mervisss130 Kızlar merak ettiğim bir soru var illa gebelik yumurtlama döneminde mi oluyor onun haricinde olmuyor mu? Mesela benim tanıdığım bi kaç kişi var adetten hemen sonraki ilişkide hamile kalmış yada ilk gece hamile kalanlar var bunların hepsi yumurtlama gününe mi denk geliyor ?
Masalmila26 mervisss130 ben telefondaki uygulamaya göre yumurtlama tarihinde birliktelik yaşamadım o tarihten öncesine denk geldi ama şükür hamile kaldım bence onlara o kadar takılmayın 😊vücudunuzu analiz edin mesela akıntı artışı ve kasık ağrısı bunlar 😊
Melek31 mervisss130 ben ilk iki kızlarımın gebeliklerin de pepap ta ki adet uygulamasindaki yumurtlamaya göre hamile kaldım 2 kızım var şimdi 8 ve 4 yaşlarında şimdi 23+2 günlük hamileyim oğlum olacak bunda da adet bittikten 5 gün sonra tek iliskiyle hamile kaldım yani belli ki yumurtlama gün hesabına uygun olamayabiliyormus bunu anladım
Busimss mervisss130 ben bunu doktoruma sordum canım adet öncesi ve sonrası diye birşey yokmuş ayın ortası bir kadın için her zaman önemliymiş bilemem gene 🤷🏼♀️
Esarikay mervisss130 canım uzmanlar ayın herhangi bir günü kadının hamile kalma ihtimali %25 tir diyor. Ama yumurtlama döneminde ihtimal oranı yükseliyormus. O yüzden herkes yumurtlama gününü takip ediyor. Bir de vücut yapısı herkesin farklı. Kimi kadın ayda bir kaç yumurta üretirken çoğunluk tek üretiyor. Bazen yumurtlama erken ya da geç olabilir o ihtimaller de var. O yüzden illaki bizim hesapladigimiz yumurtlama günü hamile kalınır diyebilecek net bir kural yok. Yani heran herşey olabilir😁
Deletedmom00170 Busimss kuzum çünkü şu 28 günde 1 regl olan kadin icin yumurtlama günü 14.gündür ortası demej istediği odur kuzum doktorun
mervisss130 Bende adetimin 3. günü ve 6. günü korumasız ilişki yaşadım bugün yumurtlama günüm ama eşim yok 🤦♀️🤦♀️ acaba o yaşadığım günlerde tutmusmudur ki
Melek31 Deletedmom00170 pepap in gösterdiği yumurtlama tarihlerim hep adet başlangıcından 18ci gündü ama bu sefer adet bitimindeki tek iliskiyle hamile kaldım yani doktorumun dediği gibi yumurtlamanin bi zamanı yok belli olmayabiliryormus
Deletedmom00170 şöyle aciklama yapayım Yumurtlama günü 3 gun önce ve sonrasi cok önemlidir yumurtlama gunu akintimiz seffaf yapış yapış olur orada bi sıvı var incelir ve o akinti normakdesperm gecirmez ama yumurtlama gününde incelir ve sperm gecirir hale gelir o incelme o akintidir işte kişiden kisiye degisir yumurtlama günü
Deletedmom00170 Deletedmom00170 30 gunde regl olan bayanın 15.gündür yumurtlama günü ve 3 gun öncesi ve sonrasi önemlidir doktorlar hergun iliskiyi onermez sperm kalitesi düşer Bir sperm Kadinin vucudunda 3 ile 5 gün yaşar
Ask_H Canım normalde 14. Ve 15. Günde yumurtlama olur mesela benim 19. Günde oldu geç döllenme olmş oldu...
Esarikay Deletedmom00170 canım sperm kadın vücudunda 48 saate kadar canlı kalır daha fazla kalamaz çünkü protein yapısı belli bir sıcaklıktan sonra bozulmaya baslar.
Ask_H Deletedmom00170 Aynen canım en önemli regl belirliyor... 28 günde bir olunca farklı 30 günde ir olunca farklı oluyor 😉
Ozlembjk mervisss130 valla yumurtlama gününü hesaplamadim ama bi bayanin akıntısı olduğu zaman hamile kalmaya en elverişli dönemiymiş baktim akıntım var zaten 5.6 gun sürüyormuş ben 5yada 6.gün de hamile kalmışım
Serenty mervisss130 canım bir kadın ayda bir kere yumurtluyor yani çoğunluğu. ayda iki kere yumurtlayan da oluyormuş ama bunlar istisnai durumlar.senin bir ayda hamile kalma sansin yüzde 30 .yumurta oluştuktan 24_48 saat içinde adet döngüsü başlıyor sadece bir günün var yani hamile kalmak icin.ama şansı artırmak için birde sperm uzun yaşadığı için iki gün öncesinden baslayabilirsin
Deletedmom00170 Serenty aynen 1 hafta ıçinde sadece 1 gün 3 gün oncesi ve sonrası da önemli diyorlar kuzum
Deletedmom00170 . Yumurta maalesef sadece 24 saat yaşayabilir. Bu süre içerisinde spermle buluşursa embriyo haline geçer ve bebek gelişir. Spermle buluşamamışsa kendiliğinden yok olur. Sperm ise kadın vücudunda, iyi sperm parametreleri varsa ilişkiden sonra 48 saat kadar yaşar. Hatta çok iyi sperm parametreleri varsa ve ortam da uygunsa bu süre 72 saate kadar çıkabilir.