Elifcayyy Merhaba hanımlar öncelikle rabbim bir avazda kurtulmayı sağlıklı bir şekilde Bebişlerinizi kucağınıza almayı nasip etsin 🙏🏼🤲🏼 Hamilelik sürecim 4.aya kadar çok güzeldi taki detaylı ultrasona girene kadar. Ultrasonda bebeğimin ensesinin kalın olduğunu (6.5) bağırsağında parlaklık ve kalbinde parlaklık olduğunu öğrendik. Çok zor bir süreçti ozamanlar. Çok dualar ettik hatimler yapıldı kızımın sağlıklı olabilmesi için. Kendi doktor muayenemde kalbindeki ve bağırsağındaki parlaklığın gittiğini öğrendik ama ense kalınlığı artık gözükmüyordu bebek çok büyüdüğünden dolayı. Ama her zaman içimizi ferah tutmaya çalıştık olabildiğince aklımıza getirmedik. Neyse en son olduk 39 hafta ozamanda Bebişimin kilosunun az olduğunu öğrendik 2.700 civarlarındaydı doktorumuz küçük bir bebişiniz olacak dedi. 40.haftaya geldik bebeğin başı aşağıda fakat yan duruyordu buda normal Doğuma engeldi. Ve 39.haftadan açıklığımda 1 cm di ve hiç ilerlemedi hurmalar yürüyüşler yapmadığım şey kalmadı 😒 En son doktor 14 Eylül için gün verdi suni sanı ile Doğumunu başlatalım diye bende 12 Eylül’de kalktım yürüyüş yaptım hurma kaynatıp suyunu içtim. Yerleri elimle sildim dolapların içini boşalttım belki açılmam olur diye 🤷🏻♀️ 13 Eylül sabahı ağrıyla uyandım baktım ağrılar düzenli ve çok sık geliyor direk eşimi aradım annemle kız kardeşimde yanımdaydı onlara haber verdim hastanenin yolunu tuttuk. Doktorum direk çatı muayenesi yaptı 3 cm açılma olmuş bu arada 10 buçukta hastaneye girmiştik. Direk yatışım yapıldı maceram başladı. Direk nst ye bağlamdım. Bu Arada kendi odamda çektim bütün sancıları o çok iyiydi. Nst de bebeğimin kalpleri yavaş atıyordu ama hala bebeğin başı yanda duruyordu. Bizde bu Arada Meryem ana otunu suya koyduk ben içmedim. Onun çok çok çok fazla işe yaradığını düşünüyorum birde sancılar geldikçe devamlı rabbi yesiri okudum duayı hiç dilimden eksik etmedim. 🤲🏼 Benim sancılar çok çok sık geliyordu dayanılmayacak gibi değil rabbim yardımını veriyor. Doktorum yanıma geldi tekrar alt muayene etti 6 cm olmuşuz ve hemen suyumu patlattı ve o anda başladı asıl Sancılar. Annemle eşimin hakkını ödeyemem belimi ovmaktan bir hal oldular birde sancılar nefes aldırmadı bana sanki suni sancı gibi. En somunda büyük tuvaleti yapma hissim geldi ebe doktorumu çağırdı muayene etti 10 cm açıklık olmuş. Hemen aldılar doğumhaneye. Ikınma olayım başladı oda başka bir değişik durum allahımm bi ara doğuranıcam diye bağırdım. Doktorum bi yerde ıkındırdı bi çatalda derken nerdeyse 10 kez fln ıkındım. Ve sonunda geldi bebeğimm allahımmm o nasıl bir ann gözlerimin önünden gitmiyor. Onun o güzelliği direk yüzüme getirmeleri fln. Bebeğin eşi çıkarken biraz sancılı oluyor. Dikişim oldu toplam 3 tane hiç birşey hissetmedim en rahat yeri orasıydı. Ama tabi şimdi o acıları çekiyorım birde karın ağrım var. Bu Arada Doğunca direk sorduğum şey sağlıklımı oldu çok sağlıklı dendi ve kilosu3.490 doktor bile şaşırdı + veya - çıkar diyordum ama bakadar fark olcağını bende tahmin etmiyordum dedi 🥰 Neyse hanımlar öyle böyle çok şükür normal Doğum la sağlıkla bir şekilde aldım kucağıma 11 de yatışım yapıldı ve 17:15 te kucağıma aldım alya nisanımı 🤲🏼 Rabbim bir avazda kurtarsın herkesi ben yaptıysam herkes yaparr 🥰🥰❤️❤️
