Gunes01
Merhaba sevgili anne adayları 😇
Direk hikayeme başlıyorum. 40 haftayı doldurmama rağmen nst de hiç sancı çıkmıyordu. 09.09.2019da yani pazartesi günü muayene için doktoruma gittim nstde yine sancı çıkmadı oturup ağladım 😅 oğluma kavuşmak için sabırsızlanıyordum çünkü ve sancı çıkmayınca yine doğmayacak sanırım diye ümidi kestim. Sonra doktorum açıklık muayenesi yaptı baktık ki 4 cm gel seni bugün doğurtalim azicik suni versek yeter dedi ben şok 😂 öyle mutlu oldum ki hemen eve gidip hazırlandık eşimle eşyalarımızi alıp geldik yatısimiz yapıldı sancı odasına geçtik ve suni takıldı. Benim tabi ilk doğumum olduğu için her şeyden habersizim 🙈 5te suni başladı ben 6ya dogru öldürün beni diye bağırıyordum 😅 şuan gülüyorum ama inanın hayatımın en zor günüydü eşimle annem yanımda ben bağırıyorum tamam doğurmaktan vazgeçtim eve gidelim diye 😂 sonra ebe geldi epidural ister misin dedi direk evet dedim ama ne yazık ki anestezi uzmanı ameliyattaymis 9.9.19 olduğu için full sezeryanlilarla doluydu hastane. Yarım saat falan da onu bekledim ama inanın böyle bir acı yok. 6bucuk gibi anestezi uzmanı geldi. Sırtımı açtım uyusturucam dedi ama elime de yastık verdi bunu sık dedi. Dedim eyvah yandık çok zor olacak sanırım. Ama inanın o sancıdan bin kat iyidir. Sonra kemiğimi buldu iğneyi sapladi bir şeyler yaptı bilmiyorum tam olarak 1 dk falan sürmüştür. Sonra hemen uzandım sancı falan kalmadı yok böyle bir rahatlık. Kalçam ve bacaklarım uyuştu gözlerim karardı sesler bulanmaya başladı bayılacak gibi oldum tansiyonum düşmüş. Hemen serum taktılar sonra rahatladım bir süre sonra uyuşukluk da geçti sadece kasılma hissediyordum. Açıklığım 1.5 saatte tam açıklığa ulaşmıştı bile. Alttan yapılan muayenelerı de hiç hissetmedim. Epidural den sonra her şey çok kolay ilerledi şükürler olsun. Ama gelelim doğuma. Açıklık 10 cme ulaşınca dogumhaneye geçtik. Kasılma geldikce ıkinmaya başladım. Ama bebeğin başı yukardaymis tam 1 saat 45 dk boyunca ikindim. Doktorum bir ara benden ümidi kesti dışarı çıktı biz ebeyle devam ettik. Bende hal kalmadı artık ama ebem gerçekten çok iyiydi sürekli perine masaji yaptı. Sonra doktor geldi AA ne kadar gelmiş başı resmen görünüyor dedi birkaç defa daha ikindim ama yine olmadı bebek iriydi. Sonra ebem karnıma bastırdı nefesim kesildi ölüyorum sandım ama bi 3 kere de öyle ikindim. Olmadı. Sonra bir kez daha denedik artık benim gücümde tükenmiş durumdaydı nerdeyse 2 saat olmuştu. Son kez gücümü topladım ebe karnıma bastırdı veee oğlum dünyaya geldii💙💙💙 doktorum hemen kucağıma verdi ben ağlıyorum bağırıyorum bu benim mi annecim ne kadar güzelsin diye. İnanın böyle bir duygu yok bırakmak istemedim bir süre bekledik öyle. Sonra doktorum dikisime geçti. Epidural olduğu için yine hiçbir şey hissetmedim çok şükür dikişten biraz korkuyordum çünkü. Doğum esnasında 3 defa kustum yan etki olarak. 2.ye dogurursam kesinlikle en baştan epidural almayı düşünüyorum. Bizim hikayemizde bu şekilde teyzeleri. Şimdi canım oğlum yanibasimda uyuyor. Bol bol emzirmeye çalışıyorum. Dikiş ağrılarım var hafif ama bebeğime yetiyorum çok şükür. İyi ki normal doğum olmuş. Toplamda 5.5 saat sürdü. Herkese hayırlı sağlıklı doğumlar inşallah 😍