Simadumann Öncelikle hepinize sağlıklı keyifli mutlu gebelikler diliyorum💕Sıra benim Doğum hikayemde 😊 Son üç ay sık sık yüzdüm, 30 haftadan itibaren perine masajı yaptım, ev temizliğimi gebeliğim boyunca kendim yaptım, ayda bir camları ve mutfak dolaplarımı sildim. Tamamen kafaya koymuştum epizyosuz suni sancısız bir Doğum istiyordum. 39 hafta olunca bende bi panik başladı kasılmalar gelmezse sezeryan olursam diye. Başladım durmadan merdiven inip çıkmaya. Squatlar hurmalar... durmadan çömelip yerleri siliyorum. 39+4 oldu muayeneye gittim. Nst de sancım yok bende açılma yok. Ama bel ağrım bacak ağrım vardı. Doktorum bunun son haftalarda normal olduğunu Doğumun henüz başlamadığını söyledi. Eve geldim iki bardak adaçayı içtim kafaya koydum artık başlayacak bu Doğum. Bi kova su hazırlayıp yerleri sildim. Bel ağrım bacak ağrım arttı. Ertesi gün iki bardak adaçayı daha içip Meryem ana otunu suya koydum okudum üfledim ama ot hemen açılmadı. Gece oldu saat 3te farkettimki bel ağrılarım 7 dkda 1. Ve ishal oldum. Baktım ot açılmış içtim bi çay bardağı. Dayanılmayacak bi ağrım yoktu normal bi bel ağrısı. Duşumu aldım hazırlandım gittik acile. Doğurucam ben dedim sakin bi şekilde. Nst de sancım çıktı fakat düzensiz ve açıklık yine yok. Eve gönderdiler Doğum başlamamış bunlar normal dediler. Saat 6 da 5da bir kasılmalar artan bel ağrısı olunca tekrar acile gittim. Ama bu sefer yürümüyorum koşuyorum hoplayıp zıplıyorum istemsizce. Doğuruyorum dedim. Doğumhaneye aldılar nst de sancı vardı açıklık 3cm. Ebe beni gidip kahvaltı yapmam için ikna etmeye çalıştı süreç çok uzun olacak halsiz kalırsın dedi. Ben başladım kusmaya. İyi hissetmediğimi söyledim. Beni sancı odasına aldı. İstemsizce durmadan çömelip kalkıyordum tuhaf hareketler yapıyorum ama asla yatamıyorum. Ebe sakin olmam gerektiğini rahatlamam gerektiğini söyledi. Bu arada doğumhaneye girdiğimde saat 6.40 falandı. Ben çıldırıyorum ama artık durduramıyorum kendimi deli gibi bağırıyorum. Ebe tekrar telkin etmeye başladı ama ben ağrıdan kıvranıyorum yerden kalkamıyorum tüm kemiklerim parçalanıyor sanki. Bi anda suyum geldi ve ben ıkınmaya başladım. Birileri beni sancı odasından alıp Doğum masasına çıkardılar ve o an kucağıma sıcacık bşy koydular. Ben bağırmaya ve ıkınmaya devam ediyordum. Tmm bitti bak bebeğin dediler. Bi baktım küçücük bişey. Bu sefer bende titremeler başladı yine durduramıyorum kendimi. Epizyo yapmaya vakit kalmadığından bende yırtıklar olmuş çok fazla. Onu diktiler sonra tekerlekli sedyeye oturtup kucağıma bebeğimi verdiler ve çıktım doğumhaneden. Bebeğimin Doğum saati 8.32. Toplamda 2 saat sürdü herşey. Çıktığımda hiç bşy kalmamıştı. Tüm acılarım geçmişti ve meleğim çok güzeldi 😊 şimdi kucağımda ve okadar güzel uyuyorki 🥰 doğum çantama 5 adet hasta bezi koymuştum doğumhanede onu kullandılar çok rahat ettim. Sonrasında serviste depend külot bez kullandık. Ordada o rahat oldu. Çıkınca hemen meryem anayı Sudan çıkardım. Şimdi dikişlerim biraz fazla sadece büyük tuvalete çıkmak zor ve sıkıntılı oluyor onun haricinde herşey mükemmel. Toplamda 16 kilo almıştım 3 günde 7 kilosu gitti. Hepinize hayırlı doğumlar güzel gebelikler diliyor çokça öpüyorum 💋 sormak istediğiniz olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.
dvran22 Simadumann hayırlısı ile büyütün bebeğinizi😊😊ada çayını aktardan mi aldınız yoksa poşet çay şeklinde mi tükettiniz
Nur___ Simadumann hayırlı uğurlu olsun bebeğine 🙏🌺 sakince ben doğurucam demen istemsiz güldüm 😍 Allah sağlıklı günlerini göstersin 🙏
Mineaktas Simadumann perine masajı kaçıncı haftadan sonra yaptın ayrıca kendin evdemi yaptın nasıl yaptın🥰
Simadumann dvran22 aktardan almıştım canım. Niye içtin dersen doktorum ilk kontrolde özellikle adaçayı sakin içme kasılma olur düşük yaparsın demişti o aklıma geldi ve içtim 😂 bu saatten sonra olursa düşük değil Doğum olur dedim ve öylede oldu 😂
dvran22 Simadumann acaba bende mi içmeye başlasam 37+5 günlüğüz Yada şimdilik erken diye 1 hafta sonra mi içsem bilemedim yaa🙈
CanNurdan Simadumann 🤣 bebek doğmuş hala bağırıyormuşsunuz orda baya güldüm canımsınız rabbim evladınızı size bağışlasın ☺️
Deletedmom3 Ne kadar spor da yapsak masajda yapsak yirtilacagi varsa yirtiliyor demekki 🤦🏻♀️ huzurla buyutun bebeginizi cok gecmis olsun
Anneyimki Okurken hop oturdum hop kalktımmm... Nasıl heycanlı ve hızlı hızlı yazılmış bi yazıı😍😍. Gözünüz aydın hayırlarla büyütün gözünüz aydın
Simadumann Anneyimki saol kuzum çok teşekkürler ☺️ Ben çok zor oldu çok zor oldu diyorum bence gerçekten çok zordu ama herkes 2 saatte doğurmuşsun ne kolay valla diyor. Sanırım bunun süreyle alakası yok acı sabit olan 😄
Simadumann Nur___ önce annemi kaldırdım ben doğurcam hadi gidiyoruz dedim. Saçmalama kızım öyle doğurulmuyo yat biraz uyu dedi 😂 bu arada saç düzleştiricimi çantaya sokmakla uğraşıyordum kimse bi gram ciddiye almadı ama doğurdum 😂
Simadumann CanNurdan sorma ona bende sonradan çok şaşırdım bi düşündüm niye bağırıyorum diye ama çok acayip şeyler valla çok garip herşey 😂 orda yaşananların bi açıklaması olmuyor sanırım 😂
Sezen2006 İnanılmaz keyifle okudum hikayenizi ☺️ tebrik ediyorum, Sağlıkla büyütün yavrunuzu darısı bizlerin başına artık 🙏🏻
dvran22 Simadumann yaaa kıyamam😂😂sürekli ben doğuruyorum diyince onlarda ciddiye almamış ne yapsınlar 😂
Anneyimki Simadumann ya 12 saat çeken bile asıl sancıyı son bi saat çekiyor. O yzden senn ki gerçekten iyi olmş. Darısı başımızaaa
dvran22 Simadumann haklisin canım 1 hafta daha bekleyeyim😄😄hem daha çok eksiğim var onları halletmem lazım