2_bebeli 39+3 günlük olmuştuk kızçemle.. ❤️ Günlük yürüyüp merdiven inip çıkmama rağmen ne gelen vardı ne giden😂 ama taa ki o 31 Ağustos sabahına kadar.. Geceden biraz bel ağrım vardı ama çok da şiddetli değildi.. Ki yürüyüşün ve yaptığım egzersizlerin etkisidir diye düşünmüştüm.. Sabah 6 gibi tuvalete kalktım fakat o da ne? 😳 Tuvalete yürüyene kadar bir miktar suyum geldi..Şaşırdım tabi ilk bilemedim.. Fakat yürüyüp hareket ettikçe devam ediyordu.. Çok Hafif olarak da kasıklarımda ağrı vardı.. Eşimin yanına gidip yavaştan söyledim.. Eşim hemen telaş edip doktora gidelim dedi ama çok da sancım olmadığından kabul etmeyip duşa girdim.. Duştan sonra suyum ara ara hâlâ gelmeye devam ediyordu.. Telaş ettim ve doktorumu aradım.. Hastaneye geçmemizi tavsiye etti.. Eşim ben ve kayınvalidem hastaneye geçtik.. İlk kontrolde 2 cm açıklığım vardı yatış verdiler ve doğum haneye kayınvalidem ile birlikte girdim. Doktorum sezeryanda olduğu için 1 saat bekledim.. Fakat sancılarımda artma olmuyordu.. Hatta yok olmuş gibiydi.. Doktorum da gelip kontrol etti açıklık hâlâ 2 cm. 🤦♀️ Ve doktorumun tavsiyesi ile suni sancı verildi. Çünkü suyum gelmişti 😕Az miktarda suni sancı varken rahattım.. Ohh dedim böyleyse ben bir değil 10 çıkartırım 😂Ama gel gör ki bu güvenim ebe suni sancının dozunu arttırına kadarmış.. O da neyin nesi😬 sanırsınız ki karnımı yoluyolar.. Yürüyorum squat hareketlerini yapıyorum ama nafile. Böyle bir süre daha sancı çektikten sonra bağırdım istemiyorum normal doğum beni sezeryana alın diye.. ALLAH var ebeler beni ikna etmeye çalıştı hemen gidip doktoruma haber etmediler.. Ama nolursa olsun Doğumhanede yanınıza biri girecekse bu size destek veren biri olsun.. Sizinle dert yanıp olayı telaşeye veren kimseyi koyun kapının önüne.. Neyse bu konuya girmiyim bile.. 🤦♀️Daha fazla dayanamadım doktorum geldi. Açıklık hâlâ 2 cm. Onca sancıyla rağmen.. Ama rahim ağzı yumuşamış yaparsın dedi doktorum. Dinlemedim.. Beni sezeryana al dedim hep.. Eşimi çağırdılar içeri.. Eşim dayan normal olsun bak sonra zorlanırsın dedi.. Onu da dinlemedim. Doktorum ebeler eşim çok uğraştılar ikna etmek için ama boş.. Sonrası kolay olacakmış gibi direttim sezeryan da sezeryan diye.. İşte orda hayatımın hatasını yaptım.. Neyse telaşeli bir yapım olduğu için spinal sezeryanden de korktuğumu belirttim doktoruma.. Bu sefer nasıl olduysa doktoruma güvenip bi cesaret girdik ameliyathaneye.. İlk önce anestezi uzmanı geldi.. Yalnız ben etrafımda gördüğüm herkese ben telaşlıyım evham yaparım beni yalnız bırakmayın baş ucumda durun deyip duruyorum çocuklar gibi 😂 Anestezi uzmanı kambur sabit bir şekilde durmamı istedi ve iğneyi yaptı. Hemen uyuşukluk ayaklardan başlıyor zaten.. Ardından yatırıp perdeyi örtüler bileklerimi sabitlediler.. Bir kolumda sürekli tansiyonumu ölçen alet vardı.. Nabız sürekli kontrol altında.. Ve baş ucunuzda biri bulunuyor zaten.. Bilseydim bu kadar tedirgin olmazdım.. Ama telaş işte.. Neyse ardından doktorum geldi. Merhaba dedi perde üzerinden merhaba dedim.. Sonra başladılar.. Ama ne ellerini hissettim ne de başka bir şey.. Sadece tavsiye üzerine yaptığım en önemli şey tepemde bulunan ışığa bakmamaktı.. Çünkü ayna görevi görebiliyor bazen. Bir kaç dk sonra bi ağlama sesi duydum. Kızım gelmişti, Rabbimin en güzel Emanet'i gelmişti çok şükür 🤲🏻 kızçemi biraz temizledikten sonra sol yanağıma getirdiler.. Hımm kızçem misler gibiydi öptüm kokladım yavrumu. ❤️ Eee ana kız biraz da ağlaştık tabi.. Ardından kızımı götürdüler.. İşte burdan sonrasından korkuyordum telaş ederim diye ki öyle olmadı.. Sadece biraz midem bulandı o kadar...onda da sürekli baş ucumda duran anestezi uzmanı saolsun çok yardımcı oldu.. Sürekli yokladı durdu.. İyi misin diye diye..Son zamanlarda çok üşüdüm titreme çok oldu.. Onda da omuz tarafından sıcak hava veren boru gibi bi şey koydular. Dikişler de yapıldıktan sonra odaya çıkarıldım. Yine kavuştum kızçeme 🌸4 saat uyuşukluk geçmedi ayaklarımdan. Sonra ağrı kesici vuruyorlar zaten.. Ama ne kadar nolsa da illa ki ağrı acı oluyo. İlk yürüyüşte de yere değil de karşıya bakarsanız çok etkisi oluyo. ❤️ Çok şükür ki ben kavuştum yavruma.. Aklım olsaydı dayanır normal yapardım..Kendime destek olanı dinler köstek olana kulağımı tıkarım.. Ama oldu artık.Sonuç şu ki acı eşiğim çok düşükmüş.. Bebeğime bakmada emzirme de dikişler yüzünden fazlaca zorlandım.. Bebeğim ağladıkça kendimi hep suçlu hissettim.. Bunun üzerine bir de lohusalığın verdiği o duygusallık da var tabi🤦♀️Ama hayırlısı buymuş deyip toparlamak istiyorum artık.. Yine de sağ salim kavuştum minik mucizeme 🤲🏻Uzun oldu kusura bakmayın. Hepinize hayırlı doğumlar güzel kavuşmalar diliyorum.. Sormak istediğiniz bir soru olursa elimden geldiğince yardımcı olurum🌸👶🏻
Mr1517 2_bebeli Ay zaman azaldıkça cidden insan panikliyor ediyor 🤦🏻♀️🙏🏻 Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım darısı bizlerin başına inşallah 🙏🏻
Musel 2_bebeli hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün acı çekmecen mutlu olamazsın derler olucak o kadar bizlerede dua edin benim gibi bir çok kadın anne olmak istiyor ❤️
Deletedmom00170 2_bebeli Sağlikla buyusun bebek💙Allah isteyen;Dileyen: o duygunun hakkıni verebilecek herkese anne baba olmayı nasip etsin inşallah içisıra beni de inşallah💙