lisansli_Mom49 Merhaba anneler şimdi ben Doğum parası için dişardan sigorta yatıracam bir iş yeri buldum ama patron kabul etti fakat dedi iki aydır sigorta paralarını yatırmamişim şimdi beni sigortalı olarak gösterecek ya ödeme yapmasa yinede Doğum parası alırmıyım acil ona göre başka bakacağız
Zeynep472165 lisansli_Mom49 hamilelktn önce sigortası yatmayan kişiler sadece hamileyken bu sigortayı başlatıp dogum sonrası para alınca denetim farkedio hem sizden o para alınıor hem size hem sigortanızin yatırıldığı yere çok ciddi ceza veriliomus
Hamissss lisansli_Mom49 patronun sizin sigorta prim ödemenizi yapması önemli değil. Önemli olan girişinizi yapması. O borç sgk ile patron arasında sizi bağlamıyor hak kaybına uğratmıyor.
Sweetblonde88 lisansli_Mom49 bir süredir çalışıyor olmanız ve kesintisiz sigortanın yatıyor olması gerekiyor. Detayını araştırın derim.
lisansli_Mom49 Zeynep472165 eltim yaptı hiç bir sıkıntı yaşamadı parasınıda aldı sonuçta ihtiyaç bu belki hamilikte çalışmak zorunda kalıyor insan neden cezası olsun ki
Drryy lisansli_Mom49 hamilelikten 3 ay öncesine kadar sigortalı olmanız gerekiyor ayrıca ayrıca sigorta ödeneğininde olması lazım hamile ilken sigorta başlatırsanız cezası var
Carikan Arkadaşlar kesinlikle böyle bi yöntemi önermem. Bu verilen Doğum parası çalışan annelerin çalışamadığını dönemde maaş alamadığı için devletin verdiği bir yardım. Siz çalışmadığınız halde sigortalı gösterilerek öncelikle sahte sigortalı olmuş oluyorsunuz. Rapor parası almak istediğinizde eğer geçmişte çalışmanız olmadığı sadece Doğumdan önceki 90 gün sigortanız yattığı görüldüğü takdirde denetime gidilip bu sigortanız araştırılabilir. Çalışmadığınız anlaşılırsa size verilen rapor paraları faiziyle beraber geri alınır ve sahte sigortalı olduğunuz için hakkınızda savcılığa suç duyurusunda bulunulabilir.
eypo İlginç ya.. çalışmıyorken çalışanlara sunulan haktan yararlanmak.. ben 32.haftama kadar çalıştım zorladım kendimi bari doğum parasını almaya hak kazanayım diye.O parayı hakettiğini düşünenler buyursun alsınlar.