poncikella3 Ben de aynı durumdayım daha 8 10 haftalıkken başladı şuan 28 haftalığım hala devam ediyor böyle yaşamaya alıştım. Benim de sağ kalcam sağ bacağım bazen ayağımın üstüne basamıyorum yatarken bile yer değiştirince belime kalçama bıçak sapliyorlar gibi oluyor. Çok zor gerçekten beni de ağlatıyor
Ultraslan40 Nur1991 canım erkek bebekleri sırta ya da kalçaya vurur diyorlar tabi bilimsel açıklaması var mı bilmiyorum ama benim de bebeğim erkek. Ve ben resmen hamile olduğumu öğrendiğim zamandan beri kalça ağrım var. 4 Aydan sonra daha daha şiddetlendi. Mesela çok yürüyüş yapamıyorum. Ev işi yapayım hemen yatmam gerekiyor öldürüyor kalça ağrısı topallayarak yürüyorum gerçekten çok kötü bir durum. Aynısını bende yaşıyorum ama neyden kaynaklı onu bile anlamadım :(
Busraa32 Nur1991 dediğim gibi ben bi tane proluton yaklaşık bir kutu progestan vuruldum ama bi yürüyüşte ya da en ufak bir işte bel ve kalça ağrım çok oluyordu hatta kitleniyordum sonradan ilaç dağıldıkça geçti 4. Aydan sonra artık ağrım olmuyor ama sen doktorunla görüş yine de
Byza Nur1991 aynı dert bende de var benim kuyruk sokumum da çatlak var ara ara ağrı oluyordu ama şuan karnım büyüdükçe ağrı çoğaldı bazen yataktan kalkmam 10 dakika sürüyor Allah yardımcımız olsun böyle olunca biran önce doğurmak istiyorum 😒
btlgcr Nur1991 merhabalar umarım yardımcı olabilirim bana da siyatik denmişti inanılmaz şiddetli ağrılarım oluyordu dayanılmazdı hatta şu an 35+5 haftalık gebeyim ortalama 4 haftadır ağrılarım kesildi sadece ara ara bel ağrılarım oluyor o kadar doktor gebelikten sonra kesilecek demişti umarım bir an önce yaşayan bilir o ağrıyı
sdsd btlgcr nasıl gecti agrınız uzun sürdümü benim 32deyım daha doğuma kadar böyle cekecekmısım gibi geliyor
Gzmoae Nur1991 canım sol bacağın kalçanın ağrıması sebebi siyatik maalesef bende ağlıyordum ağrıdan. İlk 3-4 ay çok zorlandım iğneler yedim fizik tedavi ve Hamile yogası derken biraz geçti ama tek çaresi var o da istirahat. Şimdi 35 haftalığım tekrar başladı çaresi yok bebek büyüyüp yük bindikçe daha da ağrıyacak maalesef tek yapman gereken pozitif olmak. Ben şu ara günde 2-3 saat uyuyorum İnan bebeğe de yazık. Doktor bana zorlanıyorsan pasiflora iç dedi o da çok yaramıyor kendini rahatlatacak yöntemler bul....
Nur1991 Gzmoae Canım ben 8 aydır yatıyorum resmen hamile kalmadan önce ayağımı kırdım iki ay öyle geçti sonra hamile kaldım zor bı surec geçti yasak pilates yoga çok hareketsizlik ten mi oldu dedim ama şu 2 aydır daha iyiyim inanın çözüm bulamıyorum yani çok hareketli olunca da tutuluyor yatincada bakalım doktor ne diyecek artik
sinber “Kalça eklem sıkışıklığı sendromu “ belirtilerini araştırın uyumluysa eğer Doğum sonrası tedavi vs başlarlar ben de ilk hamileliğimde çok çektim uykuda kıpırdarken bile takılıp sancıyla uyanıyordum sonrasında teşhis koyuldu ama maalesef şuan için yapılacak bişey yok
Djmommy Canım bende 15. Haftamdayım benımde bikaç gündür ayağa kalkınca belime büyük bi ağrı giriyo yürüyeyorum :(
Nur1991 sdsd Çok fazla kişide varmış benim çevremde sorduğumda kimse yaşamamış gerçekten çok çok zor doktor dan sonra belki fizik tedavi filan iyi gelebilir yoksa çekilecek gibi değil
btlgcr sdsd ekstra birşey yapmadım açıkçası çalışıyordum 32 haftam dolunca izne çıktım sanıyorum ki dinlenmek iyi geldi doktorum doğuma kadar artarak devam edecek demişti çok şükür şu an birşey yok umarım daha da olmaz Allah sizinde yardımcısı olsun yaşayan bilir
sinber Nur1991 kalça eklem sıkışıklığının en belirgin özelliği kalça ekleminde takılma batma hissi olsa da ileri boyutunda bacağın ön tarafta kaşıkla birleştiği noktada hafif uyuşukluk hissi ve ön baldırda yırtılma çekilme hissi oluşması tedavisi sadece ameliyat o zamana kdr eklemi zorlamamak finaliyse eklem protezine kdr gidiyor umarım sizinki böyle bir durum değildir ama bu belirtiler varsa bi dra danışıp erken önlem almanızı tavsiye ederim kadın Doğumdan ziyade ortopediye gitmelisin
sdsd Nur1991 fizyoterapist bir akrabam var konustum yeni mezun calısmaya basladı, hamileyken uygulanan bir uygulama yok dedi malesef, egzersiz yapsam mı dedim yapma, tetikleyebilir dedi, sıcak uygulama tek yapabıldıgım suan oda bir fayda yapmıyor 🤦🏻♀️
Ayse_ONAL68 Kızlar bende de aynı problem var 😣 sağ tarafıma giriyor kuyruk sokumu ve kalça arasi hatta belime de vuruyor diyebilirim. Bacağımı kitliyor bazen adım atamıyorum. Bende magnezyum eksikliğinden olduğunu biliyorum ama bir sonraki gidişimde mutlaka doktoruma danışacağım.