__duru34 Senaayaz bende Esila ismini çok beğeniyorum ama anlamı yok fakat benzeri olan Elisa Hz. Zekeriya’nın eşinin ismi, Allah’ın ahdi/sözü/yemini ve cennet kapısında bekleyen meleğin adı..🥰🥰
Gokcezambak seymakumatarnsf __duru34 Esila isminin anlamı var benim ablamın kızının ismi Esila ve sabah akşam rabbini an demek
Didi6 Gokcezambak Gerçek anlamı o değil. Ayetin tamamı "Sabah akşam Rabbinin adını anan" Esila ise o ayetteki "akşam" kelimesi. Yani çok da anlamlı değil. Bu konuda fetva da var hatta. http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/kizimiza-esila-ismini-takabilir-miyiz-anlami-nedir.html
__duru34 Senaayaz kuran da geçen arapça bir kelimedir ve geçtiği yer ile anlamı şöyledir: "vezkur isme Rabbike bukreten ve esîla - Rabbinin adını sabah akşam an." buyurulmaktadır. 🌸Esila isminin anlamı🌸
__duru34 Didi6 onu da geçtim kaynakta çok sen google esila ayşe yaz bin tane anlamı çıkar yalan yanlış, çok inceliyosan açarsın kurandan o ayeti karşısında ki meale bakarsın orda en doğrusu çıkar zaten 😉
oldedi Senaayaz bizde 7.ayımızı bitirmek üzereyiz ancaaa isim bulduk umarım eşim dönmez😄 Mihra koyucaz nasip olursa. Hoşgörülü ve iyilik sever anlamında. Kuranda geçmiyor ama anlamlı 🤗