Ay Allah aşkına özelmiş devletmiş İnan bu konu çok uzar gider . Birincisi doktora bakcaksın neler yapmış hangı operasyonların başında durmuş geçmişi önemli . Ayrıca ikinci bi en en önemli noktada hastane donalımlımı olası bi durumda yeterlimi cihazı olsun bakım ünitesi olsun..... benim oturduğum yerin ıkı ust mahallesi özel hastane . Ben gebelıkden şüphelendim bi baktırmak için buraya gttim. Snra baktık evet hamileyim hocada bu hastanenin iyi bi doktoruydu burda biraz devam ettim. Her hafta kontrollerim vardı her hafta cagrıyor. Ben ikiz gebeyim. 45 tl Her hafta verıyorduk kan 45 daha diğerleri nasıldır onu bılmıytm taramalar vs bız gıremedımız ıcın ona . Doğum ücretide 2.700 felendı. Durumumuz cok şükür müsait olduğu için para feln hiç hesap yapmadık biz. Ama sonra tabi gıt gel git gel hocayla bi samimiyetin oluyor. Hoca açık açık söyledi bana bak sen ikiz gebesin olurda olası bı durumda cocuklr erken gelırse burda yeterli küvez ortam sağlayamayz senı mahcup etmeyelim o halinle baska yere yönlendrmeyelim sen direk başka büyük hastanede başlat takıbını dedi. Önerdiği genelde üni. Hastaneleriydi. Bende zaten bi akrabam orda hemşire direk hacettepeye gttim. Perinatoloji bölümü. (Riskli gebelik bölümü)Kı zaten emin olun bütün bütün özeller bakıyor hastalık ne olursa olsun eğer kendileri yapamıyorsa yetrli alet edevat yada bilgi sahibi degllerse ya üni hastanelerine yada devlet derler tanı üni hastaneleride aslında devlet yanı. Ben burda prof dr gıdıyrm muayene ücretli tabıki ama istersenz normal doktara gıdıp ucret ödemezseniz bu tercih meselesi . Doğum 500 ( hoca özel dıye ) muayene ucretide her ay 120 . Hem hoca cok ıyı hem tam bölümü guzel hem hastane donalımlı ayrıca özele göre cok daha iyi uygun. Ve inanın makınaları bile cok iyi net . Bana tek yumurta dedıler ekranda sanki tek gıdıydı özelde . Ama burda baktık baya baya cıft bunu ben bıle ayırt ettım. Doğum bakım üniteleri vs cok iyi . Doktorum özel olabilir ama Doğum yine devlette olcak sonucta. Doğumhane aynı doğumhane bakım ünitesi aynı ünite para ver verme aynı yerde oluyorsun. Sen paralısın sen şurda doğuracaksn diye bize altın varaklı sedye sunmucaklar.. sadece bu hocayı işte daha iyi tanıdığımız için böle seçim yaptım. İlla özel olsun dıye ben hiç tutturmadım yada asla devlet olmayacak dıye .. ben dırek hoca ya ve bakım ünitesi baktım. Her zmn her yerde her çeşit insan var . Sen daha sertsindir digeri daha yumuşak doktor hemsıre oldular dıye karekterleri degsmzki. Ha tabıkı bu demek degl kı bagrsınlar çağırsınlar. Ama bunu hep devlette böyle soyle demek yanlış . Ayrıca bı bayan maşallah oyle bi devleti kotulemış kı yazdıklrı yasadıklrı dogrultusunda abıcım ozmn sıkayet edeceksınz. Bak nasıl duzelıyor. Artık önem verıyorlar emin olun. Sağlık sonucta can yanı.. ben burda illa devleti savunmuyorum illa özelide... benım sana tavsıyem eğer zorlanıyorsanz özel diye tuttrma bak riskinde vrmıs git bulunduğun yerde üni hastanesine perinatoloji bolumune bi bak gör ilgiyi alakayı makınaları.