smyyedmr54
Öncelikle hepinize merhabalar güzel anneler ve anne adayları 🤗😍😍
Zeynep Asyama kavuşma hikayeme buyrun 😍😍🤗🤗🤗
Sonunda 40+2 de bende doğurdum 😍🙈🤗 (son gunler geçmiyor biliyorum kızlar ama ne yaşarsanız yaşayın doğduktan sonra keşke karnimda olsa da kımıldasa diyorsunuz😍 ben cok özledim kızımı 😢)
Gelelim hikayeme 🤭
Esimin işi sebebiyle Siirtte yaşıyoruz, oraya evlendim. Evlendiğimiz ilk günden itibaren eşim hep bi bebeğimiz olsun istedi. Ben biraz zaman geçsin istedim. ( Neden derseniz ? Esimle 2011 de tanıştık, ailelerimiz birbirinden tamamen zıt, ilk günden itibaren iki aile de karşı cıktı, eşimi de beni de evlatlıktan reddetmeye kadar gittiler. Babam eşimle görüşemeyeyim diye senelerce eve kapattı beni, telefonumu elimden aldı. Eşimin ailesi keza tek cocuk olmasına rağmen eşimi redde kadar gittiler. Esim meslek sahibi olunca babasını karşısına alıp evlenecegimizi söyledi, mecburen kabul ettiler ve benim ailem vermeyince kaçmak zorunda kaldım. 2017 ekim de evlendik ❤ imkansız diye bir şey yok Allah yeter ki yazmasın. Bize herkes siz evlendiyseniz herkes evlenir demişlerdi, bencede ☝️ sırf bu yüzden eşimle biraz birbirimize doyalım zaman geçirelim istedim. 1.5 yıl sonra bebek sahibi olmaya karar verdim 🤭❤) ailelere gelince iki taraf birbiriyle görüşmüyor ama benim ailem benden cok seviyor damatlarini, esimin ailesi de kızları gibi görüyor beni.
Evlendikten sonra her gece rüyamda kızımın olduğunu gördüm, en son anne ben gelmek istiyorum dedi ruyamda ağlayarak uyandım. Ve ilk agzimdan cikan Asya ismi oldu. O gün hep bu ismi tekrarladım. Ve eşime rüyamı anlatıp hadi cocuk yapalım artık deyince eşim havalara uçtu 🤭😍
Bir ay içinde hamile kaldım 🙏 ilk 3 ayim baş dönmeleriyle geçti, kafamı kaldıramadım. Cinsiyeti öğrenmeye gittiğimizde eşim doktora biz biliyoruz ama sizden de duyalım dedi. Doktorumuz neyiniz olacak deyince eşim; karım aylardır kızımızı rüyasında görüyor bizim kızımız olacak dedi. Öyle de oldu. 👏😍
3. Aydan 26. Haftaya kadar her sey cok normaldi. 26. Haftada birden böbrek ağrılarım başladı, günlerce kıvrandım. Böbreklerimin üzerine yatmış kızım, bobreklerimde bu yüzden genişleme olmaya başlamış. 29. Hafta da eşim bi kere de devlet hastanesine gidelim farklı bi doktorun da görmesinde fayda var dedi. Benim icimde son günler de sürekli bi huzursuzluk vardı. Ve eşime bebeğim aşağıda oynuyor demistim. Devlet hastanesi doktoru muayne esnasinda sen doguruyorsun diye birden bağırmaya başladı, eşimle neye uğradığımızı şaşırdık. Bebegim doğum kanalına girmiş. Senin sancin var nasıl farketmiyorsun dedi. Nts de sancim çıkmadı. Haftaya yatışın yapılacak bebeğini alacağız dedi. Ağlamaya başladım, daha cok küçüktü bebeğim. Siirtte düzgün yenidogan yoğun bakımı da yok. O gün 2 şehir gezdik batman-siirtte 4 farklı hastaneye gittik. Hepsi aynı seyi söyledi. 😭😭 Eşim caresizlikle hemen Sakarya ya gidiyorsun dedi 😔 Evlendiğimiz günden itibaren bir kere ayri koltukta dahi oturmayan biz ayrılacaktık. Insanin kendi anne ve babasi dahi arkasini donunce esi sığınağı oluyor. Biz birbirimize bu yuzden kenetlenlenmistik. Ama Evladımız için baska caremiz yoktu ben gitmeliydim. Eşim 4 gün sonrası icin uçak bileti aldı, her gece esimi birakip gidecegim diye ağladım. Onun da elinden bir sey gelmiyordu. Mecburduk.
