Vaveyla Sabahın 05 : 05 inden yazıyorum sonunda hasretle heyacanla beklediğim doğum hikayemi kızlar. Söze nerden başlanır nasıl tarif edilir bu duygu bilmiyorum ama haydin başlayalım. Çok zorlu Bi süreçten geçtiğim ve uzun doğum hikayelerini okumayı sevdiğim için uzun uzun yazacam kimse kusura bakmasın 😂 7 aylık evliydik bundan bilmem kaç ay önce (yaşlandım tabi şimdi 😂) ilk günden itibaren çocuk istiyorduk eşimde bende çocuk çok seviyorduk fakat ben polikistik over hastasıydım ve yaklaşık 6 7 yıldır biliyordum en son iki yumurtalığı da komple kist sardığını öğrendik başladık tedaviye yani ben kendi kendime hastane de testler kanlar bilmem neler derken yumurta çatlatmaya diye gittiğim kontrolde yumurta kendi çatladığını öğrendik ve beni artık nedense heyacan sarmıştı adetime 3 gün varken gördüğüm rüya sonucu test yapıyorum ve ben şok hamileyim binlerce kez şükürler olsun Rabbime sonra bizim macera başladı keseydi kalp atışıydı derken elim yüreğimde ya bebeğime bişey olduysa korkusuyla başladık Yaren'imle yolculuğumuza eşimin haberi duyduğunda akşamına bebeğe bakmaya götürdüğünü atladım sanırım o kadar güzel günler ki asla zaman geçmiyordu neyse ilerleyen haftalarda şiddetli kusmayla yatış yapıldı ardından dirençli kusmaya bağlı kese şekli bozuldu düşük başlıyor dendi Allah kimseyi evlatla sınamasın olanlara da sabır versin artık burktum her kontrolden korkar olmuştum o dönemde full yatışla çok şükür iyileştik dedim 20. Haftaya kadar asla göstermedi meleğim kendini cinsiyetten Bi haber korkulu devam ediyor hamilelik sonrasında öyle böyle derken 30.haftada erken doğum dendi yatış yine servikal uzunluk kısalmış neyse yine atlattık 32 ye gelsek dedik 35 olduk benden gelen ufak leke sonucu acilde nst de doğum sancılarım çıktı hop alındım doğumhaneye bir gece de psikoloji nasıl katledilir gördüm kızlar sabaha kadar nst ilaç iğne derken ordan da yırttık sonrasında haftalık kontroller başladı ve derken gebelik zehirlenmesi dendi sonrasında hafif olarak değerlendirildi ve benim şişlikler aldı başını gitti hala elimiz yüreğimizde bu sefer kızımızı bekliyoruz küsmüş annesine gelmiyor gel zaman git zaman 39+4 de araştırma hastanesinde özel Bi hekim tarafından suni sancıyla doğum başlatıldı 3 Eylül Salı günü 15:30 civarında propes midir nedir o yerleştirildi doktorlarım ebelerim bu verdiğimiz açıklık olması için açıklık olsun sonra sancı başlıycaz sabaha kurtarırsın dediler ama eğer olmazsa sabahına sezeryana girme kararı vermiştik gittiğimde çatı muayenesi yapıldı 1 cm açıklık la başladı heyacanlı bekleyiş kapıda eşim ve görümcem beklerken nst bittikçe ailemle dışarıda vakit geçirebildim ufak ufak sancı başladı bende eşim umutsuz vaka bu doğurmaz şu hale bak benden sağlam diyor gülüyoruz tabi Meryem Ana otunu suya koyduk okuyup bende abdestli Bi şekilde gitmiştim zaten sancı ufak ufak geldikçe aldırış etmedim habire yürüdük oturduk konuştuk doktora sancım var galiba kendi sancılarım başladı dedim o da bozmadj beni sağolsun aferin çok güzel dedi gittikçe sıklaşann sancılara asla aldırış etmedim yorulana kadar koridorda yürüdük bu arada açıklık 2 cm sancı geldikçe artar sanıyorum kaldık 3 te gece 1 gibi eşim sigara içmeye bahçeye inerken hiç bir şey yokken kanaama geldi diye içeri koştum eşimin haberi yok en son orda görüştük garibimle ebe baktı ve ben şok nişanım gelmişti sancı sıklaştı artık ve hala suni başlamadı diyorum ben habire dua ediyorum okuyorum fakan yatağa uzandım yoruldum ve uyku bastırdı ardından göbeğim de pıt sesine uyandım o neydi diye doğruldum idrarımı yapıyorum diye ayağa kalktım ve şarıl şarıl bişey gidiyor benden korktum ebeye seslendim gel güzelim açıklığa bakalım dedi ardından 7 cm demez mi ben şok inanamıyorum ve sancı ya dayanmaz oldum gece 2 civarı gündüz 10 da yaptığım kahvaltı ve çok yoruldum