Nilveannesi10 Hepinize merhaba arkadaşlar. Ben yüksek riskli gebelik yaşayan biriydim. 25. Haftadan itibaren tabi etkilerini yaşamaya başladım o zamana kadar her şey mükemmeldi. Hem böbrek hastasıyım ( ilaç tedavili ) hem de tiroid hastasıyım ve hamileliğim boyunca tirod hormonum değerlerinin hep 10 katı yüksekti devamlı takip edilip ilaç dozum artırılsa da nodüllerim düşmesine izin vermedi. Neyse belki okuyanlar bilir bebegimin 25. Haftasından itibaren devamlı karnımda bir yerde toplanması kasılması acıması vardı. Hastaneye gidip hemen nst’ye aldıklarında doğum sancısı olduğu anlaşıldı ( kısa aralıklı olduğu için ) yatışım yapıldı kasılma için ilaç başlatıldı ve doğuma kadar kullandım ( ilaç ismi : nidilat ) kasılmalar servikal uzunluğumu kısaltmış ve sadece tuvalet için yatağa kalkmam gerektiği söylendi dikiş atılmadı . 32. Haftama geldiğimde kontrolüm vardı ve gittim. Nst’ye girdim ve bebek hareketsiz dedi doktorum 2 kere daha soktu. Halbuki 1 saat once deli gibi tekmeler savuruyordu ☺️🤪 Toplam 3 nst sonrası hareketsiz olunca, böbrek hastası olduğumdan nefrolog doktorumla istişare yapan kadın doğum doktorum hemen doğuma alıcaz bebegin kilosu yeterli küvezde birkaç hafta durur toparlar olmazsan ani anne bebek ölümü gerçekleşir dediler. Kanama riskim olduğu için de özel hastane ümraniye araştırma hastanesini aradı eğer kanamam durmasaydı oraya acil gönderilecektim çünkü doğumum cuma gününe geldiği için haftasonu yeterli olamayacağını söyledi hastanem doktorlar malum izinli. Ve cuma günü 13 eylül doğumum oldu ( sezeryan ) iyiki olmuş çünkü bebek karnımda kakasını yapmış bir gün daha dursaymış zehirlenecekmişiz 2 mizde. 32. Hafta 41 cm , 2 kilo doğdu . Herhangi bir rahatsızlığı elhamdulillah yok. Sadece solunum cihazında duracak en az 2 hafta. Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadım ve inandım siz de tüm gücünüzle bebeklerinize kavuşun İnşaAllah 🙏🏻 Bize de dualarınızı ederseniz Allah yolunuzu mükafatlandırsın.
annevebebek17 Nilveannesi10 Geçmiş olsun iyi olmanıza sevindim canım herşey gönlünüzce olsun inşallah hayırlı olsun😊
Bsrkrgz Nilveannesi10 canım çok geçmiş olsun olumlu düşünmen sana olumlu geri dönüşler yapar, sağlıkla büyüt inşallah bebeğini ikinizde daha iyi olucaksınız
Anneyimki Geçmiş olsun.. İki haftada sende toparlan bol bol süt biriktirrrr sonra beraberrr anıııılarrrr biriktirirsiniz inşallah.. Saglıklaaa büyütün inş. 🐈🐈
MelteminKeremi Geçmiş olsun gözünüz aydın. En ķisa sürede sağlıkla alıp kucağınıza evinize dönün inşaallah. Ben de ilk oğlumu 32 haftada doğurdum 1670 gr di hiç solunuma bağlanmadı hamdolsun sadece kilosunu toplamak için hastanede kaldık 12 gün. Şimdi 12 sene sonra ikinci gebeliğim ve servikal yetmezlik var 30+3 olduk dr da ben de 32 haftadan korkuyoruz aynısı olur diye bana umut oldunuz ❤
cansn99 Nilveannesi10 MasAllah Allah saglik ihsan etsin. 32.hafta her gebelikte mi riskli? Ben 33+2 haftalik gebeyim
Burcak61 Nilveannesi10 çok çabuk toparlıcak annesi benim bebeğinde gelişim geriliğiyle 37+0 42 cm 2350 grm doğdu 4 gün küvözde kaldı şimdi 2 ay 12 günlük 2 ay 6 günlükken 5100 grm 56 cm olmuştu sen sütünü sağ götür onun şimdi senin sütüne çok ihtiyacı var
Asel--- Nilveannesi10 hayirli olsun bebişinizin . Böbrekte ne probleminiz vardi acaba protein kacagi varmiydi
Nilveannesi10 Asel--- böbreğim delik ve yüzde 6 çalışıyor. Protein kaçağımda vardı 34’te zaten alıncaktı gebelik zehirlenmesinden dolayı ama 2 hafta önce geldi ☺️
Asel--- Nilveannesi10 gebelik zehirlenmesi yaşadiniz mi yoksa yasamamaniz icin mi erken alma kararlari vardi. Protein kacagi degeriniz kacti acaba benim 1740 . Bide tansiyonunuz kaclardaydi. benimde yatişim istendide kusura bakmayin cok sordum
El_mu Nilveannesi10 Sağ salim gecer o haftalarda, sizi hatırlıyorum 35.haftada olacak diyordunuz hep bakın küçük melek erken geldi olsun du hayırlsı buymuş küçük bedeniyle kocaman dünyaya adapte olacak ve güzel günler görecek inşaAllah 😊 Hayırlı olsun
Nilveannesi10 El_mu evet 34-35’te alcaktı doktorum. Dayanamadı hanımefendi.😁😁 Hamd olsun Allah’a . Tüm bebeklerimize Allah can , nefes versin 🙏🏻🙏🏻❤️