Mrbrn Kızlar ben bir hafta önce serklaj olacaktim mantar çıktı doktor erteledi. Kaç gündür ne tedaviler fitiller , batikonlar verdiler günde 3 litre şu içiyorum yine gecmedi. Şimdi özelde doktorumu aradim beni ktu ye sutladi. O mamtardan kurtulamazsan yapamam dedi. Şimdiye geçmesi lazımdı dedi. Şu an o kadar mutsuzumki. Zaten öbür bebegimi 16. Haftada kaybettim.
Sevdaknk Mrbrn bende serklaj oldum ve doktorun ameliyat sırasında aldığı kültürde mantar olduğunu tespit etti. Ama bunun serklaja engel olmadığını sadede bol sıvı tüketmem gerektiğini kaşıntı olursa krem kullanmamı söylemişti. Bebeğe ve dikilşe zararı olmayacağını enfeksiyon kapma yeter demişti. Ben İstanbul Acıbadem’de Habibe seyisoğluna ameliyat oldum ve doktoruma gerçekten çok güveniyorum 10 haftadır serklajlıyım
Mrbrn Sevdaknk gercektenmi. Benim doktoruna göre mantar en kötü şey. Kaç gündür hastane yollarında heba oldum psikojim bozuldu
Sevdaknk Mrbrn şöyle beni ameliyata almadan önce bakmadılar canım enfeksiyon var mı ya da mantar var mı diye ameliyat sırasında kültürü alıp baktılar ve sadece mantar çıkmıştı kaşıntı oluyor dediğimde de fitil vermem dikişi zorlarsın sadece krem verdi o seni rahatlatır ki hala geçmedi bende ki mantarda bunun dikişe bir zararı yok yeter ki enfeksiyon kapma demişti. Sen başka doktora da bir gözük bence. Bende aynı zamanda genital siğil de var engel olsa bunlar da olurdu diye düşünüyorum canın
Sevdaknk Mrbrn ben her ay muhakkak yaptırıyorum 3 gün içinde veriyorlar sonucu. Bu arada benim doktorum acil almıştı 24mm di serklaj olduğumda her an açılabilir diyip acil olarak girdim ameliyata. Senin ne kadar ölçtüler hunileşme var mı
Mrbrn Sevdaknk benim da önce 16 haftaki iken şu kesem agrisiz aç oldu patladı. Bu önlem amaçlı olacak ama kulturuydu tedavisiydi derken geç kalacağım diye korkuyorum
Sevdaknk Mrbrn anladım benim de geçen yıl 22 haftalık erken doğumum oldu. Bunda da ikili testte belli oldu rahim kısalığım 13. Hafta da oldum serklajı Umarın tez zamanda olursun canım Çok büyük geçmiş olsun rabbim bebişlerimizi zamanında nasip etsin 🙏
Merveyavuzktm Merhaba, geçmiş olsun. Yaklaşık 4 senedir geçmek bilmeyen bir mantar enfeksiyonuna sahibim, gebe kalamayacağımı kalırsam sıkıntı olacağını söyleyen bir sürü insan ve doktor oldu hayatımda, çok şükür 36 haftalık hamileyim. Başından beri mantar enfeksiyonum vardı 4 senedir geçmeyen illet 8 aydır da hala benimle :) fitil, antibiyotik vs her şeyi kullandım ama geçmeyince geçmiyor. Başka bi doktora gidin lütfen, serklaj olmadım ama yıllardır mantarla mücadele edip bebeğimi bu haftalara mantar varken getirdim Allah’ın izniyle. Ayrıca şu anki doktorum fitil vermeyi reddedip bir litre suya (kaynatılmış ılıtılmış) bir çay bardağı yarısı sirke koyup onunla taharetlenmemi istedi, yılmadım 2 aydır da her gün yapmaya çalışıyorum. Deneyin ilerlemeden daha çabuk tesir edecektir.
Elif_murat Bende çatı ağrısı diye gittim doktora, maalesef mantar başlangıcı dedi ama olumsuz herhangi bişey söylemedi. 3 tane fitil verdi. Ama çok fena genital bölge kemiği ağrıyor. Sağa sola dönmek ölüm gibi. Kaşımtı ya da yanma falan da yok aslında ama bu mantar nereden geldi anlamadım. Hamileliğin başlarında enfeksiyon vardı bi ara geçti sonra tekrarladı falan.. allah yardımcımız olsun 🤲🏻🤲🏻