gün biraz daha artıyor 😔
gozdeak 198932 canım ayni durumda olan bi arkadasin var ici sicak su dolu kovaya zeytin yağı dokup uzerine çöküyormuş ama arkadasım hamile degil yani hamilelikte bi zarari olur mu bilmiyorum çıkan buhar rahatlatıyormuş
Ozlem2634 198932 35 haftalık hamıleyım son 4-5 gundur hemoroidim şişti oturamadım bıle okadar kotuydu doktoruma soyledım genel cerraha gıt dedı ama onun muaynesıde cok kotu oyuzden cesaret edemedım😣 pamuga zeytın yagı dokup hemoroidin ustune koydum gece yatarkende gunduz 2 gunde şişliği birazda olsa ındı en azından rahatladım o acıları gectı
ylzzz 198932 bi araştırıp kudret narı ye hemoroide çok çok etkili. Suyunu say kesinlikle su içmek hem bağırsakların hem bebek için çok önemli sırf suyla bile atlatabilirsin
Terspektif 198932 sıcak su açılma yapar bence sakın onu deneme. Sen bol bol yeşillik ye zeytinyağı ye çorba iç suyu bol tüket. Başka yöntemler doktoruna danışmadan deneme derim ben
198932 gozdeak evet ılık suya oturmayı bende duydum yapacağım ama zeytinyağı atsam mı içine bilemedim zararı olur mu ki bilmiyorum,çok teşekkür ederim buarada😊birde Hindistan cevizi yağı iyi geliyor diyorlar ama hamile olduğum için kullanamadim
gozdeak 198932 rica ederim canım gebelikte bir tehlikesi yoktur insallah bunlarin bi arkadaş tehlikeli yazmış benim bir bilgim yok acaba sadece zeytin yağı mu sursen
Beray34 Kantaron yağı sürebilirsin baharatlı ve acı yeme canm . Normalde anestol çok iyi gelir ama gebesin dr una sor sürebilirmisin diye
198932 Beray34 kantaron yağı zarar vermez mi acaba hamilelik olduğu için.aslinda kantaron yağının faydalı olmadığı şey yok kullanmak lazım ama zararı olur diye korkuyorum
minikmelegim_ Sicak su dusuge neden oluyormuş bence yapmayin. Bende hemoroid degilim ama makat çatlağı var bazen nüks ediyor kanama ve yanma aci gibi. Bol su içmeli ve lifli gidalar tuketmelisiniz yani Enginar, yeşil bezelye, ıspanak, mısır, brokoli ve patates, yüksek oranda lif iceriyormus. Benimde lifli beslenmem gerekiyordu ve ben sütle beraber tuketilen gevreklerden tukettim. Çok yeşillik yiyorum 1 seneden fazladir şikayetim yok cok sukur
198932 minikmelegim_ yediklerime dikkat ediyorum canım etmesine ama yine de düzelmiyor.birde demir ilacı kullanıyorum heralde oda biraz kabızlık yapıyormuş valla napcagimi şaşırdım çok zorlanıyorum moralim bozuluyor
198932 gozdeak bilmiyorum ki sursem zeytinyağının bı zararı olmaz diye düşünüyorum ama yinede bilmiyorum.sali günü randevum var tekrardan ilaç yazmasını istiycem doktordan .of çok zor bı durummuş gerçekten
gozdeak 198932 bence zeytin yağını bi dene 🤷🏼♀️ Rahatlatır belki bide kabizlik icin kayisi ye bol bol kurusu yaşı fark etmez
Beray34 198932 sen yine burada yazılan önerileri dr una sor öyle yap. Yani bana göre doğal birşey kantaron yağı zararı olmaz ama riske atma içinde rahat olsun. İshal ve kabız ikiside tetikler ve acı verir hemoroidde.
198932 gozdeak deneyeyim olmazsa 😊 kayısıda yemeye çalışıyorum mümkün olduğunca.cok teşekkürler canım tavsiyelerin için 😘
198932 ylzzz inşallh ya suyu içmeye çalışıyorum bol bol,kudret narı dediğiniz zararlı olabilir mi acaba .herşeyi kullanmayın doktor a sormadan diyorlar o yüzden korkuyorum biraz açıkçası
Ozlem2634 198932 cok saol sanada gecmıs olsun cok zor tahmın edıyorum😣 zeytınyaglı pamugu gece koyup sabaha kadar tuttuyorum butun gece durunca yumusuyor şişliğide iniyor cok kotu oldugum donemlerde gun ıcınde de gene pamugu koyup tv karsısına uzanıyordum 2-3 saat tutabıldıgım kadar ustunde tutuyordum ole yapa yapa tumden gecmedı ama dedıgım gıbı en azından oturabılıcek durumdayım ben doguma kadar gecelerı koymayı dusunuyorum yoksa bole durulmaz aslında netten baktıgımda hındıstancevızı yağı demısler ama ona cesaret edemedım zeytınyagı daha dogal dıye bunu yapıyorum sen genede doktorunla bı konus ıstersen ıcın rahat eder
ylzzz 198932 sanmıyorum osmanlıda kılıç yarasına kullanılırmış. Yara ve iltihaplara çok iti. Saf zeytinyağlısını alırsanız sabah aç karnına bi tatlı kaşığıyla 3-4 günde kurtulursunuz diye düşünüyorum
198932 Terspektif Allah korusun sıcak su gerçekten riskli yinede bı doktora danışmak lazım , gerçi doktor ılık su olabilir rahatlatır dedi ama tekrar bı danışmak lazım .çok teşekkürler 😊
198932 Ozlem2634 bende deneyeyim zeytinyağını ya,salı günü randevum var bı sorarım olmazsa doktora Hindistan cevizi yağınıda,çok teşekkürler 😊