Aselll ay çok sevindim bir kaç arkadaş çiğden koyunca kötü olduğunu yumuşacığını tadının bozulduğunu söylemişti fasulye için.
Erik suyunuzda mor erikleri ikiye bölüp çekirdeğini çıkardım. Üzerini 3 4 parmak geçecek kadar su ekledim. Eriklerin tadına ve kendi damak zevkine göre suyuna şekerini koyarsın. 1 kilo eriğe 1,5-2 litre su yani. Ben ilk şekersiz kaynattım eriklerim tatlıydı kaynayınca tadı hoşuma gitmedi 1 bardak şeker attım sen kendi damak zevkine göre koy azıcık karıştır şekerle özdeşleşsin 5 10 dakika daha. Sıcak kavanozlara koydum sıkıca kapadım ters çevirdim. Sabaha kadar bekleticem güneş görmeyen serin yerde saklayacağım.
Eriklerin posasını ben koymadım suyu bulanıklaşır diye hemde içerken ağzıma gelmesin sevmem. Sen istersen koy. 25~30 dakika kaynattım bu arada :) tadı güzel oldu afiyet olsun şimdiden :)
Mısırları da geçen sene temizleyip çiğden attım geçen kış tadı falan kötü olmuştu siz nasıl koyuyorsunuz acaba buzluğa?
Patlıcan asla yemiyoruz biz yesek koyardım. Bende çiğden dolma biberi koydum tazecik :))