Duuyguum 26+3 üm bir saattir sağ alt tarafta çatı kemiği mi desem nasıl tarif edeceğimi de bilmiyorum vajinanın bacakla birleştiği o boşluk var ya ani sızılar giriyor bacağıma da vuruyor sanki şiddetli değil ama baya hissedilir saniyelik bile olmuyo ani vuruyo gidiyo neden oluyo bu bilginiz var mı
Heisenberg Duuyguum Çatı değil de hamileliğin bu döneminde plasentadan doğuma hazırlık için bazı hormonlar salgılanıyor. O hormonlar kemiklerin arasındaki bağları gevşeterek genişlemesine neden oluyor. Bağların gevşemesi acı verici oluyor zaten. Yaşadığın ağrı bundan kaynaklanıyor büyük ihtimalle canım☺️ Doktorunla görüştün mü ? Ona da bir sor yine de için rahat etsin
Heisenberg Duuyguum Olması gereken bir durum yani ters bir şey yok canını sıkma. Bebeğin kanaldan geçmesi için vücut aylar öncesinden kemikleri gevşetip daha fazla yer açarak hazırlık yapıyor. Olmaması sıkıntı asıl ☺️
Mirayyy77 Duuyguum aynı şey bendede var özellikle sol tarafimda, bacağımı açıp kapatınca yada yürürken çok zorluyor canımı çok yakıyor🙄
Mavilianne Duuyguum Sanırım bahsettiğin yer pelvis kasları. Benim de erken başlamıştı. Korkma doğuma hazırlık 🌸
Duuyguum Heisenberg hayır yazmadım dr a henüz gerildim bian perşembe kontrolde herşey iyiydi rahim ağzı 3 e düşmüş bol dinlen dedi sadece
Duuyguum Heisenberg 27. Hafta da erken değil mi peki bu sızı ağrı sürekli olacak birşey mi geçici mi peki yani bugğn devam edip Doğuma kadar devam mı edicek artık yoksa ara ara olacak mı
sdsd Duuyguum benımde o haftalarda vardı 32 deyım hala var vajina bölgesindeki kemik kas agrısı , doktor normal diyor, rahim ağzına vs bakıldı, magnezyum yazdı
Heisenberg Duuyguum Yok erken değil 2. Trimester döneminin ortalarında başlar plasentadan relaksin hormonu salgılanmaya. Dönem dönem sıkça olabilir her zaman olmaz ağrılar. Doğuma yakın ağrıların sıklığında ve şiddetinde artış olabilir. Doğuma kadar yavaş yavaş çatı kemiklerini genişletmek için salgılanıyor ama hormonlar kan yoluyla taşındıkları için tüm vücuda etki ediyor malesef. Hamilelikte ayak büyümesi ellerin büyümesi belin kalınlaşması falan da hep bu sebepten :)
Mirayyy77 Duuyguum 36+6 haftalığım canım unuttum sormayı, Çarşamba kontrolum var mutlaka sorucam çok can yakıyor şuanda öyle ama korkulcak birşey olduğunu sanmıyorum netten baktığım kadarıyla bu kaslarla alakalı birşeymis sanırım rahatladım az da olsa 🤗
Duuyguum Mirayyy77 bende baktım şimdi normal denilmiş panikledim bian 😐 senin baya ilerlemiş ama normal bence canm Doğum şeklin belli mi
Duuyguum sdsd benim dr bana magnezyum vermiyor işte gerek görmüyorum diip duruyo bacağına da vuruyor mu senin
Mirayyy77 Mervesnck benim ara ara oluyor canım ama normaldir diye düşünüyorum arada bel ve kasıktada sancılarm ağrılarım oluyor sanırım vücut kendini hazırlıyor diye düşünüyorum 🤗
Mervesnck Mirayyy77 umarim normaldir benim surekli oluyor ondan icim rahat degil ne sikintili donem her sikintida doktorada gidemiyor insan 😶😑
Mirayyy77 Mervesnck kontrole gittiğinde bir danış canım için rahat etsin biz bilemiyoruz en iyisini doktorlar bilir onlar rahatlatır biz herşeeyye telaslaniyoruz ister istemez çünkü 🤗
Mirayyy77 Duuyguum bende ilkten telaşlanmistim ufak bir araştırmayla rahatladım 🤗 şuan bebeğim normal doğum pozisyonunda doktorum normal doğum bekliyoruz dedi çatı muayenesi yapmadı son ana kadar yapmıyomus doktorum
Bserappp Duuyguum bende bugün sordum 27+3 üm vajina da sızı kaşıklara doğru acı batma gibi gayet normal olsun o kadar rahim ve bebek büyüyor artık dedi
sdsd Duuyguum evet gece özellikle birden ağrı giriyor, ben içiyorum magnezyum , içmezsem daha kötü olurdum heralde
Duuyguum Mirayyy77 bende rahatladım şükür evet bazı dr lar çatı muayenesiyle korkutmak istemiyormuş anneleri bence de iyi birşey bu
Mavilianne Duuyguum Korkma kuzum oluyor. Çatı ağrısı da olacak 30’u geçince haberin olsun 34’te artıyor baya şiddetleniyor bazen. Kişiye göre mutlaka değişir ama ben söyleyeyim olduğu zaman korkma sende 🥰👼🏻
Duuyguum Mavilianne bu 30 lardan sonra ağrıdan uyuyamıyorum tarzı postlar açılıyor bu tür ağrılar mı bunlar normal mi yani hepsi