Min_nak Evet güzel anneler burda hikaye okuya okuya sonunda bende kızımı kucağıma aldım ve hikayemi yazıyorum..😍 darısı sizlere de olsun inşallah..🤗 38+2 de yani 27.08. tarihinde doktor kontrolüm vardı.. gittim hiç bir sıkıntı yok hatta doktorum çatı muayenesi bile yapmadı ki tetiklemesin de biraz daha büyüsün diye. (3100 gram demişti doktorum ama yine de küçük gibi görünüyor 39. Haftayı Bi bekleyelim dedi.. Ve kızım 2600 doğdu.. 🙄) Eve geldim öğleden sonra kahverengi lekeler gelmeye başladı benden.. akşam saati gibi bir baktım jölemsi kıvamında kahverengi Bi akıntı. nişan mı değil mi derken Google fotoğraflarında baktım ki aynısı gece ara ara sancılarım olmaya başladı ama çok değil adet sancısı gibi ama benim önceden de vardı biraz sadece farklı olarak bu defa belimde de ağrı vardı.. Ve nişan da sümüksü içinde kan damarları şeklinde olmaya başladı ara ara.. Sonraki gün sabah nst ye gittim yine bişey çıkmadı lekelere çok takılma dedi doktorum ama olurda kanama çoğaldı su falan durma gel dedi.. Eve geldim sancılar saat saat geliyordu akşam 5 gibi 40 dk düştü. çıktık eşimle ufak Bi yürüyüş yaptık o sıralar 20 dk düştü sancılar.. sonra eve geldim sıcak Bi duşa girdim uzanıp biraz dinleneyim derken saat 22.00 gibi baktım suyum geldi.. Hemen çantamızı alıp hastaneye gittik ebeler eve gitmeye izin vermedi suyun geldi yolun açılmış enfeksiyon kaparsın deyip yatış yaptı.. Sancılar yavaş yavaş kısalanıp şiddetlenmeye başladı.. Açıklık en son artık 9-10 cm geldiğinde saat ertesi gün öğlen 14.30 civarıydı.. Çatıya geçtim ve 4. Ikınmamda Bi rahatlama.. Biz tahmini 7 Eylül derken 29.08 de doğdu minnak kızım.. 😍 Dünyanın en güzel duygusu arkadaşlar ne kadar çekilen sancı varsa hepsini unutuyorsunuz.. Kesilerim oldu.. hiç hissetmiyorsunuz uyuşturuyorlar zaten..şu an 4 dikişim var biraz acıyo ama dayanılmayacak gibi değil.. İçten de dikişim var ama onları hiç hissetmiyorum bile.. Şu an için tek sıkıntım kızımın memeyi tutmaması savaşıyorum resmen.. 😔 Tavsiyelerim:her sancı geldiğinde yere oturup açmaya çalışın arkadaşlar açılmaya çok faydası oluyor. Kilot beziniz olsun mutlaka inanılmaz işe yarıyor.. Ben bir gece yattım hastanede o yüzden bir tane pijama takımı yetti bana ama yedek olarak bir tane daha konulabilir.. Atlet koyun ben çok terliyordum habire değiştirmek gerekiyor.. Öyle makyaj çantası bakım falan filan umrumda olmadı çünkü onu düşünecek halde olmuyorsunuz tek derdiniz bebişiniz oluyo o yüzden koymazsanız da oluyo.. 😁 Aklıma gelenler bunlar.. Yine de sormak istediğiniz şeyler olursa cevaplarım.. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin.. 🤗 (Nasıl sabitleniyor bilmiyorum bilenler sabitleyebilir mi acaba)
Lavinyaa61 Min_nak sağlıkla büyüt canım bebeğini 🧚♀️ bizde 38+4 olduk 🤰 korku, heyecan, stres, merak ... nerdeyse bütün duyguları yaşıyorum 🤦♀️ İnşallah hayırlısıyla sağlıkla bende alırım kucağıma 🤲
Ekincis Min_nak allah sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin bebeğiniz için kaç takım kullandınız yada tüm kullandıklarınızı ihtiyaç duyduklarınızıda paylaşsanız
