shuaysegul Merhaba anneler ve anne adayları sonunda bende hikayemi yazma fırsatı buldum. 30. Haftamdan sonra her kontrole gitmemde bebeğimin 2-3 hafta önde görünmesi ve bana bu durumun erken doğuma sebep olabileceğinin söylenmesiyle sürekli her an doğurcakmışım gibi beklemem ama şükür ki 39+3 te zorunlu sezeryan ile doğurdum. Burda bende bazı konular hakkında başlıklar açıp sizlerin fikirlerini sormuştum hatta en son doğuma gitmeden önceki gece bi post açmıştım nerden bileyim sabah kalkıp kontrole gideyim derken doğurcağımı 😂😂. Hep normal doğum istemiştim bunun içinde bol bol hareket edip doğumu kolaylaştıran hareketler yapıyordum. 38. Haftaya kadar normal doğum görünüyordu ancak en son kontrole gittiğimde bebeğimin ultrasonda 41 haftalık göründüğünü ve kilosunun 4500kg olduğu bu yüzden sezeryan olacağım söylendi ancak devlet hastanesine gittiğim için kendi sancılarımın gelmesini beklediklerini söylediler. 03.09.2019 gece tam yatacakken hafif sancılarım olduğunu farkettim heycanlanıp tuvalete gittim nişanımın geldiğini farkettim sonra sancılarımın artmasını bekledim ne yazık ki sancılarım kesilmişti bende heralde yine olmadı gelip gitti sancılarım bugünde doğurmuyorum dedim zaten ertesi gün doktor randevum vardı sabah kontrole gidince doktoruma sorarım en iyisi uyuyayım dedim ama uyumak ne kelime heycan yapmışım çoktan ikidebir gece kalkıp tuvalete gidiyorum hala kanamam var mı diye ve her tuvalete gittiğimde kanamam geliyordu. Sabah 8de kalktım kahvaltımı yaptım evi topladım öğle yemeğimi yaptım ve 10da hastaneye gittim randevusuz gittiğim için sıra bekledim tam öğle tatiline 10dk kala muayene girdim ama sıra beklerken yine sancılarım olduğunu farkettim. Muayene girdim durumu anlattım doktor alttan muayene edeceğini söyledi çatala çıktım doktor muayene ederken bi anda şiddetlendi sancım ve doktor senin 3 cm açılman var doğumun başlamış yatışını yapıyorum dedi ultrasonda bebeğe baktı suyu gayet iyi ama iri bir bebek sezeryan olursun dedi ve yatışım yapıldı. Hasta bakıcı geldi beni alıp doğumhaneye çıkardı tüm kıyafetlerimi çıkardım boydan bi elbise giydirdiler kıyafetlerimi anneme teslim ettiler sancı odasına aldılar bilgilerimi sordular asistan doktorlar geldi biri muayene edeceğini söyledi yine çatala çıktım beni her muayene ettiklerinde sancım artıyordu heralde doğumu tetikliyorlardı 39+3 gün olmuştuk ama çataldan sonra ultrasonda baktıklarında yine 42 haftalık ve 4500kg görünüyorduk asistan doktor gitti doçent doktor geldi oda muayene edeceğini söyledi ve yine çatala çıktım o kadar sinirlenmiştim ki sürekli gelen muayene etmek istiyor sancılarım arttığı için oturup kalkmak yatmak çok zor geliyordu en son sezeryana karar verildi. Nst ye bağlandım ameliyat saatini bekledim çünkü sabah 8de kahvaltı yapmıştım ve öğlen 12de su içmiştim üstünden zaman geçmesi gerekiyormuş ama bekledikçe sancıları yatarak karşılamak zordu hareket etsem yürüsem belki daha iyi olabilir Allahtan sancılar çok uzun sürmüyor yoksa heralde dayanamazdım bir ara 150-160ları görmüştüm. Saat 14.30da hemşire geldi sonta takıldı tekerlekli sandalyeye oturdum ve ameliyathaneye gittim. Yalnız giderken korkmaya başladım çok değişik bir ruh hali yaşıyordum anlatamıyorum kelimelerle çok değişikti. Belimden iğne yaptılar zaten hiç acımadı çok hissetmedim yattıktan sonra ayaklarımda önce yanma başladı sonra karıncalanma sonrada hissetmedim zaten ama yattığımda doktora hissetmicem dimi dedim 😂 doktorda görücez dedi sağolsun çok iyi bir doktordu espriliydi 😂😂 bebeğimin çıkma süresi çok kısaydı hatta bebişim doğarken kakasını yapmış sesini duydum görmek istiyorum dedim doktor kızın bu dünyaya gelirken tepkisini kakasını yaparak belli etti annesi temizleyelim göstercez dedii 😂😂 meğer benim kızım dünyaya sıçarak gelmiş 😂😂 bi gördüm ki hemen ağlamaya başladım ama neden ağladım bende bilmiyorum çok duygusal bi andı hayatımın en anlamlı zamanıydı hatta dakikasıydı anne olduğumu tam anlamıyla hissetmiştim daha sonra dikişlerim atılırken beni uyku basmaya başlamıştım tansiyonum düşmüştü midem bulanıyo kuscak gibi oldum dil altı hapı verdiler yutmaman gerektiğini telkin ettiler serumuma 4-5 kez ilaç takviye ettiler sebebini söylemediler ama ben kötü olmuştum asistanlar kapatıcakken doçenti çağırdılar telaş yaptılar ameliyatın kalan kısmını doçent tamamladı ameliyat bittikten sonra odaya beni götürdüklerinde beni titreme tuttu ama öyle böyle değil dişlerim birbirine çarpıyor o derece odaya geldim ben geldikten 15 dakka sonra melek kızım geldi ve tamamlandım gerçekten tamamlandım Anne oldum dünyaya bir melek getirdim. 04.09.2019 en güzel tarihim 15.03 en güzel saatim 😍🧿🥰❤️👼🏻💞 Bu arada yataktan ilk kalkışım çok zordu ayaklarımın uyuşukluğunun geçmesi 5-6 saat sürdü. Hastaneden çıktıktan sonra ağrı kesici antibiyotik demir ilacı ve kan sulandırıcı iğne verdiler ama hala ameliyatta ne olduğunu söylemediler. Buda benim küçük hikayem. Herkese hayırlı doğumlar Allah isteyen herkese nasip etsin bu muhteşem duyguyu AMİN 🤲🏻🤲🏻
shuaysegul Bu arada sezeryanın kötü yanlarından biri bebeği çıkardıktan sonra karnınıza basmaları o benim canımı çok acıtmıştı. Odaya getirildiğimde de hemşire kontrole geldiğinde oda kanamana bakıcam deyip karnıma bastırması beni mahvetmişti 😭