Sevim2362 Hanımlar 2 gecedir burun tıkanıklığı sebebiyle nefessiz kalıyorum buhar makinesi kullansam bebeğime bi zararı olur mu?
Zeynepzeze Nasıl yani? Hamilesiniz ve sonuç olarak bebek karnınızda buhar makinesi ne gibi zarar verebilir sizce?
Sevim2362 Zeynepzeze vücudumuza giren her şey bebeği etkiliyor buhar makinesine de ventolin konuyor sonuç olarak ilaç sormak istedim
Zeynepzeze Sevim2362 İyi de ventolin bronşit gibi durumlarda kullanılıyor. Sizin ki her gebenin yaşadığı burun tıkanıklığı sorunu. Her neyse siz bilirsiniz.
Bsralsn Sevim2362 vucüt öyle herşeyi hoop diye aldım bebeğe verdim demiyor. Plasenta bebeğe giden zararlı maddeleri en en en aza indirerek ona ulaştırır ki ventolin dediğiniz ilaç nefes darlığı çeken bebeklere de verilir
Betulzeynep19 Canım ben astım hastasıyım ve ilk gebeliğimde kullanmak zorumdaydım ama son evre astım olmama reğmen doktorum çok ihtiyaç duymadıkça kullanma demişti kullanırken de bir ventolin ve 5cc serum koyuyordum çünkü ventolin hamilelikte kullanılması pek tavsiye edilmeyen birşey.hatta doktprum her tıkandığında eğer size zor olmazsa gelin acile oksijen bağlıyalım demişti
Momdilay Gebelikte kullanılan inhalerler de çocuğu etkiliyor ve gebelikte kullanımı en güvenilir budesonid içeren inhalerler,ventolinin gebelik kategorisi C yani çok masum değil,burun tıkanıklığınız varsa deniz suyu öneririm nefes darlığınız yoksa inhalerlere gerek yok ,geçmiş olsun☺️