Eşim o gün için kendine ucak bileti bulamamış meğer oda gelecekmiş benimle. 9 günlük izin almış, seni yalnız bırakamazdım dedi. Beni uçağa bindirdi kendi de bir saat sonra otobüse bindi. Sakarya da hemen araştırma hastanesinde riskli gebeliğe girdim. Kızıma ciğer geliştirici vuruldu. Progestan ve fitile başlandı. Rahim ağzım uzunmuş o yüzden bebegin hemen inmesi mümkün değil ama belli de olmaz heran her sey olabilir dediler. Eşimin annesi öz annem olsa bu kadar yapmaz dedirtti bana. Bebek gibi ilgilendi benimle. Tabak kaldırtmadi sağolsun. Eşim gitti, kızım dahi yokluğunu hissetti. Sürekli hareketli bi bebekti, geceleri tekme ve hareketlerinden uyuyamdigimda eşimi arıyordum. Kızım hadi uyu anne de biraz uyusun deyince sabaha kadar kımıldamıyordu. Kızlar babasına aşık olur derler benim kızım da doğmadan babası ne derse yaptı 🤭 37. Hafta da özel hastaneye gittik, doktor alttan muayne ederken vajina ici damarımı yırtmış. Kanamam başladı. Hemen arastirma hastanesine gittik, 5 saat boyunca spekulum denen aletle vajinam açıldı ve tampon yapıldı. ( yaşadığım en zor anlardı 😭)
1.5 ay olmuştu artık geldiğim, eşimi cok özlemiştim. Her gün saatlerce görüntülü de konuşsak yanında gibi olmuyor. Son gunler de ekrana dahi bakmıyordu eşim. Gözleri doluyordu onunda görünce. 38+5 günlük olunca eşim aradi ben artık geleceğim sakın gelme deme dedi. Bebeğimizin ne zaman doğacağı belli değildi. Erken gelirse yine beni bırakıp gitmesi gerekecektik doğumdan sonra. Sadece 20 günlük izni vardı. 40 haftalik olunca gelmesini istedim. Bende çok özlemiştim ama bir kere yalnız kalmaya dayanamazdım. 1 hafta daha sabredelim dedim. Ve tam 40 haftalık olduğum güne bilet vardı sadece o güne aldı. Bu arada benim de 38+5 olmama rağmen hic ağrım sancim açılmam yoktu. Internetten squaatın cok etkili olduğunu okudum. 2 gün günde 10-15 defa 10 ar kere kapiya tutunup squaat yaptım. 2. Gun bebegim surekli kasilmaya basladi. Ara vermeksizin kasiliyordu. Hareket de etmiyordu bu yüzden. Ertesi gün araştırma hastanesine gittik tekrar. Açılmam yine yoktu, ama hafif hafif sancılar vardı. Her an olabilir hazırlıklı ol dedi doktorlar. Fakat erken doğum riskim bittiği için bana orada bakmayacaklarini söylediler. Kendine hastane ve doktor bul dediler. 39. Haftada hastaneden kovuldum. Gidecek başka doktorum da yoktu. Araştırma da doğum yapacağım diye hic doktor da aramamıştım. Kızımla tam her sey düzeldi derken yine ortada kalmıştık. O gece sabaha kadar sakarya da doktor aradım. Doğum olmak üzeriydi belki de benim doğumdan önce bir kere de olsa doktora muayne olmam gerekiyordu. Ctesi günü öneriler üzerine özel hastane de bulduğum doktora randevusuz gittim. Kapısını çalıp 39. Haftamdayım araştırma hastanesinde riskli gebelikteydim. Siirtten geldim burada ama riskim bitince 2. Once beni hastaneden kovdular, öneriler üzerine size geldim randevu da bulamadım, beni hastanız olarak kabul edip doğumumu yapar mısınız dedim 😍🤭🤗 canım doktorum sağolsun hemen girişini yap gel dedi. 🤗
40+1. Güne randevu verdi. Bu sefer eşim de yanımda olacaktı. Eşim geldi. ❤❤ cinsel iliskinin acilma yaptigini duymustum. Esime gelince deneyelim dedim. Bununla birlikte devamlı squaata başladım tekrar. Ertesi gün doktora gittik, açılman yok dedi ama nts de sancılar 100 e çıkıyordu. Ctesi tekrar bekliyorum. 41 e kadar bekleyeceğiz dedi. O gün doktordan çıkıp hep beraber avm ye gittik 3-4 saat gezdik alışveriş yaptık. Hamileligimde 15 kilo aldım Ama zayıf olduğum için sadece karnim vardı ve hic ağırlaşmamıştım. Eve gelince hadi bi daha deneyelim dedim. İliskiye girdikten sonra nisanım geldi. Kanamalı değildi, sümüksüydu benim nişanım. Eşime söyledim annemlere demeyelim ama nişanım geldi. Herkesde farklı oluyor ne zaman doğum yapacağım belli olmaz dedim.
