fadimeozbas Kızlar ilk tahlil sonucum 3,5 çıkmıştı doktor 2,5 olması gerekiyor diyip Eutrox du sanırım vermişti çok düşük miligramlı bugün sabah gittik doktora kan testi verdik hastahanenin sitesinden baktım şimdi değer 5.36 olmuş yükselmiş yani düşmemiş bu durumla karşılaşan var mı çok tedirginim🥺
Slinn fadimeozbas ilacının dozunu artırır canım. Benim 11 den üçe düştü. 100 mg lik levotiron benim ilacım. Düzenli kullanıyor musun her sabah aç karna?
Zeynep_adem58 fadimeozbas bn su an 50 mllik kullaniyorum hafta icin sabah ac karinla 1 tane hafta sonu sabah ac karinla 1 bucuk ic dedi doktor 2 bucuk olsa bile kan degerim ilacin. Dozunu icme seklini degistiriyor 2 ve asagisinda tutuyor
Zeynep_adem58 fadimeozbas bn su an 50 mllik kullaniyorum hafta icin sabah ac karinla 1 tane hafta sonu sabah ac karinla 1 bucuk ic dedi doktor 2 bucuk olsa bile kan degerim ilacin. Dozunu icme seklini degistiriyor 2 ve asagisinda tutuyor
fadimeozbas @Slinn Evet gayet düzenli kullanıyorum aç karnına ve genel olarakk hep aynı saatte, ilaç kullanmama rağmen 3,5 dan 5.3 a çıkması çok korkuttu beni randevum da haftaya bu bebekte sıkıntı oluşturur mu ki🥺
Zeynep_adem58 fadimeozbas dahiliyeye git canim bnim de tiroid sorunum var 30 haftalik hamileyim 5. Haftamdn beri ilac kullaniyorum randevu almadan gidiyorum doktorum oyle soyluyor ilacin icinde 25 tane var zaten bitince gidiyorum kan aloyor sonucuna gore ilacinin dozunu yukseltiyor ihmal etme bebegin kalp ritmini bozuyor o cok cok yukselmis hemen git
Slinn fadimeozbas yok canım korkma hiçbi sıkıntı olmaz bende ilk zamanlar çok korkuyordum ama bebek için korkulacak bişey yok dedi dr. İlacı düzenli kullanıp dr takibinde olduktan sonra sıkıntı yok yani.
Zeyk fadimeozbas nedir hasimato tiroid mi hipotroid mi sizin sıkıntınız? Benim hipotroidim var hamilelikle çıktı. 7.49a yükseldi ilaçla 3.70e düştü yarın yine kontrolün var bakalım ne durumda ama gebeliğin ilk 3 ayında 2.5 olması uygun diye söylüyorlar bebeğin zeka gelişimi için benim 3.70 inince korkukacak bir değer değil ilaçla kontrol altına aljcaz demişti hamilelik boyunca ilaç kullanicaz yükseldikçe ilacın miligramini da yukselticek ama 3hafta da bir kontrole gitmenizi oneririm birde ilacı az karnına ictiginizde 1 saat birşey yemeyin o çok etki ediyor
y_demir fadimeozbas ilacının dozunun yükselmesi gerekiyo bebeğe zararı kesinlikle var dedi benim doktorum gelişim bozukluğa Yok açıyomuş doktorum kesinlikle aksatmadan içmek zorundasın demişti benim 25 mg dan 50 e yükselince değerler hemen düzeldi..
SelmAlper fadimeozbas korkmanı gerektiren bir durum yok canım güzel bir dahiliye doktoru bulup yarın ona gitmeni tavsiye ederim zaten seni oda doğum olana kadar her ay çağıracak kan testi ile ilacın değerini düşürüp artırır sabahları düzenli şekilde alman lazım birde yemekten yarım saat önce olmasına dikkat edersen faydasını görürsün 🙏
aysglhmt Ben hamilelikten öncede troid hastasıydım.O zamanda 150 mg levotiron kullanıyordum kan tahlilimde 3.50 çıkmıştı en son doktor aynı dozda aynı şekilde kullanmaya devam etmemi söyledi sıkıntı olmaz doz yeterli dedi.Sendede belki ilaçı değiştirir dozu biraz yükseltir herşey düzene girer inşallah
Lonely fadimeozbas yükselmiş guatr kaç mg ilaç verdi benim de 8 e kadar yükseldi hamile değilim ama kalp çarpıntım çok
iremanne fadimeozbas merhaba sevgili Fadime . 14 haftalık hamileyim . 7.haftamda tsh değerim 4.2 olarak izlendi . 25 mg euthrox adlı ilacı günde bir kez aç karnına kullanmam söylendi . Bir ay sonra ölçüldüğünde değer yine aynıydı hemen hemen . Bazen içmiyorum bile . Çok çok abartılacak bir durum değil korkma . İlacı düzenli kullan doktora danış . Bu değerin 60-70 olduğu hastalarda var onlarda düşükle sonuçlanan gebelikler .
Susam05 fadimeozbas Bende hamileliğimin başından beri guatr ilacı kullanıyorum. İlacın dozunu arttırdığı halde her kontrolde kan değerim daha da yükseliyordu. En son her gün 75 mg kullanmaya başladım. Sonra öğrendim ki ben sabah aç karnına ilacı içtikten hemen sonra bi şeyler atıştırıyordum. 40 dakika kadar aç kalmak gerekiyormuş. Buna dikkat edince değerim düştü
Minnosizmmm fadimeozbas canım gebelik bazen tiroit değerini yükseltebiliyor korkma ilacın dozunu artıracaklar bende kullanıyorum sakın aksatma bebeğin zeka gelişimi için önemli
fadimeozbas @Minnosizmmm İlacı kahvaltıdan en az 1 saat önce kullanıyorum, ve her sabah aynı saatlerde kullanıyorum ama bugün bu sonucu aldık
Minnosizmmm fadimeozbas tamam canım normal kullanımı o zaten ama ılacın sucu yok bunda senin artan hormonların troiti tetiklemiş zaten düşük mg la başlamışsın doktorun seviyene göre toz artımı yapacaktır
fadimeozbas @y_demir Geçen ay değerim 3,5 du bu ay 5.36 ya çıktı üstelik düzenli ve aç karnına kullanıyorum
y_demir fadimeozbas ilacın dozu kaç Peki düşük kalıyo olabilir ben normalde 25 lik kullanıyordum hamile olduğumu öğrendiğim zaman değerlerim de yükselmişti aşırı çarpıntı titreme yapıyo zaten sizi rahatsız ediyo mu bilmiyorum ama hamile olduğum İçin 50 ye yükseltti doktorum her ay da düzenli olarak gelmek zorundasın dedi bebek hormon ihtiyacını şuan senden karşılıyo ve ilacı içmezsen senden karşılayamayacağı İçin gelişim bozukluğu olur dedi benim bildiğim bu ama ciddiye alınacak bi durum aksatmayın bence geçmiş olsun..
Esraerdemmmmmmmmm fadimeozbas ilacın dozu sana az geliyoedur benimde öle olmuştu dozu yükselince düzeldi