Tamam Merhabalar, ben de tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım. Tüp bebek tedavisi öncesi 1 yıl boyunca polip ameliyatı iyileşme süreci, yumurta takibi çatlatma iğnesi ve 1 olumsuz aşılama deneyimi yaşadım. Amh değerim 0.60 olmasından dolayı doktorum bana pek zamanın yok diyordu. Eşimde de varikosel vardı. Zaten aşılamanın da olumsuz olması eşim ve bende bir yıl daha bekleyelim tüp bebek için maddi olarak hazır olalım düşüncesi doğurmuştu. Hatta bunun öncesinde eşime evlat edinme isteğimi dile getirdim. Ancak eşim tüp bebek tedavisinden sonuç alamaz ve biyolojik olarak da çocuğumuz olmazsa düşüneceğini söyledi.Bu arada kardeşimin de Acıbadem Fulya'da tüp bebek deneyiminin ilk seferinde başarılı olması bir umut oldu. Hastahane Acıbadem olunca maddi olarak da gözümüz korkmadı değil. Herkesin tedavi süreci farklı da olsa kardeşimden tüp bebek tedavisinin yaklaşık ilaçlar testler ve iğneler harici 8500 TL gibi bir ücret olduğunu ögrenmiştim. Aşılama 3000 TL idi. Bir daha aşılama denemektense tüp bebek tedavisi için görüşmeye gitmeye karar verdik. Ilk görüşme zaten tanışmaydı ve ücretsizdi. Doktor kabul eder etmez bilmiyorduk. Testler ne kadar tutacaktı bunların hepsi soru işaretiydi. Doktorun başka yerde yaptırdığım testleri kabul etmesi açıkçası bizi biraz rahatlattı. Tekrar test istemedi. Bir sonraki adet başlangıcımda doktordan randevu aldık. Yumurta toplama işleminde 2 yumurta toplandı. Embriyolardan bir tanesi 5. güne kadar gelişemedi. Çok şükür tek embriyo da olsa transfer işlemi yapıldı. Transfer öncesi Meryem Suresini okudum. Transferden yaklaşık 11 gün sonra iki farklı yere kan testi yaptırdım. Birinde sonucum 642,64 birinde de 466,70 çıktı. Doktorum yaklaşık 1 ay sonra gelmemi istedi. O zaman da keseyi gördüğümüz ilk tarihti. Transferden sonra 10 gün boyunca clexan ve iki ay boyunca prolutex adlı iğneyi kullandim. Yumurta toplama transfer ve sonrasindaki üçüncü muayeneye kadar 9000 TL ödedik. Buna ilaçlar dahil değildi.Transferden sonra duş yasağı olmasa da ben kan testini yaptırana kadar duş almadım. Bir faydası oldu mu bilmiyorum ama hayatımda ağzıma sürmem dediğim avakadoyu bu dönemde tükettim. Kahve çay yasak olmasa da kahveyi bıraktım. Her ne kadar doktor normal hayatını dönmek de sıkıntı yok dese de evim Beylikdüzünde işim Kadıköyde olunca git gel yapmaktan korktum :) Bu benim evhamımdı kesinlikle doktorun tavsiyesi falan değildi. 1 ay boyunca yıllık iznimi kullandım. Süreç boyunca beni strese sokan şeylerden biri eşimle ikimizin farklı şehirlerde çalışıyor olmasıydı. Acaba izin alabilecek miyiz nasıl olacak ya ayarlayamazsak gibi düşüncelerim vardı. Şuan 32. Haftamızdayız kızımızı bekliyoruz. Çok uzun oldu sanırım. Gece uyku tutmayinca gerekli gereksiz bir sürü şey yazmış olabilirim. Kusura bakmayın. Allah isteyen herkesin sağlıkla huzurla yavrusunu kucağına almayı nasip etsin.