Annegil beşiğini aldı, 5,6 tane yelek ördü, battaniyesini yaptırdı hala bişiler örüyor yapma dediğim halde, abim bebek arabasını aldı, ablam anne kucağını ve bebk bakım çantasını aldı, bunlar daha doğmadan aldıkları, karşı taraf ise iki takım aldılar ☺️
Bebek alışverişinde erkek tarafı ne alır
Lvnya bizde kız tarafı bebek odasını alır kıyafet bebek süsü falan alır erkek tarafıda anne yanı beşik kıyafet bebek arabası pusetlık hastane cıkısı hem anne hem bebek olarak bide kapı isimlik dagıtmalık süs alır 2 tarafta eşit yani
PembeKoala sizde kayınvalidenize bebek doğduktan sonra bizde bebeği kız tarafı sever diyin 😂
Lvnya ne ondan bundan bekliyorsunuz 😁 benim annem el işi işe yapılan herşeyi yaptı ama bebek arabası beşik hiç aldırmadım çünkü herkes bütçesine uygun bi takım alsaydı ben kullanamazdım. O yüzden gittim en güzel arabayı da aldım em pahalı güzel odayı da aldım kaynanam da sadece geçmiş olsuna geldi hastaneye 😁 kendimi muhtaç etmem açlıktan ölsem de 😁 ama tabi normalde karşılıklı yapanlar var biri araba biri oda biri banyo vs malzemeleri biri bebek bezlerini. Aöa yine de kimseden beklemeyin boşverrinn insan öyle zamanlarda umudu Boğaz’ında kalıyor hiç takmayın kim ne yaparsa 👌🏻
Lvnya ben erkek tarafndan hiçbişy görmedm oğlum 5yasında hiçbişy almadılar şimdi 36 haftalık hamileyim bunada kaynanam 2 tane battaniye yaptrmıs 😂😂iyiki yaptrmıs yoksa alamzdm ben😄😄
Lvnya öyle şartlamak yerine isteseniz daha iyi olur bence şunu siz alır mısınız vs gibi eşiniz söylesin yada adet örf işleri düğün olana kadar artık adeti erkeği kız tarafı yok bu işlerin kim gönlünden ne koparsa onu alır 😅
Bende Bursalıyım canım bizdede bebek beşiğini kız annesi bebek arabasını erkek tarafı alır kayınvalidem beşiği alıcam beğenin demişti annemin alacağını söyleyince bebek arabasını aldılar pusetle birlikte onun dışında hastane çıkışlarını bi dünya kıyafet vs aldılar sağolsunlar almasalar alınmayacak mı alınacak ama iş düşünmekte insan mutlu oluyor torunlarını sevip dört gözle bekliyorlar
Lvnya canım sana tavsiyem kimseden bişey bekleme onlara muhtaç değilsin kendin al bebeğinin herşey ini beklentiye düştüğün an sen üzülüyorsun ben de aynı durumu yaşadım üzüldüm bu 2. Hamileliğim artık kendim yavaş yavaş yapıyorum kimseden bişey istemiyorum
Lvnya valla eşimde bende çalışıyoruz. Kimseye güvenerek çocuk yapmadık bir beklentimiz de yok. Böyle şeyler bana saçma geliyor açıkcası. Üniden mezun olana kadar ailem baktı gerisini hep kendim hallettim. Bi doğurdular diye ölene kadar arkamızı toplayacak halleri yok. İçlerinden ne geliyorsa onu yaparlar.
Lvnya ben hamile kaldığımda eşim çekti beni köşeye.. zaten ailesiyle sorun yaşıyordu. Onun ailesi düğünümüze herşeyimizi aldı benim ailem çay kaşığı bile almadı. Dedi ki bebeğimize ne senin ailen ne de benim ailem hiçbişey almayacak herşeyi ikimiz beğenip alcaz dedi öyle de oldu herşeyini ikimiz aldık.. Beşiği de.. Yok kız tarafı alırdı erkek tarafı almazdı yok aldıkları dandikti.. Hiç polemik olmadı şimdi kafamız rahat kimsenin sesi çıkmıyor..
Lvnya ben hamile kaldığımda eşim çekti beni köşeye.. zaten ailesiyle sorun yaşıyordu. Onun ailesi düğünümüze herşeyimizi aldı benim ailem çay kaşığı bile almadı. Dedi ki bebeğimize ne senin ailen ne de benim ailem hiçbişey almayacak herşeyi ikimiz beğenip alcaz dedi öyle de oldu herşeyini ikimiz aldık.. Beşiği de.. Yok kız tarafı alırdı erkek tarafı almazdı yok aldıkları dandikti.. Hiç polemik olmadı şimdi kafamız rahat kimsenin sesi çıkmıyor..
Ya evlenmişsiniz çocuğunuz oluyor ya da olmuş , hala erkek tarafı kız tarafı muhabbeti yapıyorsunuz .. çocuk yaparken ailelere mi güvendiniz . Bi zahmet kendi durumunuz ölçüsünde yaşayın yaşatın , zaten insanların gücü yetiyorsa gönlü istiyorsa alır eder .. bırakın artık şu erkek kız tarafını ..
Ben kim alır adet nedir usul nasıldır bilmem ama cocuk yapıyosak eger kimseden bişi beklememek lazım diye düşünüyorum. Sonra bekleyipte olmayınca insan stresleniyo üzülüyo. Biz herseyini eşimle aldık. Annem yelek hırka ördü, bide kardeşim arabasını alcam dedi. Henüz hediye getiren kimse yok(görümcemin getirdiği oğlumun odası yazılı süsü saymam gerekiyomu), eşimin tarafından bize bişi diyen yok. Ne biliym ben dede olsam, nene olcak olsam ya elim ayagım durmaz insan sevincle bari bi takım alır gelir dimi. Yok anacım. Sadece arayıp iyimisin nasılsın diyolar sağolsunlar. Kimseden bişi beklemicen gercekten. İyi kide herseyini biz almısız iyiki kimseden bişi istememişiz.
kendi ailemle görüşmüyorum zaten kayınvalidem şimdilik ölü taklidi yapıyor düğünde de maddi manevi katkısı olmadı sanıyorum çocuktada aynısını yapar neyseki aramız bozukta umarım hastaneye bile gelmez o yüzden kız-erkek tarafı olarak değil karı-koca olarak herşeyini yapıyoruz
Kelebegimmm aynen öyle 😂😂