RabiaMm Elifcayyy Allah bağışlasın canım geçmiş olsun ☺️ Bişey sorcam kanala girmemiş demişsin ya, nasıl girdi ne zaman girdi bilgi verir misin
Bm20 Elifcayyy canım öncelikle geçmiş olsun ve Allahım evladını sizlere bağışlasın insallah 🙏 bende şunu merak ediyorum demissin ya on kere falan ikindim diye ıkınma hissin geldikçe mi ikindiriyorlar hani 1 2 dk da bir ıkınma gibi yoksa sürekli ard arda sancin ıkınma hissin olmasa da mi ıkınıyorsun 🙄
Anneyimki Çok sevindim senin adına. Acaba hasta mı dogucak die kafanı yormaman hamileligini güzel geçirmen çok hoşuma gitti.. Sabırrr ve sonj şükürrr. Hayırlı olsun bebeişin
Elifcayyy Anneyimki evet birde allahtan sanırım içime öyle birşey doğmadı hep sağlıklı olduğunu hissettim 🤲🏼 Çok sağolun allah razı olsun 🌺
Elifcayyy RabiaMm çok sağolun allah razı olsun 🥰 6 cm olduktan sonra doktorum suyumu patlattı ve o anda kanala girdi başı şükürler olsun
Elifcayyy Bm20 sancın geldikçe ıkınıyorsun. Zaten istemsiz geldiği an ıkınıyorsun. Doktor bekliyor sen ıkınınca doktorda müdale ediyor hemen. Çok sağolun allah razı olsun 🥰🌺
Kucukannee Rabbim anali babali güzel bir sekilde büyümeyi nasil etsin🐥 Şunu merak ediyorum ben 39+2 yim 2 haftadır her gün yürüyorum ve hurma yiyorum ama açılma sancı hicbisey yok yani acaba hurma yemek işe yaramiyor da kaynatıp suyunu içmek mi daha etkili?
Elifcayyy Kucukannee aminn allah razı olsun rabbim bir avazda bebeğine kavuştursun seni inşallahhh 🤲🏼🥰 Ben 37.haftadan beri gergin düzenli yedim günde 7 tane ama son günü kaynatayım dedim artık tesadüfmü etkisi varmıdır bilemem 🤷🏻♀️
Kbra986 Kucukannee hurma Yı nasıl ve günde ne kadar yiyorsun bi usulü varmı yemenin yoksa rast gele mi
Elifcayyy funca aminn allah razı olsunn 🙏🏼 Bir avazda sağlıklı şekilde kucağınıza alırsınız inşallahh 🤲🏼🌺🥰
Elifcayyy Mucize_istiyorum22 amin allah razı olsun 🤲🏼 Yok çekil gözlü diye hastanedeki ebeler fln Japon kız diye sevdiler omdan dolayı 🥰
sari_papatyam Elifcayyy Allah analı babalı büyütsün çok sevindim 🤗beni tabiki daha çok etkiledi hikayen, benim de bebeğimin ense kalınlığı fazla ve daha 13. haftadayım, zor geçiyor zaman gerçekten, inşallah ben de sağlıkla kucağıma alırım🙏🙏🙏
Elifcayyy sari_papatyam aminn allah razı olsun 🤲🏼🥰 Sizde benim gibi yapın hiç birşekilde kafanıza takıp hamileliğinizi zehir etmeyin. Kilosu bile neredeyse 700 gram oynadı benimkinde düşünün cihaz onlar ne kadar doğru olabilir ki 🤷🏻♀️ Bence gayet sağlıklı çok güzel bir bbişiniz olucak tüm kalbimle inanarak söylüyorum bol bol dua edin önce kendinize sonra bebişinize 🤲🏼🌺
Turkanoruc94 Elifcayyy gozun aydin canim rabbim sag salim buyutmeyi nasib etsin hayırlı evlat olsun bene 37 hafdalik hamileyim ayin 27 de sezsryan olucam benim bebeyimde 2.500 dedi doktor bakalim inşallah bende senin gibi şaşifirim kilosunda