Kullanmadan yinede doktorunuza danışın belki bi anneye faydası olur diye bırakıyorum netten aldım aciklamayı bana faydası oldu hala kullanıyorum 😊
Rezenenin iştah açıcı özelliği bulunmalıdır. Bu nedenle hamilelik nedeniyle iştahsızlık problemi yaşayan anne adayları için çok faydalıdır.
Hamilelik süresi içerisinde içilen rezene çayının, rahim kasılmalarına da faydası olmaktadır. Gebelik süresi içerisinde devam eden kasılmalar ve kramplar için rezene çayı birebir olmalıdır.
Kansızlığa iyi gelmektedir. Bu nedenle hamilelik süre içerisinde anne adaylarını daha çok fazla ihtiyaç duyduğu demir gibi vitaminlerin ise vücuda alımını kolaylaştırır veya takviye sağlamaktadır.
Rezene, bağırsaklarda gaz oluşmasını engelleyip, gebelikte çok daha fazla hassas olan vücudunuzu rahatlatmaktadır.
Sindirime yardımcı olur veya hazmı kolaylaştırmaktadır. Gebelikte sık sık yaşanan kabızlık sorunları için çok faydalıdır.
Gebelikte yaşanan soğuk algınlıkları için birebirdir yada öksürük nöbetlerini rahatlatıcı bir etkisi de vardır.
Rezene, sodyum yada potasyum bakından çok zengindir, bu neden ile vücut sıvılarının dengelenmesine yardımcı olmaktadır.
Rezene çayı, emzirme döneminde annelere önerilmelidir, çünkü rezenenin anne sütünü arttırıcı etkisi de vardır.
Hamileyken Rezene Çayı İçmek Zararlı Mı?
Rezenenin normal zamanlardaysa yada hamilelikte tüketilmesiyle ilgili, kesinlik kazanmış bir yan etkisi yada zararı yoktur. Rezenenin iştah açıcığı özelliği de dikkate alınarak kilo problemini yaşayan anne adaylarının rezene çayı içerken çok daha dikkatli olunması gerektir. Bunun dışındaysa hamilelikte rezene çayı içmenin, bilinen herhangi bir bilenen zararı yoktur