Haribo42 Kizlar ben persebe gunu spinal sezaryen oldum. Ve hastane cantasiyle ilgili ufak tefek tavsiyelerim olucak ins faydam olur. 📍kendimizden basliyorum. Eğer bebeğinizin karın ağrısı çekmesini istemiyorsanır benm yaptığım hatayı yapmayınn hava sıcak diye yok terliyorum diye sakın kendinizi sıcak tutmamazlık yapmayın... terinizi üşütmeyin.. O yüZden en önemlisi. ❌sezaryende olsanız dahi elbiseli gecelik almayın (ben sezaryen oldum. Rahat uzun kollu pijama takımı alın. ❌ ben çok terledim sırt havlusu alın yanınızdaki refakatçi çokkk özen göstersin ve sürekli değişin asla tembellik etmeyin. ❌ atlett yine aynı şekilde ❌çorap 2 tane en az koyun ve patik ❌ kilot alın 3 tane filan ben sadece 2 gün kaldım 2 tqne kullandım. ❌hasta bezi veya kilodu almadım gülersiniz ama hani şu bebek bezi değiştiğimiz örtüler varya muşambalı. Hastane ondan berdi 5 6 tane kocamanca göbeğimden popoma kdr seriyodum onu kilodumun üstündenn. Çokkkkk rahat ettim. Şimdi evdeym normal gece pedi kullanıyorum ❌tesettürlü iseniz pijamanın üstüne kolayca geçirebiliceniz biley alın(sezaryenliler bol bol yüricek çünkü. (Koridorlar her zmn müsait olmuyor. ❌ toka alın (ben unutmuşum gıcık oldm orda) Aklima bunlar geliyor 😘 📍sira bebiste:)) ❌en onemlisi bence kundaklar (penye battaniyeler) ben muslin kullanmadim hic bana fazla ince geldi . ❌ bebegin yataginin altine sermeye yumusak bi battaniye onlarin getirdigi yatak sert hic kiyamiyosunuz. ❌ ana kucaginin ustune sermeye örtü cikista kolay olur kisin dogurucakalr kalin battaniye alin ❌ bebege 3 kiyafet takim aldim yetti. Ama ic zibin 1 tane fazla aldim. Bez vs saymiyorum ztn alicaksinizdir:) ❌Silikon gogus ucu benim hayatimi kurtardi. Sag gogsumu tutamadi yavrucak resmen savas verdik ve sezaryen olunca bir an once sut inmiyo malesef emmesse hic inmiyo o yuzden ne yapip edip o memeyi tutturmaniz gerekiyo ❌ benm hastanem mana vermediği için ben doğum yapınca öğrendim ve hemen mama aldırttım çünkü sütüm 2. Günün sonunda geldi (oda süt demeye bin şahit iater.) ❌ gogus kalkani inanin vokkkkkkk guzel hic yara olmadi gogsum halbuki nerdeyse hic memeden indirmemeye calistim cok beceremesekte ❌ biberon alin mama vermek zorunda kalirsaniz biberonla kolay oluyo (hic kasik filan ugrasamazdim valla) meme reddi bizde olmadi.. arada tutmak istemiyo oda normal daha birbirimize zor alistik:)) ❌bebe agiz mendili alinn emzirirken degilde mama verirken azicik cak cuk pisleniyo:) ❌ sirtina havlu alin (ben penye agiz mendili kullandim) terli terli kaldirmayin uyuduktan sonra ❌ eldiven alin cunku kendilerini cizebiliyolar (genelde hastane cikislarinda oluyor.) ❌ bebek bakim ortusu alin virt virt cikaricak cunku kirlenmesin heryer. ❌ pamuk kullanmak isteyenler hastanede zor olur ztn piskolojikmen iyi olmuyosunuz su pamuk vs ugrasilmiyo iyi bi islak mendil alin. :) Simdilik aklima bunlar geliyo faydam dokunursa ne mutlu bana soru sormak isteyenler cekinmesin:)))
Haribo42 mamyfat93 allah razi olsun😘 ben rumeli hastanesinde yaptim sefakoyde . (Doktor tuba) cok memnun kaldim. Belki daha iyi hizmet veren yerler tabiki vardir ama bana yetti:))