Bsnrck YelizOkursoy. Ne dediğinizi pek anlamadım ama 😊 doğumdan sonra bi 5-10 dk kordonu kesmemek lazimmis anemiye neden oluyormuş ve kan ve besin atımı tamamlanmamis oluyormuş bende araştırırken öğrendim insaAllah hemen kestirmiycem TTT gibi bu da cok onemli 💜
Ozgecaann YelizOkursoy kök hücreden bahsediyosun sanırım ilerleyen zamanda Allah korusun bir hastalıkta tedavisi için gerekli görülen birşey benşmde aklımda var ama hiç araştırmadım fiyat falan 😕
Cancancan YelizOkursoy ben bi yerde okumuştum kordon kanını alıp saklamak bebeğe yapılan bir haksızlık diyordu eğer hastalanırsa henüz bu kandan yapılan bir tedavi yöntemi yokmuş ilerde olursa diye alınıyor ama o kanı bebek o anda alır da kordon dolaşımı bitmesi beklendikten sonra kesilirse bebek için daha faydalı olacağını yazıyordu
YelizOkursoy Cancancan böyle bişey olsaydı doktorlar tavsiye etmezdi... Ayrıca şuanda estetikte bile kök hücre kullanılırken diğer hastalıklarda nasıl kullanılmasın. Mantıklı gelmedi.
Ozlemr Cancancan günümüzde tedavi için kullanılıyor tabi ki benim kardeşim lösemi oldu keşke kordon kanı olsaydı dedik aklımıza gelmeyen 1000 tane derde deva oluyor kordon kanı
Ozlemr Cancancan YelizOkursoy ayrıca Bebek kordon kanı allah korusun ama yeri geldiğinde anne baba için hatta büyükanne büyükbaba için bile kök hücre olarak kullanılabiliyor.
Ozlemr YelizOkursoy ben Acıbadem hastanesiyle konuştum. Ortak bankaya konuluyor kan ya da özel olarak saklanıyor. Ortak banka daha uygun fiyatlı . Kanın bir miktarı Bebek için saklanıyor bir miktarı ortak havuza gidiyor lazım olabilecek herhangi bir insan için.kişiye özel olan daha pahalı ama tüm kan Bebek için saklanıyor.
Cancancan Ozlemr benim bildiğim de en fazla 15 yıl saklanabiliyor ve 30-40 kilodan fazla olan kişilerde yapılamıyor ama imkanınız varsa tabi ki yapılabilir neden olmasın
Miniminilina Ben aldırıcam Rabbim nasip ederse.Allah ihtiyaç hissettirmesin.ileride dünya bankasına açılışını yapıp ,dünyada nerede ihtiyacı olan biri varsa hayat kurtarıyorsunuz.biz doğum anında aldırıcaz.