Minikkimyager Herkes gbi bende acaba doğum şöyle mi olcak böyle mi diye plan yaparken 30 agustos gecesi suyumun geldiğini farkettim.başta çok su içtiğimden ötürü idrar sandım ama bir kaç saat sonra farkettim ki sürekli sızıntı var.sonra gece saat dört civarı hafif bi pembesi leke geldi.hemen apar topar acile gittik.alttan muayene nstye bakıldı.açıklık yoktu.daha öncesinde suyumun azaldığı söylenmişti bu sefer sınırında altına düştüğü söylendi.hemen ümraniye e.ah yönlendirildim.Apar topar yatışım yapıldı.ben normal doğumu beklerken böyle birşey olmustu bebek içerde enfeksiyon kapabılırmıs suyum azaldıgı için.üzüle üzüle doğumhaneye girdim.acaba bana içerde ne olacaktı.hemen önlükler giyildi gerekli test ve muayeneler yapıldı.doktorum fitil atacagını söyledi yani suni sancı ile doğuracaktım.doğumhane bambaşka bir dünya.aglayanlar bagıranlar çığlık atanlar acaba altımdan akan su mu kan mı var diyenler.o kadar caresizlik.saat ücte dogumhaneye girdim altıya kadar nstye baglı kaldım hafif kasılmalarım vardı.altı gibi fitil atıldı.başladım beklemeye.arada yürüyorum su içiyorum.doktorum suni sancının bir saatte de olabilleceğini iki günde de olabileceğini söyledi.üç saat bu şekilde geçti.kafamda sorular acaba bana ne olacak doğurabilecekmıyım ya doğuramayıp bu kadar sancıyı cekıp sezaryana alınırsam.kızlar normal doğum gercekten kolay degılmıs cekılen acıyı sadece yaşayan bilir.herhangi bir acıyla karşılaştıramıyorum.sancılarım gelmeye başladı gittikce artı ben artık en dibine kadar hissetmeye başladım.on dakikada bir vuran sancılar kendini dakikalara düşürmüştü.dakikada bir beline kasıklarına bıcak saplanıyor.isyan etmeye başladım çığlıklarımı tutamıyordum.yatakları yumrukluyordum.kesin beni artık dedim.sagolsunlar doktorlarım ve calısan ekip o kadar anlayıslılardıki hepsi şevkatle yaklaştılar.en çok bu yönden kesinlikle ümraniyede doğurmanızı öneriyorum.ilk başta 3 cm olan açıklıgım gece saat iki gbi 10 cm kadar çıkmıştı .sırada ıkınmalar başladı.her ıkınmam geldiğinde doktorum bana destek oldu.gercekten ıkınmakta çok kolay degılmıs.hem nefesi tutmak hem o acıyı çekmek.pilates topunun çok yararı oldu.kesinlikle doğumu hızlandırıyor.doktorun artık çok yordun bebeği demesiyle son ıkınmayla çatala geçtim .ve minnoşuö dünyaya geldi.tam 12 saatte doğurdum.rabbim ne güzel bir duygudur o.allahım olmayan herkese nasip etsin.şimdi annelerimizi daha iyi anlıyorum.allah onları başımızdan eksik etmesin.hastenede bir gece kaldım .dikişlerim ve yırtıgım cok .ilk bebeğim oldugundan olasılıgı yuksek bir durummus.büyük abdestime cıkmakta zorlanıyorum.olsun varsın evladım için herşeye değer.rabbim sağlıklı doğumlar nasip etsin sizlere .annelik müthiş bir duyguymuş allahım sizlere de tattırsın inşallah 👶🏼🙏🏽
Mukaddes_07_v Çok geçmiş olsun. Allah analı babalı büyütsün. Bu korku bende de var. Normal mi seZeryan mı hala karar veremedim benim kızım daha dönmedi 36. Haftaya girdik hala kafa yukarıda kafamda çokça soru var. Ne mutlu atlatmışsın 🙏🏻 Darısı başımıza
Minikkimyager Mukaddes_07_v malesef son ana kadar nasıl olacagı belli olmuyor beklenen tarıhten 15gün önce dogum yaptım inşallah saglıcakla dogurursunuz