Miray80 Herkese merhabalar🙋🏻♀️ Nihayet benim de doğumum gerçekleşti. 35. Haftada pilates, squat, yürüyüşlere başladım hurma tüketimini artırdım ilk doğumum normaldi ikinci de normale hazırlanıyordum günler geçiyordu ve hiç bir belirti yoktu henüz gün geçtikçe beni korku stres sarıyordu çünkü bebek kaldıkça kilo alıyordu Doğumun zor olmasından korkuyordum 38 hafta Olduk ada çayı içmeye başladım hurma kaynattım suyunu içtim sık duş almaya başladım yok hala gelmiyor 😄 39 olduk denize gittik iki gün çıkmadım denizden üç dört saat eve geldik dinlendim falan yine yok🥴 sonra oturdum düşündüm kızım sen ne yapıyorsun her şeyin bir vakti zamanı var vaktinden önce çiçek açar mı hiç dedim bırak ne zaman vakti dolarsa o zaman gelir zaten, bıraktım artık bi şey yapmadım hava da iyice sıcaklamıştı nem aşırı bunaltıyordu son hafta yürüyüşü bile bıraktım ama evin içinde hep hareket halindeydim. Biz olduk 40 hafta hala tık yok bu arada doktorum da izindeydi 26 Ağustos da başlayacaktı beni beklerse bu bebek tosun olur falan dedi 😅 inşallah beklemez dedim ama bi yanımda beklese diyorum başka doktora gitmek istemiyordum. 27 Ağustos Salı kontrolüm vardı 40+4 olduk kontrole gidince ne yapacağımıza da karar verecektik ama ben hissediyordum kesin Salı’yı beklemez bu bebiş dedim eşime dedim gel Pazartesi gidelim Salı’yı beklemeyelim çok korkuyorum ben yok dedi bir şey olmaz bir günden rahat ol falan filan sinir oldum ben gitmek istiyordum. Neyse dedim kalkıp bi şeyler hazırlaym kesin ben yarın doğurcm poğaça hamuru yaptım o mayalanana kadar hoşaf yaptım hazır bulunsun dolap da dedim. Akşam oldu saat 22:30 da uyumaya gittim ama bi ağrı var belim de belli Doğum olacak dua ettim sabaha kadar bir şey olmasın uyudum biraz az bi sancıyla açtım gözümü saat 23:40 Doğum sancılarıydı bu kıvrandım biraz yatmaya çalıştım ama ne mümkün kalktım biraz dolandım evin içinde 15 dk da bir düzenli geliyordu sancılar saat oldu 01:00 eşimi uyandırdım başladı dedim sana söylemiştim ben tamm dedi hemen belimi ovalamaya başladı sonra duşa girdim yarım saat o kadar rahatlattı ki hiç Çıkmak istemdim çıktım giyindim annem yanımdaydı annemi kaldırdım eşyalarımızı aldık indik aşağı arabaya bindik araba yamuk yumuk duruyor😂 eşim indi baktı tekerin havası inmiş komple yerde 😱 bi yandan sancı geliyor bi yandan beni bi gülme aldı 🤣 o günde arabayı temizledi bakımlarını yaptırdı şans işte 😅 aradı taksiyi beş dk da geldi taksi geçtik hastaneye saat 02:10 muayene yapıldı 2 santm açıklık var dedi yatışını yap sancılar iyice sıklaştı bu arada 7 dk da bi geliyor beni bi korku sardı😔 ilk doğumum çok zor olmuştu yine öyle olacak die ödüm kopuyordu korkuyordum çünkü bebeğin kilosu da 4 e ulaşmıştı maşallah epidural mı alsam sezaryen mi olsam diye düşündüm durdum sonra ebe geldi bebeğin kalp atışları düzensiz dedi ben iyice sancılandım bilemedim ne yapacağımı sonra eşimle sezaryene karar verdik gecenin 3 ü 🤭 doktoruma bilgi verdiler geliyorum hemen dedi ekip toplandı beni hazırladılar indik ameliyathaneye korkuyorum bi yandan heyecanlıyım spinal istediğimi söyledim tamam dediler iğne yapıldı belimden uzandım sonda takıldı uyuştuğundan hissetmedim sonrasını hiç hatırlamıyorum uyutmuşlar😞 az bir şey bebeğin ağlamasını duydum sadece göğsüme koydular mı bilmiyorum doğum anını görmedim buna çok üzüldüm 😢 03:50 de doğmuştu Tombik oğlum 4180 gr 52 cm doğmuş gözümü açtım odadayım ve beni neden uyuttunuz diye söyleniyordum bebeğim nerde dedim yoğun bakım da dediler solunum sıkıntısı var kakasını yapmış ve yutmuş biraz 😔 suyum yem yeşilmiş beş saat sonra getirdiler yanıma temizlemişler falan. Bunu duyunca iyi ki de sezaryen tercih ettik diyorum bekleseydik daha kötü olabilirdi. İlk ayağa kalkış çok zordu sonra geçer dedim ama iki üç kere daha kalkıp yürüdüm onlar da ilk kalkış gibi zordu ağrı kesicilerle 1 geceyi atlattık hastane de. ilk üç gün biraz zor geçti oturup kalkmak işkence gibiydi bebeğimi kendim alamadım, beş gün afedersiniz büyük abdeste çıkamadım ondan da zorladı biraz sonrasında hafifledi şükür yavaş yavaş yürüdüm hep atlatıyoruz hamdolsun. Tavsiyelere gelince; 📌Sütüm hemen gelmedi pes etmedim bol bol emzirmeye devam ettim incir, kuru dut, badem, ceviz, kayısı, marul, dere otu, ıhlamur tükettim güzel süt yaptı 3. Gün artık sütüm yetiyordu 📌narkozu atabilmek için bol bol nescafe çay Türk kahvesi tükettim baş ağrısı olmadı şükür. 