Carikan bana mevsime gelince balık ye diyen doktoru değiştirirdim. İlaç ve vitamin kullanmaya karşıyım yanlış anlaşılmasın. Şöyle ki canım balık yememizin sebebi balıkta bulunan omega 3 yağ asidi dediğimiz maddedir. Bunun diğer adı EPA DHA ve bu sadece soğuk deniz balıklarında var. Soğuk denizlerde balıklar bu yağ tabakasını oluşturur. Bizim denizlerimiz sıcak denizler ve bu madde sadece çok çok az oranda hamside var o da çok az. Her gün birkaç kilo hamsi yesek almamız gereken omegayı alırız bu da imkansız. Peki Bu epadha ne işe yarar? Bebeğin ve annenin beyin gelişimini, zekası, hafızasını güçlendirir. Kalp damar sağlığını korur, varsa annede kötü yağlanma veya damar tıkanıkları açmasına yardımcı olur. Göz gelişimini sağlar. Annenin hamilelik ve sonrasındaki psikolojin modunu destekler ve daha sayamadığım bir sürü faydası... maalesef Türkiye’de omega3 yeni yeni tanınıyor. Ama tüm dünyada omega 3 hakkında yapılmış milyonlarca çalışma var. İlk olarak Prof Dr Jorn Dyerberg trafından keşfedildi ve ben bu doktorun ürettiği balık yağını alıyorum. Hamilelik öncesinde de kullanıyordum hamilelikte birlikte günde 4 kapsül almaya başladım. Bir doktor omegayı balıktan al deyince sinirlerim hopluyor çünkü karşımda TIP okumuş biri var bunu nasıl bilmez o yüzden kızıyorum. Yoksa doktorlara saygım büyük. Benim doktorum bana omega başla ama İsveç balıklarından üretilen bir omega al demişti ben çok önceden araştırıp bildiğim için doktora kullandığımı anlattım. Doktoruma daha da güvendim. Bir de kansızlık vardı ben de doktor kan ilacı yazayım mı dedi ben de dut pekmezi içsem dedim tamam dedi 1 aydır içiyorum. Mümkün mertebe ilaç yerine doğal yoldan beslenmeyi tercih eden biri olduğum halde omegayı balıktan alamayacağımı biliyorum.. bunu dışındaki zorunlu durumlarda mecburen ilaç alacağız.. biraz araştırmanı tavsiye ederim sadece doktorun yönlendirmesi ile kalma canım.