Ve doğum sürecim başlıyor 🤗😍😍😍
Yine kapının önünde semaveri yaktık. Akşam 8 gibi sancılarım hafif hafig gelmeye başladı. Kayinpederime yarın öğlene torununuz elinizde olabilir dedim. Herkes sok oldu. 🤣 9 gibi esime biraz yuruyus yakalım dedim. Babasi esim 1 saat kadar yürüdük. Eve gelince eşime yatalım dedim. 22:30 gibi yattık. Gece saat 5 de lavobaya kalktım iç çamaşırımda azıcık ıslaklık vardı. Ayağa kalkınca birden su akmaya başladı. Peçete koydum ama durmadı. Acaba anlar miyim diyordum suyum gelirse, anlamama imkanı yok o güldür güldür geliyor 🤣
Eşimi uyandırdım, ailesini kaldırdık, çantalarımızı aldik hastaneye gittik. Eşim tek cocuk kızım da tek torun o yüzden herkes de aşırı bi stres ve heyecan vardı 😊
Hastane de acil de ilk başta eşimi ve annesini almadılar, suyumun gercekten geldigini ve 2 cm açıklık olduğunu anlayınca Kayinvalidem yanıma geldi. Girişim yapıldı, eşime yemek alıp getirmesini söylemişler. Sabah 6 gibi yemeğimi yedim. Doktorumun 9 da geleceğini o gelene kadar suni sancıyı başlatacaklarını söylediler. 6.30 da suni sancı verilmeye başlandı. Halamı aradım, meryem ana otu var onu suya atmalarını söyledim. Açılmaya yardım ediyormuş. Bence kesinlikle etkisi var. 8 gibi sancılarım 150-170 e vurmaya başladı. Eşime sarilip ağlamaya başladım. Çok duygularını dışa vurabilen biri değilim, hic bağırmadım, aşırı bi tepki vermedim. 9 da doktorum geldi. Açıklığım hala 2 cm di. Nasıl hayal kırıklığına uğradım anlatamam. Doktorum böyle olduğuna bakma birden 4 cm e çıkacak. Sonra da ilaç vereceğim yarim saatte doğuracaksın dedi. 10:30 kadar sancılarım dakika da bir geliyordu. Ve dayanılmayacak hale gelmişti. Eşimle en başından beri normal doğum istememize rağmen sancı vurdukça eşime sarılıp askim nolur doktoru çağır beni sezeryana alsın artık dayanamayacağım diyordum. Bi ara lavaboya gittim, o sırada doktorum gelmiş kontrole ben çıkana gitmis. Eşim sezeryan istegimi söylemiş doktorum kesinlikle olmaz doğum olmak üzere sadece korkuyor motive edin bol bol demiş. Kayinvalidem sen cok güçlüsün kızım benden alacağım deyip oğlumu bile aldın dediğini hatırlıyorum. Doğruydu 🤣 Esimin cüzdanında
taşındığı bi dua vardi, aklına o geldi. Uzerinde dogum yapacak kadin uzerinde tasirsa dogumu cok kolay olur yazıyordu. Esim elime onu verdi. Sanci geldikce yürüdüm ama ona da ayaklar bi yere kadar dayanıyor, dermaniniz kalmıyor. 10: 30 da nts tekrar bağlandı. Peşinden ebe geldi. Eşimle annesine arkanızı dönün bi bakayım dedi. Yatakta kıvranıyordum. Ebe açıklığın 5 cm olmuş dedi. Bana yalan söylemeyin dayanayım diye söylüyorsunuz dedim 🤭 gerçekten 5 cm olmuş dedi. Eşim yemin edin dedi onlar bile inanamadı. Ebe yemin etti 🤣 2 dk sonra iğne ile geldi, birde damar yolundan ağrı kesici verildi. Bol bol yürü kakan gelince bana bağırın dedi. Ayağa kalkınca gözlerim döndü, önümü göremez hale geldim. Eşim sarıldı, parmaklarıyla sayı yapıp sordu tepki bile veremedim. 