Fatmanurars Öncelikle herkese hayırlı doğumlar diliyorum 🤲🏻 Ben planlı sezaryen ile dün bebeğimi kucağıma aldım şuan evimizdeyiz 👼🏻 Doğumdan 1 gün önce heyecan vardı ama uyku tutmayacak kadar değildi sürekli başka şeyler düşündüm. Doğum sabahı da bu anın birdaha geri gelmeyeceğini o yüzden güzel geçirmeyi istedim. İlk önce oda verdiler sonra hemşire geldi damar yolunu açıp sonda takacagız dedi biraz korku başladı. Hep okuyordum sonda çok yakıyor anesteziden sonra taktırın dediklerini o yüzden hemşireye bunu söyledim ama şimdi takmamız gerekiyor dedi. Sadece idrar yollarında enfeksiyon olanların canı yanıyormuş bunu da hemşireden öğrendim. Bende de idrar yolları enfeksiyonu olduğu için takarken biraz yandı ama öyle abartılacak kadar değilmiş. Sonrası sedye geldi ve ameliyathane 😎 11:30 da ameliyata girdim eğilmem söylendi spinal anestezi yapacağız dediler o an bi sızı oldu ben hissettim yani. Sonrası uzandım ve önümde bi Perde birileri benimle konuşsun istedim bol bol etrafı inceledim. Acı yok kesilmeyi de hissetmedim sadece bebek çıkarken göğsümde bi baskı hissettim o kadar da olsun dedim 😁 Saat 12:00 bi ses Geldi kuzumu gösterdiler sonrası zaten bi rahatlama uyumak istedim resmen çok şükür bitti dedim. Saat 12:30 ameliyathaneden çıkıyordum. Odaya geldim bi yarım saat titredim soğuk geldi. Sonrası ne acı ne sızı diyorum ki 😁 ara ara hemşire gelip karnıma bası uyguladı anestezinin de etkisi geçmeye başlayınca o ağrılı bi uygulama ama saniyeler sürdü. 1 gece boyunca 3 kere kontrol ettiler en son da doktor kanamanı ve rahmini kontrol ediyor. 2 kere agrı kesici iğne yapıyorlar. 5 saat sonra yemek yememe izin verildi. 6 saat sonra da ilk yürüyüş dediler. Onda da organlar yerleşiyor baskı yapıyor yok mide bulantısı direk karşıya bak falan diye okuduğumdan korka korka kalktım baktım birşey olduğu yok yürüdüm. Yani herkes aynı değil. Sonrası 2 saatte bi bebeğimi emzirmem söylendiğinden ona mama verirken hastane koridorunda 2-3 tur atıyordum her seferinde. Sonra da gazım çıktı zaten rahatladım. Sütüm gelmedi hatta bebeğim memeyi bile ememedi başta mama verdiler ama üzülmedim zamanla gelir dedim. Bugün evime geldim sürekli memede tuttum kızımı kokusunu alsın diye sonrası baktım kendi emiyor. Suan sütüm gelmiyor o yüzden sinirlenip 5 dk sonra ağlıyor o zaman da mama veriyorum. Zamanla süt de gelecek inşallah inanıyorum 💜 ha bu arada eve geldim dikiş ağrım hiç olmadı sadece ilk idrarımı yaparken rahmimde baskı hissettim. Eve gelince de bel ağrım oldu ama doktor agrı kesici veriyor. Şuan evimizdeyiz darısı tüm bekleyenlere 😘 sorularınız olursa yardımcı olurum 🌸
Muallimehanim Fatmanurars Böyle güzel sezeryan hikayeleri okudukça gerçekten cesaretlenip mutlu oluyorum ☺️ Hayırlı olsun bebişiniz sağlıkla büyüsün inşallah🤗
Fatmanurars Muallimehanim Muallimehanim teşekkür ederim ben çok okuduğumdan faydalı olabileceğini düşündüm ☺️
Fatmanurars Beyazkelebek123 doktor karnına baskı uygulayıp kanama olacak mı ona bakıyor. Hemşire ise karından baskı yapıp eliyle özel bölgenizi kontrol ediyor