EsinAkar Hanımlar merhaba 25+4haftalık hamileyim 22haftadan beri neredeyse günün her saati Türk kahvesi içmek istiyorum günde 1 bardak içiyorum dibindeki telvelerini bile yiyiyorum ama yine de yetmiyor daha da içesim geliyor sizce bu bebeğe zarar verir mi?? Hamileliğin de böyle yaşayan var mı başka?
edkaslan EsinAkar hamilelikte 200ml den fazla kafein içeren içeçek içmek zararlı demişti bana doktorum. Bu da 2 fincan türk kahvesine denk geliyor. Ama sen telveleride yiyormuşsun. Bir fincanla sınırla bence. Bebeğini düşün. Biraz dayan sabır göster 🤗
Pelinak EsinAkar kafeinsiz türk kahvesi ve nescafeler var onlardan alabilirsin. Ben öyle yaptım tadındada pek bir fark yok
RukiyeG_ Bana doktorum günde 1 fincan türk kahvesi içebilirsin demişti benim bardağım çok minik biraz da az hazırlıyorum günde 2 bardak içiyorum bazen
edkaslan Esraerdemmmmmmmmm kafeinsiz kahveler normal kahvelerden daha zararlı. Onu kafeinsiz hale getirebilmek için çok fazla kimyasal işlem uygulanıyor
duygusm Bana doktorum arada bir, o da günde bir fincan içebilirsin demişti. Ben hiç içmiyorum o ayrı. Fazla kafein bebek için zararlı. O yüzden çay-kahve yanında kola ve çikolata gibi yiyecek içeceklere de dikkat etmek gerekiyor. Gerçi telve bile yediğinize göre sizde demir eksikliği gibi farklı bir neden olabilir. Doktora danışmakta fayda var. Bu nedenle canı toprak, kireç gibi tuhaf şeyler çeken hamileler bile var.
Serenty Benim doktorum hepsini yasakladı çay kahve hiç icme dedi.sabah kahvaltilsinda bari bir tane içeyim dedim Ihlamur iç dedi 🙄 arada çay içiyorum ama canım istiyor oda çok açık.gerci doktoru şuan daha iyi anlıyorum şimdiden kan seviyem düşmeye başladı.