10 dk bu şekilde geçti. Yürümek için adim atınca ben altıma yapacağım dedim. Ebe hemen koluma girip doğumhaneye götürdü. Doktorumu aradı. Bebegin kafası gözüküyor, sancı girdikce ıkın dedi. Doktorum geldi o sırada üstünü giyindi. Çok rahat bi adam. Kayınvalidemle eşimi çağırdı isterseniz girin diye. Eşimin görmesini istemedim. Kayinvalidem de girmeyi çok istedi. Doktorumla annem konuşmaya başladı. Doktorum kızım sancı geldikçe kuvvetlice ıkın dedi. Ilk ıkınmada aşağıya inmiş kızım. Elini indir bak annesi saçları burada dedi. Olmaz dedim. Hadi sana da güç verecek uzat elini dedi. Kızımın saçlarına dokununca orada sıkışıp kalmış gibi hissettim. Hemen oradan çıkması lazım dedim kendime. Birden sancim geldi ve doktorum evet annesi rahat bırak kendini artık dedi. Bebegim içimden kayıp inmişti. 😍❤❤
Doktorum göbek bağını takip hemen göğsüme verdi. Çıkar çıkmaz ağlayan bebegim göğsüme deyince birden sustu. Öyle sıkı sarıldım ki. Allah herkese o anı yaşamayı nasip etsin. Çok stresli bi hamilelik geçirince ikinci çocuktan vazgeçmiştim. Ama doğumum kolay olunca doktorum da cok iyi olunca. Bebeğimi verir vermez doktoruma size cok teşekkür ederim, ikinci çocuğum için de size geleceğim dedim. Doktorum güldü dur daha yeni doğurdun dedi. 😂😂
Kızıma gelince 40 haftaya kadar bekledi, ben babasının gelmesini beklediğine inanıyorum. Babasi geldikten 2 gün sonra doğdu. Doğumuna babası da şahit olsun istedi. Çok şükür öyle de oldu 🙏
Evet doğum, özellikle normal doğum hic kolay. Ama çektiğiniz sıkıntı bebeginiz içinizden çıkana kadar.
Benim doktorum kesi yapmadı. Çıkarken ufak bi yırtılma oldu. 2 tane dikişim var o yüzden.
Eşinizin sancı esnasında yanınızda olması size inanılmaz güç veriyor. 5 saat boyunca sancı geldikçe askim geliyor yine geliyor sancı diye sarılıp ağladım. O olmasa eminim dayanamazdım.
Ben doğum da esimin verdiği duanın da etkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü elime verdi 20 dk sonra açılman 5 cm olmuş dediler. Ve 10 dk içinde doğurdum. Ne duası olduğunu bilmiyorum. Haci malzemeleri satan yerlerde satılıyormuş. Eşim öyle dedi. Bence alıp sizde yanınızda bulundurun 👌🙏
Burada bi form da doğuma yakın sırtınızı düz duvara yaslayıp ayaklarınızı uzatın bacak bacak üstüne atın diyordu, atamazsaniz doğumunuza 4-5 gün var diyordu. Bende denemiştim, ayağımı değil atmak uzatamamıştım bile. 6. Gün doğurdum. 🤣🤣
Biraz uzun oldu kızlar, bilmiyorum okudunuz mu, okurken sıkılıp bıraktınız mı? 🤔😂
Okuduysanız bende doğurdum 😍🤗 darısı sağlıkla hepinizin başına insallah 🙏🙏
Sormak istediğiniz bir şey varsa cevaplayabilirim. 🤗🤗