Herkes Doğum hikayesini paylaşıp neler yaşayabileceğimiz ile ilgili güzel şeyler paylaşıp bizi rahatlatıyor.. Bende en azından yolun başındaki hamilelere belki yol gösterir diye hamilelik hikayemi paylaşmak istedim🤗
Öncelikle ben herkes gibi istedik bi kaç ay denedik oldu diyerek hamile kalmadım.. Bi kaç deneme sonunda olmayınca doktora gittik normal yolla olmaz denildi ve o an dünya başıma yıkıldı.. Maddi manevi tüp bebeğin üstesinden gelemeyebilirdik o dönem.. Çok dua ettim çok ağladım ve sonunda eşim kendini bu kadar üzme bi tatil yap kafanı boşalt sonbaharda da gidelim tüp bebek merkezine ne yapılması gerekiyorsa yapalım dedi.. Ben 2 ay boyunca ara ara annemlerin yazlığına gittim arada hafta sonları eşimle birlikte gittik hopladık zıpladık iskeleden atladık ve ben bir günlük regli gecikmesi ile hamile olduğumu öğrendim.. O kadar harekete meğerse hamileymişim.. Deli gibi de sigara içmiştim hamile olduğumun haberini öğrenene kadar.. Hastanede doktor hamilesiniz dedi ağlamaya başladım kapıya çıkıp sigara yaktım boşluğuma geldi.. Ve anında pişman oldum paketi o anda attım ve ağzıma bile sürmedim.. Çünkü içimde Allah’ın bana hediye ettiği muhteşem bir mucize vardı.. Hamile olduğumu öğreneceğim hafta deli gibi ekşi bir meyve aşerdim.. Ki normalde hiç sevmem🙈 Öğrendikten 1 ay sonrasına kadar da ekşi yedim.. Sonra hep tatlı yedim.. Kalp atışını duyana kadar gözüme uyku girmedi.. Çok şükür kalp atışını duyduk..İlk haftalar bende hiç bir belirti olmadı.. 7.haftada mide bulantıları başladı 8.haftada sürekli kustum taa ki 16.haftaya kadar.. Bakkala bile gidemiyordum.. Ekmek kokusuna bayılan ben artık kusuyordum.. 8.haftamda idrar yolu enfeksiyonu kaptım.. Sancımı tarif etmem mümkün değil.. İçimde bişeyler kopuyordu sanki.. Kanama olsa düşük yapıyorum derdim.. Hemen hastaneye gidin beklemeyin derim.. Tek kullanımlık suda eriyen bir ilaç verdi doktor ve ertesi gün geçti🙏Bu arada 6.haftamda istanbuldan Bodrum’a gittik arabayla.. Araba yolculuğunu tabi ki doktoruma sorup yaptım.. Giderken sorun olmadı ama dönerken her saat başı mola vermek zorunda kaldık.. Çünkü mide bulantılarım artık istifraya dönmüştü.. 11.haftam da yine sancılandım.. Bu sefer de kum döktüğümü öğrendim.. Bol su içmem gerektiği söylendi.. Kusana kadar içtim oda geçti çok şükür.. Sonra ikili testi bekledik sabırla.. Sağlıklı olduğunu duyana kadar onda da ayrı bir heyecan yaşadık.. Çok şükür oda temiz çıktı.. Sadece plesanta perivia var denildi.. İlerleyen haftalarda çıkar denildi.. 30 haftayı geçiyordu çıkmaya başlamış dedi doktorum.. Daha sonra cinsiyeti hakkında herkes fikir söylerken herkes oğlun olcak dedi.. Eşim dahil herkes erkek hissediyordu yediklerim,koca karı testleri Çin takvimi vs hepsi erkek diyordu.. Ben tek başıma kızım olacak göreceksiniz dedim.. Ve sonunda doktorumuz da kızımızın olacağının müjdesini verdi.. İlk kıyafetleri onları üstünde hayal etmek muhteşem bir duygu.. Yavaş yavaş karnımda bişeyler hissetmeye başlıyordum ama anlamıyordum.. Acaba bağırsak hareketlerimi bebek hareketleri mi diye.. 19.haftamda pat pat vurmasını net hissettim ve bebek hareketleri olduğunu ayırt etmeye başladım.. O vurdukça eşime dokun bak kızımıza diyordum ama o hissedemiyordu 🙈 20.hafta da detaylı ultrason yaptırmam gerekiyordu.. Doktorum perinatoloji uzmanı doktorunun bakması daha iyi dedi.. Fiyatlar çok yüksekti.. Perinatoloji uzmanı olan en uygun hastanede 450 TL fiyat veriyorlardı.. Daha sonra İstanbul Kurtköy Ersoy hastanesinde 250 TL ye bakılacağını öğrendim.. Gittim yaptırdım.. Sağlıklı olduğunu öğrendim kızımı yandan da olsa gördüm.. Ancak renkli kartuş bitmiş denildi ve resim alamadım.. Telefondan çektim bi de cd verdiler.. O an çok üzülmüştüm ama şimdi hiç önemli değil diyorum.. Zamanın bir an önce geçmesini bebeğimi kucağıma alacağım günün bir an önce gelmesini istiyordum.. 20 li haftalar çok çabuk geçti.. Ben özellikle 28.haftadan sonra alışverişe başladım.. Hem oyalanıyorsun hemde vakit geçiyor.. 1 sene sonra taşınacağımız için ben oda yapmadım.. Kendi komodinlerimi üst üste koydum odasında.. Dolap aldım onun gelmesini bekliyorum.. Bide 1 yaşına kadar odamda kalması için park yatak aldım.. İç yatağını araştırmalarım sonucu visco aldım.. Son haftalarda reflü oluştu bende.. Bebek’te de olabilme ihtimaline karşı ya da olmaması için bebeğe reflü yatağı aldım.. Kendim için hiç bişey almadım desem yeridir.. Göğüs pedi iç giyim hastane için taç vs dışında lohusa pijaması aldım.. Bi tane bol önden düğmeli geceliğim var diye gecelik almadım.. 32.haftamda eşyalarını yıkayıp bavulunu hazırladım..Şimdi 33+3 olduk.. Eksikler bu sefer bitti derken mutlaka bişey geliyor aklına ve yine alışveriş yapıyosun.. Benim son zamanlarda reflü ile birlikte mide bulantım da başladı o yüzden alışverişe çıkamadığım zamanlar GittiGidiyor’dan sipariş verdim.. Joker,ebebek,civilden hep indirimleri takip ettim biberonlarından bezine hatta ıslak mendiline kadar buralardan sipariş verdim.. Hepsi çok güzel geldi.. En önemli ipucu da çok kilo almadım.. Kesinlikle yemek yememezlik yapmayın.. Ama ekmek ve tuzdan uzak durun derim.. Doğum yapana kadar kaç kilo olurum bilmiyorum ama 55 kilo ile hamile kaldım şu anda 63 kiloyum.. Bebek için muz,süt,Kaşar bol bol tüketin.. Kussanız bile yiyin o vitamini alıyor.. Ben baya uzun yazdım okunabileceğini sanmıyorum ama belki okuyan olursa içinde merak edip yanıt beklediği bişey bulur İnşallah.. Herkese hayırlı hamilelik ve hayırlı Doğum nasip etsin yavrularımızı sağlıkla kucağımıza alalım İnşallah..🙏🤗🌸💕🎀