ailemi görüyüm Meryem Ana otu nun suyu bitti onu alıyım dedim faha olmaz biz snaa getiriiz dediler ve başladı en zor anlar ben doğum hanede yine yürüyorum sancı geldikçe çömeliyorum bağırma isteği geliyor ve yüksek sesle dua ediyorım allahım evlat hasreti çekenlere ver diye en çok onlara ettim dua üç stajyer vardı o gece 2 doktor 1 ebe hepsi çok az kaldı güzelim biraz sonra annesi gibi prenses birii dünyaya gelicek diye hep motive ettiler suyum geldikten sonra takın suniyi doğsun bir an önce kötüyüm dememle doktorların gülüşünü hiç unutmam balım sabahtan beri çektiğin sancı neydi dediler ney ben onca saat hiç ses etmeden sancı mı çektim üstelik nst de taş çatlasın 37 yi gördü sancı ama maşallah dedi hepsi böyle sabır böyle ağrı eşiği görmedik neyse son kez açıklığa bakalım doçent doktor la anlaştık o gelecek doğuma onu arayalım dediler Bi baktılar 10 cm açıklık artık büyük telaş başladı başımda 3 doktor 3 stajyer 1 ya da 2 ebe bir temizlikçi abla derken ben yolda çömeldim ıkına ıkına çatala çıkıyoruz doktor bağırıyor aclee edin yere doğuracak ben hala inanmıyorum yalan demi diyorum kızım 10 cm açıklık hadi sık dişini kavuş kızına diyor zar zor çatala çıktık hala okunmuş sudan içiyorum ıkınma lar geldiköçe nefesim kesiliyor ama doğru ıkınamıyorum terimi biri siliyor biri suyumdan içiriyr Bi yandan Bi hazırlıklar var ama hiç farkında değilim iğneler yapılıyor serumlar takılıyor habire doktor başlıyoruz dedi ve ben titriyorum ıkın diyorlar yok geri gitti çatlda ıkınma doktor yılın annesisin hiç sesin çıkmamış sancı çekerken aferin benim hastama diyor Bi yandan konuşuyorlar neyse karşıda 12 kişilik ekip beni izliyor benle beraber ıkınıyor herkes saçlarını gördü ama bende güç bitti yapamıyorum olmayacak diyorum doktor kapkara saçları var hadi doğur sevelim diyor ama yapamıyorum yere bez serildi heles yerde benle çömeldi ıkınıyor ama olmuyor tekrar çatala çıktım doktor bize bırak artık dedi ve ebe dirsekleriyle üç kez bastı ve ben öldüm artık dedm hiç bağırmayan ben Bi çığlık atmışım ta koridordan eşim duymuş Dilan hiç bağırmaz ki diye sonra kendisini de teselli etmiş ardından içimden Bi balık kaydı hiç bir şey görmeden dhaa çok şükür allahım deşdm Bi de baktım karşıda çipil çipil gözleriyle kafayı dikmiş bana bakan kapkara saçlı melek saat 03:46 ve dünyaya geldi Yaren'im ağlamadı onların bakım yaptığı masaya gidene kadar korktum bebeğim nşhe ağlamıyor dedim doktor yerinde olsam son dakikamın keyfini çıkarırım şimdi susmuycak dedi ve Bi çığlık sesi allahım kurban olurum seni verene nasıl güzel Bi ses tutamadım kendimi ağladım ardından plesanta hafif geri gitti ve uğraşıyorlar masaj fakan aklıma Meryem Ana otu geldi stajyere haber verdirttim sudan çıkarsınlar diye stajyer geldiğinde plesanta çıkmıştı binlerce kez şükürler olsun her anına her acısına dikişler baya uuzn sürdü kaç tane attılar bilmiyorum ama olsun kıızm yanımda ya bin şükür tek sorun doğumdan sonra aşırı kansızlık ve güçsüzlükten 5 6 kez bayılmışım 4 Eylül günü öğleden sonra 5 gibi çıkışımız yapıldı ve bugün 5 gün bitiyor Bike şuan dha yeni uyudu bizim sıpa ve babası yorgunluktan ölmüş durumda Allah isteyen herkese en hayırlısıyla nasip etsin inşallah ben burda çok şey öğrendim şimdi happy kiddse geçtik ama orası beni pek sarmadı ben yine buralarda plucam nacizane tavsiyelerimle. Doğuracak olan güzel annkwe yeni hamile kalan güzel anneler Allaha teslim olun hayrın şerrin allahtan geldiğini ve mucizelerin kolay olmadığını unutmayın Allah hepimizin evladına sağlık sıhhat afiyet bereket iman kuran versin hakkınızı helal edin baya uzun oldu hepinize hayırlı doğumlar güzel kardeşlerim... 😘😘🌸👸
dvran22 Vaveyla yaa rabbim evladını sizlere bağışlasin çok güzel bi doğum hikâyesi okudum ..Bi ara kendimi hikayenin içinde buldum nasıl heyecanlandım anlatamam😂😂😂