bolathtc hiçbir testi yaptırmamanız aslında daha sakıncalı bir durum. Bebekte ilaç tedavisi ile anne karnında düzeltilebilecek rahatsızlıklar olabilirdi. Benim öyleydi mesela ve 2ay ilaç kullandım geçti çok şükür. Ayrıca aklıma gelmişken testlerin sonucunda bebekte doğumdan sonra ameliyatla müdahale edilebilecek bir durumda cıkabilirdi arkadasım bu durumu yaşadı ve bebeğini doğumdan yarım saat sonra ameliyata aldılar diyaframda fıtık vardı ve kalbi sola kayıyordu herşeye olmasada bazı şeylere çare var cok şükür. Ama eğer testlerini yaptırmamış olsaydı bebek doğumdan yarım saat içerisinde ölecekti ayrıca doğumunu bir tek istanbulda çapa hastanesinde yapılabilir demişlerdi ve öylede oldu oradaki doktor ve imkanlar sayesinde sağlığına kavustu bebeğimiz. Teatleri yaptırmamısnolsaydı adapazarında yasadıgı için belkide bilinçsizce doğumunu yapacaktı ve bebeği için herşey çok geç olacaktı. Tabi herşey biz elimizden geleni yaptıktan sonra Allahın takdiri ile olur. O bebek %80 özürlü olacak yada ölecek denildi fakat ısrarlara rağmen annesi aldırmadı tabiki. Ölecekse Allahın takdiri dedi yaşarsa sakatta olsa benim evladım dedi. Cok şükür ki şuan 6 yasında ve normal bir çocuktan hiçbir farkı yok. Demek istediğim testler yararlıdır yaptırılmalıdır gerekirse sıkıntı çekeceğiz ama önlemimizi alacağız tıp cok ilerledi bilincli olmamız gerekir sevgiler...