📌 mecburiyet olmadığı sürece genel anestezi düşünmeyin ayıkması zor oldu bende genel değildi uyutmuşlardı ama. 📌göğsünüz yara olmasın diye çantanız da bi tane kuru soğan bulundurun bebeği emzirmeden önce soğanı ikiye bölün birini bir göğsünüze diğer parçayı da öbür göğsünüze sürün ben faydasını gördüm daha sonra da her emzirmeden sonra zeytinyağı sürdüm arada hametan krem sürdüm çok şükür yara olmadı. 📌ilk Doğum normaldi dikişimde çoktu zor oldu diyordum hep sezaryen olunca anladım ki normal doğumum daha kolay olmuş Allah mecburiyet vermedikçe sezaryen düşünmeyin derim naçizane. 📌bir haftalık olduk bugün bugünden itibaren korse kullanmaya başladım doktorumun önerisiyle, korseyle daha rahat hareket edebildim. Aklıma gelen bu kadar sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz ☺️ 🌸herkese hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim hayırlı evlatlarımız olur inşallah 🤲🏻💙🥰
Tikitinannesi Miray80 merhaba, hayırlı olsun, güle güle büyütün bebeğinizi. Hangi korseyi kullandınız acaba?
Leyla9292 Miray80 rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin..darısı bekleyen tüm annelerin başına..bakalım aralıkta bende 3üncü sezeryan imi olacam..ilk genel oldu ikinci spinal bunuda genel isteyecem çünkü spinal de mahf oldum ben.
seyma281015 Miray80 sağlıkla büyütün inşallah bebeğinizi. Benim de ilk normal ikinci 18 gün önce sezaryen oldum. Bende normal Doğumum zordu diyordum ama sezaryen daha çok zormuş. İsteyerek yaptırmazdım.
Miray80 seyma281015 evet hakikaten zor normal doğumum o kadar zor geçmesine rağmen yine de kesinlikle normal doğumum daha kolaymış🤕
Yesim_Aydin As_1 sonrasi zor. Dikisli bölge aciyor agri kesici kullanmak zorunda kaliyorsun. Ama iki üc gün sonra hafifliyor.
Htcblc Benim de ilk bebeğim normal ikinci sezeryan oldu ama benimki tam tersi normal zor ameliyat kolaydı bünye den bünyeye değişiyor demekki allah kolaylik versin gözün aydin sağlıcakla büyültürsün insallah bebeğini
Miray80 Htcblc muhakkak öyledir bünye meselesi daha çok arkadaşım da oldu uyuşukluğu geçince kantine indi sigara kahve içti 🤭😃
Deletedmom00170 Miray80 Allah sağlıkla büyümeyi nasip etsin inşallah yavruya vatana millete hayırlı evlat olsun ailesine huzur getirsin💙 Allah isteyen;Dileyen: o duygunun hakkıni verebilecek herkese anne baba olmayı nasip etsin inşallah içisıra beni de inşallah💙
Miray80 Deletedmom00170 amin Rabbim tez zamanda kucağına hayırlı bir evlat almanı nasip etsin tüm isteyenlere de inşallah 😘
Cicegiburnunda_78 Miray80 bebeği emzirmeden önce soğan sürüyorsun sonra o soğanlı yere bebeği mi emziryorsun orasını anlamadım açıklar mısın bir de normal Doğum hikayeni anlatırsan sevinirim 🤭
Miray80 Cicegiburnunda_78 Cicegiburnunda_78 evet soğanı sürdüğün yerden emiyor emzirmeden önce ne olur ne olmaz diye pamuğu ıslatıp sildim hafiften emdi sıkıntı olmadı. Normal doğumum şöyleydi; 16 saat sancı çektim son iki üç saati dayanılmazdı bebek biraz iriydi çatım da biraz dardı ondan zor oldu çok dikişim olmuştu oturup kalkınca batıyordu ağrıyordu ama İnan ki onlar çabuk geçiyormuş sancıya dayanmazsan varsa imkan epidural alırsınız duşa girilir falan sancılar hafifler bi şekilde normal adı üstünde vücudun normal akışını bozmamak gerek aksi bir şey olmadıkça. Rabbim kolaylık versin hangi Doğum şekli olursa olsun.🤲🏻🥰