Ceyduygu ElifKarata Bunu genelde mecbur kalirlarsa yapiyolar diye biliyorum. Bizim bi akraba normal dogum yapamadı suyu bitmis kurumus sezeryana da alamiyolarmis nedenini suan hatirlamiyorum o yuzden vakum uygulamislar türkiyede oldu bu. Durduk yere kullanmazlar bu yöntemi bence
Svcnn ElifKarata bn normal yaptim o cihazda vardi dogumhanede ama kullanilmadi tabi yani ona gerek kalmadi cok skur😑
Fatosruzgar Evet Turkiye yi bilmiorum ama Ingilterede kullanilio veben digumdan oncekullanilmasini istemedigimi belirticem. Buna maruz kalip cocugu cok kotu durumda olan tanidiklarim var ve kesinlikle cok profesyonellerin kullanabilicegini soyluyor
ElifKarata Fatosruzgar bende bir kaç videoda izledim canm bebeklerin kafası vakumla çekildiği için uzamış şekli oyuzden sordum
MinikMucizem42 ElifKarata kafasinin sekli uzuyo ama 1-2 gunde normal haline donuyomus oyle kalmiyomus canim
Fatosruzgar ElifKarata aynen benim yakiniminda hem kafasi uzadi hemde goz damarlari cekildigi icin gorme engelli oldu cok az goruo.. insallah biz saglikli dogumlar yapariz
ElifKarata Ceyduygu olabilir canm fazla araştırmadım başına gelen biri varsa belki nedenlerinide onun ağzından dinleriz diye sormak istedim
Zely35 ElifKarata sorma ya epidural istesen hem bel baş ağrısı yapabiliyor ıkınamazsan vakum falan kullanmak zorunda kalıyorlar. Epidural almasan nasıl oluyor o sancılar onu da bilmiyorum. Hepsinde eksilerde var artılarda 😣