Bilgedefne Çok şükür bende Doğum hikayemi yazıyorum okuyarak destek aldığım çok hikaye vardı burada inşallah bende diyordum şükür nasip oldu. 29 Ağustos ta kontrol için gittiğim de 2 cm açıklık olduğunu öğrendik 40 haftayı geçtiği için doktorum kendi sancısıyla gelmezse en geç Pazar günü suni sancı ile dünyaya geleceğini öğrendik hem telaş hem korku hepsini yaşadım 2 gün hemen geldi çattı 1 Eylül de sabah 9 da yatışım yapıldı doktorum bişeyler yememi söyledi sonrasında lavman yapıldı ve suni sancı verildi açıklık 3 cmdi epidural istediğimi söyledim 4 cm e ulaştığında ameliyathaneye çıkıp epidural takıldı saat 11:50 idi 2 saat sancı hissetmeyeceğimi açılmam iyi olursada daha doz verilmeyeceği söylendi bu sırada açılma 6 cmdi saat 13:50 ye kadar sadece kasılmaları hissettim 13:50 itibari ile sancılar ve kasılmaları çok şiddetli hissetmeye başladım dayanamadığımı söyledim ebe geldi muayene etti Doğum başlamış dedi hemen ameliyathaneye çıktık saat 14:10 da ameliyathanedeydik ebe hazırlıklarını tamamlarken beni çatala çıkarttılar ama sancılar o kadar sık aralıktaydıki sabretmem gerektiğini kendi kendime hatırlatıyordum ayetel kürsiyi okudum bol bol sonra doktorum geldi ardından eşim sonrasında doktorumun ve ebenin söylediklerine uydum ıkınma biraz zorladı uyuşukluğum tam geçmemişti ama ıkınabiliyordum daha çok yolum var zannederken 14:47 de kızımızı kucağımıza verdiler gözyaşlarımıza engel olamadık eşim sevdiğimle ömrümüzün en değerli hediyesini aldık çok şükür darısı doğum bekleyen herkesin başına dikişim yok çok şükür bunu yaptıgım yürüyüşlere ve son haftalarımda yemeye başladığım hurmaya bağladım bugün meleğimizle evimizdeyiz tek sıkıntımız sütüm gelmiyor henüz ilk ağız sütü geldi verdik dün fakat çok az şu an sütüm inşallah çoğalacak uzun oldu hakkınızı helal edin 🌸😍😊
Humakusu Bilgedefne epidural de uyuşukluk olmuyor diyorlar bazıları sadece ağrı kesici etkisi oluyor kalkıp yürüyebiliyorsunuz dediler hep neden uyuşma yaşadınız acaba
Ezel1323 Bilgedefne epidural aldığınıza memnun musun etkisi çok kısa sürmüş neden vermemişlerki bir doz daha
Bilgedefne Humakusu benim bacaklarımda ve ayaklarımda uyuşukluk vardı çatala bile hasta bakıcıların yardımıyla çıktım
dvran22 mrymce evet canım yani doğum parası ayrı epidural ayrı bi ücret Mesela benm arkadaşımin normal doğumu 1600 tl, epidural de 600 tl tutmuştu ..Benim hastane normal ve sezeryanî 1500 tl ye yapıyor epidurali sormayı unuttum
Bilgedefne Ezel1323 normalde 2 saatte bir vereceklerini söylediler ancak açılmam hızlı ilerleyince 7 cm den sonra ıkınma için vermediler memnunum o ana kadar sadece kasılma hissettim çünkü
NurBulut96 Bilgedefne öncelikle anneliğiniz kutlu olsun 🙂 Benim merak ettiğim epiduralin son ana kadar acıyı geçirir diye biliyordum, doğum başlayınca kesiyorlar mı epidurali o zaman ne anlamı kalıyor ki acısız doğumun 😔