Tugba1234 Min_nak allah saglikla buyutmeyi nasip etsin insallah bugun dogumhaneye gittim ilk defa korkunctu duydugum sesler resmen geldigimden beri lokma gecmiyor bogazimdan sancimda yok cok eziyet cekicek gibiyim nolur banada dua et gunumde gecdi artik 😢
Min_nak Bahar33 kesinlikle doğurabilirsiniz.. Yapacağınıza inanın ve son anda yaşayacağınız mutluluğa adapte olun yetiyo.. 🤗🤗
Min_nak Ekincis açıkcası hastaneye giderken hastane çıkışını almadım çünkü tam temizlenmediği için gelir evde temiz temiz giydiririm dedim o yüzden altüst takım çıtçıtlı badi 3 er adet... bez çok aldım çünkü sık sık kaka yaptı iyi oldu.. Battaniye iki tane alın çünkü soğuk oluyo vücutları. Aklıma bunlar geldi şimdilik
Min_nak Tugba1234 oyyy kuzum benim.. Hiç onları kafana takma... Herkesin çok çok farklı.. Bana da doktor suni sancı olabilir dedi ama bak olmadım.. İlk ağrılar nasıl biliyor musun adet ağrısı gibi düşün kalkıp evini temizleyip son hazırlıklarını yapabilirsin.. Hastaneye gittikten sonra bile öyleydi.. En son belki zorlayan 2 3 saat o da rabbim sana dinlenme süresi veriyor nefes alıyorsun.. Hazır olup çatıya alındığımda saat 14.28 Di 14.40 da kızım doğdu.. O yüzden hiç korkma bebişin düşün.. 😍😍
Min_nak Elina nişan; rahmin ağzında bebeği dış etkenlerden koruyan jölemsi kahverengi ya da bazen sümük gibi bir yapının içinde kırmızı lekeler olan bir akıntı.. Çocuk doğmaya hazır olduğunda o akıntı akıyo ve sana sinyal veriyor.. Ben geliyorum annecim hazırlan diye.. 🤗🤗
Aylanur_1 Rabbim anneli babalı büyümeyi nasip etsin inşallah birde sorum olacak acaba normal doğum çok ağrılı mi geçiyor bu benim ilk hamileliğin ve sıkıntılı bir donemdeyim de
Min_nak Aylanur_1 elifdemirdag15 Hiç korkmayın kızlar.. Şöyle düşünün tabii candan can çıkıyor bunu düşününce çekilen acı o kadar az ki.. Bunu gerçekten söylüyorum sadece son bir kaç saat belki o da amansız değil yalnızca 1 dakika falan sürüyor sonra nefes alıp dinleniyorsun.. Size tavsiyem bol bol yürüyün.. Bol bol oturup kalkın açma hareketleri yapın.. İnanılmaz faydası oluyo.. Ben sancı gelince hep oturdum o daha kolay açılmanızı sağlıyor ve sancı karşılamak daha hafif oluyo..
elifdemirdag15 Min_nak 2 haftam kaldi kaldi doguma o da ne zaman gelmek isterse tabi ve aşırı korkum var nasıl yenecem hic bilmiyorum
baltacirahsan Min_nak çok çok sevindim adınıza rabbim bebeğinize size de huzur sağlık versin inşallah🙏 Emme için de pes etmeyin illaki tutacaktır 🙏🙏❤️
Tugba1234 Min_nak Allah razı olsun insallah benimde oyle olur icime su serptin insan iyi bir cümle duymayi cok istiyor Rabbim evladinida sana bagislasin saglikla buyusun insallah 🌸🌸🌸
sumeha Rabbim analı babalı büyütmek nasip etsin inşaAllah Ne güzel darısı bizlerin başına eylül bizim için kavuşma ayımız olucak allah nasip ederse bugünü yarını bekliyoruz bizlere çokça dua edin hayırla alalım kıcaklaromıza
Min_nak Tugba1234 hiç merak etme canım inan dua ettim sana yatağımda sende bebeğime dua et biraz meme emsin..😔
Busra_ka Min_nak sancilar geldiğinde duşa girmek doğumu hızlandırmak için mi rahatlamak için mi yapılıyor bunu bilemiyorum bir türlü